מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- נכות מביטוח לאומי- הבדליםאדווה21/03/2019
שלום רב, יש הבדל בין נכות נפשית לנכות פיזית מבחינת ביטוח לאומי?
יש לציין שיש לי 40% נכות נפשית לצמיתות ולא מקבלת קצבה עקב הכנסות גבוהות.
אז גם לא בדקו לי אובדן כושר עבודה.
אם לא אעבוד יותר או שהמשכורת שלי תפחת, האם צריך להגיש תביעה מחדש?
תודה, אדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי קבלת קצבת נכות בשל הכנסות גבוהות
שמאי שזירי24/03/2019בכל מקרה שבו תיעשי זכאית לקצבת נכות עקב רמת הכנסה שתפחת, יש לקחת בחשבון שתיבדקי לעניין אי כושר עבודה, ויתכן מאוד שאף תיבדקי שוב לעניין אחוזי הנכות שכבר קיבלת, אף שהם נקבעו לצמיתות. מהניסיון שלנו, תוכלי להגיש בקשה בכתב למחלקת נכות, לחדש טיפול בבחינת זכאותך, עקב שינוי ברמת ההכנסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות ופיצויים על נחירות והפרעות בשינהגור18/03/2019
יש לי בעיה בתעלות האף שגם ניתוח לא פתר, הבעיה גורמת לדום נשימה בלילות ולהפרעות חמורות בשינה. אני רוצה לתבוע את חברת הביטוח שלי לפיצויים, האם צריך קודם ללכת לביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דום נשימה בשינה
שמאי שזירי24/03/2019איזה ביטוח אתה מעוניין לתבוע? אובדן כושר עבודה? תביעה לחברת הביטוח יש לבחון היתכנות אל מול פוליסת הביטוח שלך. מהניסיון שלנו, דום נשימה בשינה עשוי לזכות אותך באחוזי נכות, אולם בביטוח הלאומי למשל, הסבירות לקבל קצבת נכות רק על בעיה זו היא נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בדרך לעבודה בתקופת חל"תמלי14/03/2019
באופן עקרוני אני בחל"ת אבל מדי פעם אני קופצת למשרד כדי לעזור בכל מיני דברים. שבוע שעבר קפצתי למשרד ובדרך חזרה הייתי מעורבת בתאונת דרכים ונחבלתי. האם לפי נתונים אלה אני יכולה להגיש תביעה לתאונת עבודה?
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זכויות עובד בחל"ת
שמאי שזירי17/03/2019מהניסיון שלנו, אכן זו תאונת עבודה, אך בעצם הגשת תביעה יש הצהרה על עיסוק בחל"ת, דבר שיש לבחון את ההיתכנות שלו, אל מול זכויות וחובות בחל"ת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות ביציאה מהארץשאול12/03/2019
מקבל קצבת נכות כללית מהביטוח הלאומי. אני רוצה לנסוע לטייל לתקופה של כמה חודשים, האם התקופה שבה לא אהיה בארץ משפיעה על הזכאות לקצבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצבת נכות בחו"ל
שמאי שזירי17/03/2019מהניסיון שלנו, הקצבה תמשיך להתקבל בחודש היציאה מהארץ, וכן מה1 לחודש שלאחר מכן, למשך שלושה חודשים נוספים. לאחר מכן, הקצבה תמשיך בתנאים מסוימים כמו: יציאה לחו"ל לטיפול רפואי או לעבודה אצל מעסיק ישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעודת נכות לרכב- התייעצותהדס05/03/2019
אני זכאי להוציא תעודת נכות לרכב.
את ההליך עושים דרך ביטוח לאומי או משרד בריאות או רישוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תג חניה לרכב
שמאי שזירי17/03/2019תג חניה לרכב מוציאים דרך משרד התחבורה. ניתן להגיש בקשה מקוונת באתר משרד התחבורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומי מתעלם לחלוטיןדפנה03/03/2019
אני כותבת גם בשם בעלי. אני, לפני 3 שנים עברתי 3 אירועים מוחיים באותה שנה. לא היתה כל התייחסות. לא מב"ל, ולא ממכבי.
לאט לאט אני מתאוששת. אבל, אני זקוקה ליד מלווה, כי אני נופלת כל הזמן, ללא התראה מוקדמת. פעמיים כבר טופלתי במיון. חריץ בראש.
בעלי, היה עצמאי כל חייו. שילם ושילם. ב-10 השנים האחרונות, לפני פרישה, עבר 10 ועדות רפואיות, ונקבעו לו %93 נכות. מאז הוא מקבל גימלה בסך 2012 ש"ח מב"ל. לא יותר. לי יש רק 75% נכות. גם הגימלה שלי זהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזכויות שמגיעות לכם
שמאי שזירי10/03/2019שלום,
האם שניכם בגיל פרישה ומקבלים קצבת זקנה?
בגיל פרישה ניתן לבדוק את זכאותם לחוק סיעוד בביטוח הלאומי ובנוסף לכך, זכאותכם להפעלת ביטוח סיעודי בחברת הביטוח, אם ברשותכם.
יתכן שמגיע לך לקבל סיעוד, כדאי לבדוק מול הביטוח הלאומי ומול חברת הביטוח.
לגבי בעלך, האם משלם מס הכנסה? אחוזי הנכות שנקבעו לו עשויים לפטור אותו מתשלום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אוטיזם וזכויות רפואיותנדב20/02/2019
אבחנו לילד שלי אוטיזם בתפקוד גבוה, הוא בן 5. האם ישנן זכויות רפואיות שאנו זכאים להן למרות שהוא בתפקוד גבוה?
קצבת נכות לילד על הספקטרום
שמאי שזירי20/02/2019מהניסיון שלנו, הורה לילד שאובחן על הספקטרום האוטיסטי, יכול להיות זכאי לקצבת נכות חודשית, אם הוא עונה על התנאים המזכים. בבחינת הזכאות, חשיבות רבה לדוח המפרט, את הכלים בהם השתמשו לאבחון הילד. בד"כ ילדים אילו יקבלו קצבה מלאה בסך 2600 שקלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות ביחד או בנפרדרינה18/02/2019
האם קצבת נכות לזוג נכים, כל אחד 75% אי כושר עבודה. האם מחושב ביחד או בנפרד?
קצבת נכות לזוג
שמאי שזירי20/02/2019מהניסיון שלנו, קצבת נכות מחושבת בנפרד לכל אחד, במקרים שבהם אחד מבני הזוג מקבל קצבה, תיתכן תוספת תלויים לקצבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגשת תביעה להחמרה מעל גיל פרישהאבי12/02/2019
האם ניתן להגיש ,תביעה להחמרה (חוזרת) מעל גיל הפרישה:
לנכות כללית? לשר"מ? לניידות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זכויות אחרי גיל פרישה
שמאי שזירי20/02/2019באופן כללי ומהניסיון שלנו, קצבת נכות וקצבת שר"מ, מתקבלות רק עד גיל פרישה, לכן אין הגשה לבדיקה מחדש בגיל פרישה. לעניין ניידות, מי שקיבל ניידות לפני שהגיע לגיל פרישה, יהיה זכאי להמשיך לקבל, אם הוא עונה על מספר תנאים. החמרה בניידות אחר גיל פרישה אפשרית במקרים מסוימים, מומלץ לברר אל מול המצב הרפואי והתנאים האישיים של כל אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכרה בנכות לחולה קרטוקונוסיחיעם07/02/2019
האם חולה קרטוקונוס שמפשיעה על איכות הראייה זכאי להכרה כנכה בביטוח הלאומי?
אחוזי נכות לקרטוקונוס
שמאי שזירי10/02/2019אכן ניתן לקבל אחוזי נכות על קרטוקונוס, בהתאם לירידה בחדות הראיה בכל אחת מהעיניים. יש לראות בדיקת ראיה עדכנית. כדי לקבל קצבת נכות צריכים להתקיים שני תנאים, גם צבירת מינימום אחוז נכות נדרש וגם הוכחת אובדן כושר עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס החמרת מצב של המל"לניבר05/02/2019
שלום,
כיום, אני מקבלת קצבת נכות מלאה מהמל"ל.
נוצר צורך להגיש החמרת מצב *.
בטופס נדרשת הצהרה לגבי הכנסותיי ב-12 החודשים האחרונים.
אני מקבלת תגמולי אכ"ע חודשיים מחברת ביטוח.
שאלות:
1. האם מומלץ להצהיר על כך?
2. במידה ואצהיר האם זה יכול לפגוע לי בקצבת הנכות?
3. במידה ואצהיר תחת איזה סעיף בטופס זה נכנס: תשלומים מחברת ביטוח או פיצוי עקב נכות?
בברכה,
ניבר
* אני מודעת לכך שהקצבה לא תעלה ואוליי אפילו תרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החמרת מצב
שמאי שזירי05/02/2019אם את מקבלת נכות מלאה מהביטוח הלאומי, מה מטרת החמרת המצב? כדאי לברר קודם לכן את הנתונים הרפואיים ואת פרטי הזכאות הנוכחיים, כדי למנוע טרחה וכדי להבין מה ניתן להשיג ולאיזו מטרה. בעניין ההכנסות, מניסיוננו, פיצוי בגין אכ"ע מחברת הביטוח, יכול להיות מקוזז מתוספת "תלויים" (תוספת לקצבה עבור בן זוג וילדים מתחת לגיל 18) שמקבל הנכה בחישוב קצבת הנכות, אם אינך מקבלת תוספת זו, לא יהיה קיזוז, אולם כך או כך יש להצהיר על הכנסה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בזמן קבלת קצבהאבישג28/01/2019
אני מקבלת קצבה מהביטוח הלאומי של 4500 בחודש. האם אני יכולה לעבוד בהיקף משרה נמוך של 6 שעות בשבוע?
יציאה לעבודה למקבל קצבת נכות
שמאי שזירי28/01/2019מהניסיון שלנו, סכום ההכנסה המשפיע על הקצבה משתנה בהתאם לדרגת אי-הכושר, לכן יש לקבל נתונים כמו: מה היא דרגת אי הכושר שנקבעה וכן כמה ההכנסה החודשית מעבודה תהיה. ניתן לקבל תמונה כוללת באתר הביטוח הלאומי, בהתאם לנתוני שיעור הזכאות הספציפיים. בנוסף יש לקחת בחשבון כי תיתכן הפחתה משיעור הקצבה, ככל שהשכר מעבודה יעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגשת תביעה אחרי גיל פרישהניקול20/01/2019
בת 65 ועוד עובדת, אסמתית מנעורים והמצב רק הולך ומחמיר עד כדי פגיעה באיכות החיים. האם אני עוד יכולה להגיש תביעה למרות שעברתי את גיל הפרישה?
קצבת נכות אחרי גיל פרישה
שמאי שזירי27/01/2019מניסיוננו, ניתן להגיש בקשה לקצבת נכות עד גיל פרישה, גיל הפרישה לנשים עומד על 62 שנים, ניתן למצוא מחשבון לחישוב גיל הפרישה באתר הביטוח הלאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סף זכאות לקצבת נכותאליהו ב14/01/2019
שלום
אני סובל ממספר מחלות והגשתי תביעה לנכות כללית
בינתיים נקבעה לי נכות משוקללת של 55%
מתוכה המחלה הראשית ראומטולוגית 30% לצמיתה
האם אני עובר את הסף לקבלת קיצבה?
אם כן מה השלב הבא? האם גובה הקצבה נקבע לפי 55% נכות או שצריך לעבור עוד ועדה שהיא תקבע את גובה הקצבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כעת יש להמתין לקביעת שיעור זכאות לקצבה
שמאי שזירי15/01/2019שלום,
מניסיוני, אחוזי הנכות המפורטים אכן עוברים את מינימום אחוז הנכות הנדרש, לשם קבלת קצבת נכות. כעת, ההליך עובר בדרך כלל דרך ועדת שיקום, שתפקידה לקבוע מה היא דרגת אי הכושר, הנובעת כתוצאה מאחוזי הנכות שנקבעו. דרגת אי הכושר היא שתשפיע על שיעור הקצבה שתקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומירונית11/01/2019
שלום,
אני מקבלת קצבת נכות מלאה מהמל"ל בעקבות אובדן כושר עבודה מלא.
ברשותי מסמך המכיל מידע לפיו חברת ביטוח משלמת לי תגמולי אובדן כושר עבודה.
במידה והמידע מגיע למל"ל האם יכולות להיות לכך השלכות (שליליות) כלפיי?
לדוגמא , האם מל"ל יכולים לפגוע בקצבת הנכות שלי או משהו דומה?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצבת נכות ואובדן כושר עבודה
שמאי שזירי13/01/2019מהניסיון שלנו ובאופן כללי, ניתן לקבל גם קצבת נכות מהביטוח הלאומי וגם פיצוי בגין אובדן כושר עבודה במקביל. אולם, פיצוי בגין אובדן כושר עבודה, עשוי כן להתקזז, מתוספת תלויים שהנכה מקבל, עבור בן זוגו וילדיו, כתוספת לקצבת הנכות. מומלץ לבחון את הנתונים עם גורם מקצועי, כדי למנוע חובות אפשריים בגין אי קיזוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)