מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- נכות לצמיתות וקבלת קצבהאדווה08/01/2019
שלום רב שמי אדווה ויש לי נכות לצמיתות בגובה 40%, נכות נפשית, במקרה ולא אעבוד הם אוכל לקבל קצבה?
יש לציין שכיום לא מקבלת קצבה כי מרוויחה מעל המותר.
תודה,אדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מימוש אחוזי נכות
שמאי שזירי09/01/2019שלום, באופן כללי ומהניסיון שלנו, במקרה שבו אושרה זכאות לקצבת נכות, אך היא אינה מוענקת עקב הכנסות גבוהות, יתכן שבקשה למימוש זכאות זו, תהיה כרוכה בהליך טכני פשוט, של הוכחת הפסקת עבודה. אם לא נקבעה זכאות לקצבה לצמיתות, יתכן שבקשה לחידוש הזכאות תגרור הליך בחינת זכאות מחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה חוזרת לקצבת עידודצביקה08/01/2019
בעל נכות צמיתה של 37%, במשך שלוש שנים קיבלתי קצבה, אחרי זה קיבלתי במשך שנתיים קצבת עידוד כשחזרתי לעבוד. העלו לי בשכר והפסיקו לי את הקצבה. מצבי הבריאותי מחמיר ואני נאלץ לעזוב את העבודה הנוכחית, האם אני זכאי שוב לקצבת עידוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצבת נכות וקצבת עידוד
שמאי שזירי09/01/2019שלום, יש לבחון את פרטי זכאותך לקצבת נכות, הן ברמת אחוזי נכות והן ברמת אובדן כושר עבודה שנקבע. מהניסיון שלנו, קצבת עידוד מוענקת, כהשלמת הכנסה, בתקופה שבה יש הכנסות מעבודה, אך אם לא יהיו הכנסות מעבודה, הרי שמדובר בקצבת נכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות מביטוח לאומי לחולת סרטןאלי01/01/2019
אמא שלי בת 72 וגילו לה סרטן בשלבים מתקדמים, מה הזכויות שמגיעות לה מהביטוח הלאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מגוון רחב של זכויות המגיעות לחולי סרטן
שמאי שזירי01/01/2019מהניסיון שלנו, מומלץ לבחון זכאותה לשעות סיעוד מול הביטוח הלאומי, הפעלת ביטוח סיעודי פרטי אם יש ברשותה (גם ביטוח אליו הצטרפה דרך קופת חולים). כמו כן מומלץ לבחון זכאותה לפטור ממס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מנכות זמנית לנכות צמיתהסיגל30/12/2018
כבר שנתיים שאני על תקן של נכות זמנית, האם יש סיכוי לשינוי לנכות צמיתה? יש דרך לזרז הליך כזה אם הוא קיים?
תקופת הזכאות משתנה בהתאם למצב הרפואי
שמאי שזירי31/12/2018מהניסיון שלנו, ניתן לראות מקרים רפואיים עם נכות לצמיתות ולעומתם מקרים עם נכות זמנית, והכל בהתאם למצב הרפואי.
יתכן שגם בתום תקופת זכאות זו, תקבע שוב תקופת זכאות זמנית נוספת. כדי לוודא המשך קבלת קצבה ואף לצמיתות, מומלץ להגיע אל בדיקת המשך הזכאות מוכנים, עם תיק רפואי כנדרש ואולי אף חוות דעת תעסוקתית, והכל בהתאם לנתונים האישיים ולמקרה הספציפי כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כללית לאחר חתונהנור24/12/2018
אישה שמקבלת קצבת נכות נפשית החל משנת 2000, עומדת להנשא. לא עובדת כ7 שנים, מתפרנסת אך ורק מהקצבה. האם במידה ותנשא תבדק מחדש במסלול עקרת בית נכה? אודה על תשובה ודאית
שינוי מעמד אשה בביטוח הלאומי
שמאי שזירי01/01/2019מהניסיון שלנו, אין זה אומר שתיבדק בכל מקרה כיון שנישאה, במיוחד כשמדובר בזכאות קבועה ויציבה, אבל אם תיבדק שוב, תיבדק בהתאם לסטטוס התעסוקתי שלה כלומר: עובדת או עקרת בית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כספי ירושה וקצבאות הביטוח הלאומינסים דרעי02/09/2018
אני מקבל מס' קצבעות מהביטוח הלאומי:
ניידות 80%, שר"ם 112%, נכות כללית 100%+תלויים
לשאלתי: האם אוכל לקבל כספי ירושה ממשפחתי מבלי שזה יפגע לתשלומי הקצבה מהמל"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר03/09/2018למקבלי תוספת תלויים שיש להם הכנסות שלא מעבודה ינוכו סכומי ההכנסות,
הכנסות שלא מעבודה הן, למשל: פנסיה, מלגה , הכנסה מרכוש, רווחים מהשקעות, קצבה אחרת מהמוסד לביטוח לאומי או מכל גורם שהוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומי - רטרו שר"מנסים דרעי01/09/2018
ב 24-04-2018 הגשתי תביעה לשר"מ. וב 11-06-2018 קיבלתי מכתב שאושרו לי 112% ושתשלומי הקצבה יחלו ממרס 2018. האם אני עדיין יכול לדרוש שיתקנו וישלמו לו חצי שנה מראש מתאריך התביעה. או לערער ולבקש שנה רטרו בשל מצבי המתאים על פי כל המסמכים הרפואיים שבידי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר03/09/2018יש לקחת בחשבון שבעת הגשת ערר , הועדה יכולה לשנות את אחוזי הנכות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברה של קצבת נכותראול20/08/2018
מה עושים אם אדם שיש לו אפוטרופוס ואבא שלו מקבל את הקצבת נכות במקומו ורוצה להעביר אותה אליו אבל הביטוח הלאומי אומר שזה יקרה רק אם האפוטרופוסות תתבטל והאבא לא רוצה לבטל אותה ? יש אלטרנטיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר03/09/2018השאלה היא מהי הסיבה למינוי ,
האם אותו אדם יכול לנהל לבדו את ענייניו הכספיים
עליך לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומי מחזיר לחשבון תשלומים ששולמומרסל16/08/2018
ללא הסבר או הודעה ביטוח לאומי מחזיר תשלומים ששולמו.
האם נצטרך לשלם שוב?
נדרש לריבית?
מה הסיבה שזה קורה?
לפנות אליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר03/09/2018ביטוח לאומי ישלחו בדואר פירוט לעניין התשלום
זה לוקח קצת זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת תוספת של תלוייםמיטל14/08/2018
שלום, יש לי קצבת נכות כללית,האם בכל מקרה של קבלת שכר דירה , המלל מוריד תוספת תלויים עבור 2 ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר14/08/2018תוספת תלויים תלויה בהכנסות נוספות
כאשר מקבלים פנסיה או שכר דירה
בדכ לא ניתן לקבל תוספת
אך הכל תלוי בגובה ההכנסה הנוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואית נפגעי עבודה לאחר בית דיןאאא06/08/2018
שלום רב,
בית הדין ביקש להחזיר את התיק לוועדה רפואית, למרות פניות חוזרות שלי לביטוח לאומי ולמחלקה המשפטית, לאחר כ-5 חודשים מהדיון ,ביטוח לאומי טרם זימן אותי לוועדה. כמה זמן מהחלטת בית הדין ביטוח לאומי צריך לזמן אותי. יש בעיכוב הביצוע פגיעה בי שכן אני לא יכול להגיש החמרת מצב בנושא אחר. האם זה בזיון בית הדין?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר14/08/2018שלום,
באופן כללי יכול להיות שיהיה עיכוב בקביעת מועד הועדה
השאלה היא מהי ההנחייה לגבי הרכב הועדה .
מאחר ויש לזה משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה מביטוח לאומילידור31/07/2018
שלום,
בשנת 2017 עבדתי בתחום המכירות והשתכרתי משכורת ממוצעת של כ-17000 ש"ח
בשנת 2018 החלפתי מקצוע ועבדתי כחוקר פרטי במשך כ7 חודשים בשכר של 3500 ש"ח
כיום התפטרתי והינני מובטל, האם מגיע לי מענק כלשהוא\דמי אבטלה מוגדלים מביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין כי בשתי המשרות הייתי שכיר ולא נרשמתי ללשכת התעסוקה בזמן המעבר בין המשרות
לידור01/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחייה של קצבת זקנהרחל12/07/2018
בסוף החודש, בגיל 67, אפרוש לגמלאות, לאחר 40 שנות עבודה.
עבדתי 5 שנים יותר מהגיל המזכה אותי, כאשה, בקצבת זקנה.
ידוע לי שמגיע לי פיצוי עבור דחיית קצבת הזקנה (לא קיבלתי כל תשלום מהביטוח הלאומי ב-5 השנים הללו). מהו הפיצוי שאקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר30/07/2018מינואר 2018 משולמת תוספת ותק בשיעור של 2% עבור כל שנת ביטוח שמעל 4 שנות הביטוח הראשונות.
מינואר 2019 תשולם תוספת ותק בשיעור של 2% עבור כל שנת ביטוח, כלומר משנת הביטוח הראשונה.
ממליצה לך להיכנס למחשבון תוספת ותק באתר הביטוח הלאומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיית קצבת זקנה
רחל31/07/2018שאלתי הייתה אחרת :
בגיל 62 עמדו לזכותי 35 שנות עבודה. השאלה היא לגבי 5 השנים הנוספות שעבדתי מעבר לגיל המזכה אותי בקצבת זקנה (לא לקחתי תשלום מהביטוח הלאומי): איזה תוספת אקבל בעבורם , ואיך נערך החישוב (5% ו/או 25%= 5x 5)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידה לאחר פיטוריןענת06/07/2018
פוטרתי לפני כמעט שנה בספטמבר 2017
קיבלתי דמי אבטלה עבור 100 ימי אבטלה
כעת אינני עובדת ועתידה ללדת ב2019
האם אני זכאית לדמי לידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר30/07/2018אם עבדת 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים – תהיי זכאית לדמי לידה מרביים עבור 15 שבועות (105 ימי זכאות).
אם עבדת 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה – תהיי זכאית לדמי לידה חלקיים עבור 8 שבועות (56 ימי זכאות).
שימי לב תקופת אבטלה נספרת כתקופת עבודה ( כתקופה בה את מבוטחת )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה בירושה וקצבת נכותמיכל24/06/2018
שלום,
יש לי קצבת נכות של 60% . אימי רוצה להוריש לי דירה שתהיה על שמי.
האם זה אמור לפגוע לי בקצבה שאני מקבלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר30/07/2018במידה ואת מקבלת תוספת תלויים /בן זוג
בודקים הכנסות נוספות: פנסיה / שכר דירה
במידה ואת תקבלי תשלום עבור השכרת הדירה - ייקחו את זה בחשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)