פורום ביטוח לאומי - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• זכאות לקצבה לילד בכיתה רגילה שמקבל סל שילוב
    אלמוני
    29/10/2022

שלום רב.
    ברצוני לדעת האם ילד בן 13 עם הפרעת קשב וריכוז הלומד בכיתה רגילה בבי"ס רגיל וזכאי לסל שילוב זכאי לקצבת בטוח לאומי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצבת נכות לילד

שמאי שזירי
    30/10/2022

מהניסיון שלנו, יש אפשרות לקבל קצבת נכות עבור ילד בגין בעיות קשב וריכוז. ישנם מספר תנאים כמו: הפרעת התנהגות קשה והצורך בהשגחה, טיפול תרופתי ועוד. אנו ממליצים לבחון את הזכאות באופן אישי, לצורך כך לשמוע דיווח הורים ולקבל תיעוד רפואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה
    אבו האני עולה
    19/10/2022

אני מורה במשרד החינוך כבר 17 שנים בשנתיים האחרונות נפגעתי במיתרי הקול נבדקתי ע"י רופא אף אוזן גרון וקבע לי לעבוד חצי משרה ופניתי לרופא תעסוקתי ואשר את זה , רק הבעיה ששנה שעברה קיבלתי משרה מלאה ע"ח ימי מחלה , השנה אין לי ימי מחלה ואז פניתי לקרן פנסיה ולביטוח לאומי ועד היום אין לי מענה . אשמח לעזרתכם . תודה לכם מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן כושר עבודה

הוספת תגובה

• מחלת מקצוע - צרידות

שמאי שזירי
    19/10/2022

פגיעה במיתרי הקול וביכולת הדיבור מוכרת כאחת ממחלות המקצוע בענף נפגעי עבודה בביטוח הלאומי. לצורך כך, מומלץ לקבל חוות דעת בתחום א.א.ג הכוללת הערכת הנזק שנגרם, אחוזי נכות ופגיעה בכושר העבודה. יש לברר מה סטטוס הטיפול בבקשתך. מהניסיון שלנו, שלב ראשון הוא 'הכרה' בכך שקיין נזק רפואי. בשלב שני תתקיים ועדה רפואית על מנת להעריך את הנזק ואת אחוזי הנכות, מה שישפיע על פיצוי שיתקבל. ניתן לפנות אלינו לצורך קבלת סיוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבת נכות כללית
    תמר
    11/10/2022

לילה טוב.
    אני בחורה בת 34 ברקע סובלת מילדות מסחפת(פסוריאזיס),
    לפני שלוש שנים בערך יחד עם התחלתה של הקורונה בערך אובחנתי עם דלקת פרקים פסוריאטית ומטופלת כיום בטיפול ביולוגי(זריקה פעם בשבוע).בנוסף יש לי תת פעילות של בלוטת התריס שאני מקבלת עבורו טיפול(אלטרוקסין שהמינון שלו משתנה בהתאם לתפקוד הבלוטה)., וכאבי גב בלט דיסק בגלל תאונת דרכים שעברתי לפני כמה שנים טובות. כיום אני לא עובדת בכלל. עם. אני סובלת ולי קשה לחזור לשגרה נורמלית בגלל המצב. השאלה אם כן מגיע לי נכות כללית מהביטוח הלאומי?, והאם זה יכול להיות לצמיתות?. אשמח מאוד לקבל תשובות והכוונה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קצבת נכות כללית

הוספת תגובה

• קצבת נכות

שמאי שזירי
    19/10/2022

יתכן בהחלט שמגיע לך קצבת נכות וזכויות נוספות. מהניסיון שלנו, לצורך כך יש לבחון תיק רפואי ולבצע הערכת אחוזי נכות לכל אחד מהליקויים הרפואיים, כולל בחינת יכולת התעסוקה והתפקוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה מול ביטוח לאומי
    שוש
    28/09/2022

היו לי הפרעות קצב, אני מתבקשת לעשות בדיקות ובירור קרדיולוגי, הבעיה שרק התחלתי לעבוד ולא תהיה לי משכורת או כל הכנסה שהיא, כי אין לי ימי מחלה. אני נהגת אוטובוס, בגלל המצב הרופאים הורידו אותי עד לסוף הבירור מההגה, ומהעבודה התקשרו וביקשו שאוכל לחזור לעבודה בתנאי שהרופא נותן אישור שאוכל לחזור לנהיגה על אוטובוס, זה לא יקרה לפני תוצאות הבדיקות ופגישה עם קרדיולוג.
    לפי מוקד כללית, פגישה עם קרדיולוג רק 4/11, זה רחוק ולא תהיה לי הכנסה משבוע שעבר וד אז אם לא אחרת, אשמח אם תוכלו להדריך אותי מה עליי לעשות

הוספת תגובה

• הכנסה בזמן בירור רפואי

שמאי שזירי
    29/09/2022

בשלב הזה, מומלץ לבחון, מהניסיון שלנו אפשרות לקבל הבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי.
    ככל שמדובר באובדן כושר עבודה שנמשך ניתן לבחון אפשרות לקבל קצבת נכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכט מייצג וועדה
    דן
    12/09/2022

בן 65 רוצה לתבוע נכות כללית בעיקר להגדלת קצבת זקנה. מה יהיה מנגנון שכט מייצג במקרה כזה אם יצליח?

לקביעת תור
    סגירה
    שכט מייצג וועדה

הוספת תגובה

• קצבת נכות לפני גיל פרישה

שמאי שזירי
    15/09/2022

בדרך כלל ובאופן כללי, עד גיל פרישה - 12.25 אחוז מכל הטבה, מהצלחה בלבד.
    לאחר גיל פרישה - תיגבה עמלה על ההפרש בין זקנה לנכות בהתאם לנסיבות הספציפיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 100 אחוז אי כושר זמני
    סימונה
    06/09/2022

נפלתי ושברתי כתף כחצי שנה לפני שהגעתי לגיל פרישה .נתנו לי בביטוח הלאומי 100 אחוז נכות ואי כושר זמנית לשנה. שמעתי שאם קיבלתי 100 אחוז לפני גיל הפרישה זה נישאר לתמיד...האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    100 אחוז אי כושר זמני

הוספת תגובה

• מעבר מנכות לגיל פרישה

שמאי שזירי
    07/09/2022

לפי הביטוח הלאומי ומהניסיון שלנו, מי שקיבל קיבלת קצבת נכות בסמוך לגיל פרישה, יקבל קצבת אזרח ותיק בסכום שלא יפחת מסכום קצבת הנכות שקיבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרת ב.ל. בשינוי באבחנה הרפואית.
    בן
    29/08/2022

שלום רב.

1. מבקש לבדוק : אני מוכר ומקבל קצבה, 57% נ.כללית+ 100% אעדר כ.עבודה. זה תחת האבחנה הרפואית : "הפרעת אישיות". 2. לאחרונה השתנה הסטטוס הרפואי וצפה הסיבה האמיתית : " פוסט טראומה " - אימנו ,ניצולת שואה התעללה בנו ("הקורבן מתנהג כמקרבן") בילדותינו,נפשית ופיזית . אבחנה זו היא רטרואקטיבית מיום האבחון הקודם, ולמעשה מילדות. 3. פרטים אישיים: בן 71, נ+ 3 + 5 נכדים. מהנדס אלקט. פנסיונר, עסקתי בהוראת מדעים,בתיכונים ומכללות. 4. אני מקבל קצבת נכות מ ב.ל. מזה כ 12 שנים. כלומר , מס. שנים טרום גיל גמלאות. וזו גם התקופה שאינני משתכר. 5. שאלתי : האם ההכרה הרפואית החדשה כ"פוסט טראומטי" ,יכולה לשפר את מצבי הכלכלי ,מבחינת ב.ל. ? האם כדאי לפתוח, ולהגיש תביעה רטרואקטיבית ? יכולה להעניק לי הטבות נןספות ?

בתודה ,בן.

הוספת תגובה

• תשובה על שינוי אבחנה בגיל פרישה

שמאי שזירי
    30/08/2022

מאחר שהנך בגיל פרישה, מניסיוננו, לא ניתן להיבדק מחדש לקצבת נכות כללית. וכן, קצבה של 100% אובדן כושר עבודה זוהי קצבת נכות מקסימלית, כך שאין משמעות לשינוי האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגשת החמרה מצב בתאונת עבודה , האם הטריגר להחמרה משנה ?
    יעקובי
    16/08/2022

קבעו לי 30 אחוז נכות בגין פוסט טראומה מעבודה לפני 20 שנה . לאחר 20 שנה עברתי משברים כולל טיפול רשלני וכושל בשיניים שהשפיע על מצבי הנפשי . בעקבות זאת פניתי לביטוח לאומי והגשתי החמרת מצב ואכן העלו לי את האחוזי נכות ל 50 אחוז בגין פוסט טראומה .

במידה ואיכשהוא יתגלה לביטוח לאומי כי ההחמרה נובעת בין היתר מטיפול שיניים רשלני , האם יש לזה השפעה ? שביטוח לאומי פתאום יגיד שהמצב הנפשי נובע מסיבה אחרת ויש לקזז באחוזי נכות . או שלא משנה הסיבה או הטריגר להחמרה במצב נפשי , רק עצם ההחמרה במצב הנפשי זה מספיק כדי לקשור הכל לתאונת עבודה שעברתי לפני 20 שנה

הוספת תגובה

• ככל שמדובר בהחמרה במצב נפשי שהוכר בתאונת עבודה

שמאי שזירי
    30/08/2022

מהניסיון שלנו, באופן כללי, ככל שמדובר בהחמרה במצב נפשי שהוכר כתאונת עבודה, נקודת ההנחה היא שוועדה רפואית דנה בכך לאחר שקיבלה את כל המידע וקיבלה החלטתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי קיצבת נכות
    דורון
    08/08/2022

עו"ד מכובד
    לגבי קצבת נכות ואזרח וותיק האם אני אמור לקבל שניהם ביחד?
    מה הכוונה השלמה לנכות?
    ולגבי קצבת נכות לצמיתות האם במקרה הנ"ל עלי גם להגיש לביטוח לאומי תדפיס בנק פקדונות וכ"ו מה התנאים לכך?
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה
    תנאי קיצבת נכות

הוספת תגובה

• מעבר מקצבת נכות לזקנה

שמאי שזירי
    30/08/2022

מקבלים קצבה אחת. לפי הביטוח הלאומי, מי שמקבל קצבת נכות והגיע לגיל פרישה, יקבל קצבת זקנה שלא תפחת מסכום קצבת הנכות (הבסיסית) שקיבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוויות מהברך ומטה
    דוריס אלקן
    06/08/2022

שלום לעורך הדין
    האם בשל כוויות מהברך ומטה יכול להיות אפשרות לקבלת תו נכה לרכב שקניתי לפני שבוע. תודה
    האם לצרף אישור מרופא משפחה, רופא עור או אורתופד. תודה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    כוויות מהברך ומטה

הוספת תגובה

• תו חנייה לרכב

שמאי שזירי
    30/08/2022

​לתו החנייה לרכב זכאי מי שעקב מגבלת ניידות מוגבל בהליכה, או שההליכה עלולה לסכן את בריאותו. לצרף לטופס הבקשה תיעוד רפואי המעיד על אילו מהרופאים המטפלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה וקצבה מהסיבה של בעיה קשה בקשב וריכוז
    שי
    20/07/2022

לעו"ד
    שאלה קצרה וחשובה בתודה מראש.
    בן 25. האם הליך הזכאות להכרה לקצבת נכות
    מהסיבה של הפרעת קשב וריכוז -מוכח.
    שונה בקריטריונים מהליך רפואי של וועדות
    או אותו דבר רק מול גורמים ובודקים מקצועיים שונים?
    בברכה

הוספת תגובה

• קצבת נכות הפרעת קשב

שמאי שזירי
    30/08/2022

בחינת הזכאות כרגיל. ועדה רפואית קובעת אחוזי נכות, ולאחר מכן, ככל שנקבע מינימום אחוזי נכות, תתקיים ועדת אי כושר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תו נכה לרכב למתמודדים רפואית
    אפרת
    10/07/2022

לעורך הדין

הבן שלי בן 4 וחודשיים אובחן עם אוטיזם בתפקוד בינוני (-) הבנתי שהמל"ל מעדכן ומעביר למשרד הרישוי בשל הנסיבות לקבלת תו נכה לרכב *האם המל"ל מחוייב להעביר דרך המערכת ? *האם אין חובה וזה נתון לשיקול דעת המל"ל ? *האם יש חוק שהמל"ל כפוף אליו וחייב ליישם דיווח ?
    אני שואלת כי אח שלי חולה סרטן ויש לו 100% נכות
    ולא קיבל תו נכה לרכב יכול להיות שיש המלצה איפה בודקים ?
    בבקשה עזרתך והמלצתך בשל הנסיבות וההתמודדויות .

מודה לעורכי הדין תודה רבה

הוספת תגובה

• תו חניה לרכב

שמאי שזירי
    10/07/2022

אופן הגשת בקשה לתו חניה לרכב הינו פשוט וניתן לבצעו בקלות דרך האתר הממשלתי, ולצרף מסמכים רלוונטיים.
    מהניסיון שלנו, בשני המקרים בשאלתך, הזכאות לתו נכה לרכב תינתן בהתאם למצב הרפואי ולמגבלת ההליכה. כל בקשה נבדקת לגופו של עניין
    כך לדוגמא אצל ילדים עם אוטיזם, ילדים אשר הליכה עלולה לערער את מצבם הבריאותי, ילדים הזקוקים להשגחה בעת ההליכה, וכן ילדים עם מוגבלות בניידות בהליכה, יכולים להיות זכאים לתו חניה לרכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תביעה לאחר 30 שנה
    דויד
    07/07/2022

אשמח לדעת,

לפני 30 שנה עברתי 2 ניתוחים ברגל בגלל נמק והיה לי פלטיניות שהוצאתי והיום יש לי צליעה קלה, בנוסף יש לי 3 פריצות דיסק כנראה בגלל הבדלי גובה רגליים, לעולם לא תבעתי את ביטוח לאומי אבל בגלל הגיל שהיום אני בן 40 החלטתי לתבוע על מנת לקבל אחוזי נכות שאם אזדקן לפחות יהיה לי אחוזי נכות ותנאים כלשהם, אפילו לא הגשתי תביעה בשביל כסף רק שיכירו בי באחוזי נכות, קיבלתי תשובה מביטוח לאומי שמה נזכרתי אחרי 30 שנה וגם שאני עובד בשכר מעל 10 אלף נטו ואני לא יכול לתבוע בגלל גובה השכר שלי, התקשרתי ונאמר לי שלא תעבוד תתבע.

השאלה שלי מכל הסיפור האם זה נכון שאני לא יכול לבקש אחוזי נכות על מקרה שלפני 30 שנה שהייתי בן 10? ולא יכול לתבוע על פריצות דיסק שיש לי היום בגב ובצוואר? 

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תביעה לאחר 30 שנה

הוספת תגובה

• אחד התנאים להתחיל לקבל קצבת נכות

שמאי שזירי
    10/07/2022

מהניסיון שלנו,

1. אחד התנאים להתחיל לקבל קצבת נכות הוא השתכרות של לא יותר מ 6,331 ברוטו
    2. גם אם מתעלמים מנושא השכר, בבואך כיום להיבדק לצורך קצבה נכות, אחוזי הנכות יקבעו בהתאם למגבלות התפקודיות ולליקויים הרפואיים הקיימים היום בלבד. ככל שהם אינם ברמה כזו שיגיעו למינימום האחוזים הנדרש (40%-60%), ואינם משפיעים על אובדן כושר עבודה משמעותי של לפחות 50%, אין בהם בכדי לאשר קצבה כלשהיא, ולכן לא נראה איזו משמעות תהיה מקביעה זו לגיל זקנה.
    אגב, היתרון המשמעותי של קבלת קצבת נכות בגיל הפרישה הוא שמובטח לנכה שקצבת הזקנה שלו לא תפתח מקצבת הנכות שקיבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות כללית ואי כושר
    מאמנת כושר
    04/07/2022

שלום רב
    אני מאמנת כושר במקצועי כמה שנים
    קיבלתי לאחורנה אחוזי נכות 54 אחוז
    הרופא רשם שאני יכולה לעבוד בעבודה קלה בלבד במשרה מלאה

אני מאמנת עצמאית בעבר סרטן וכיום הגבלה בידיים בצוואר וברגל בגלל סרטן ופיברומיאלגיה
    לא המליצו על אי כושר עבודה אבל מה עושים שיש מגבלה בלעבוד במקצוע היחיד שיש לי?

אודה להכוונה
    מאמנת

לקביעת תור
    סגירה
    נכות כללית ואי כושר

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה

שמאי שזירי
    04/07/2022

משאלתך עולה שנקבעו אחוזי נכות, אך לא נקבע שאיבדת מכושרך להשתכר, ולכן ניתן להניח שאינך מקבלת קצבת נכות.
    מצד אחד, את מציינת שהמגבלה היא דווקא לעבודתך כמאמנת, מצד שני, רופא המליץ על עבודה קלה בלבד, כך שללא ספק אפשרויות העבודה מצומצמות.
    חשוב להבין, בביטוח הלאומי בדיקת הכושר לעבוד היא בדרך כלל לכל עבודה, ולאו דווקא לעבודה הספציפית במקצוע שלך, במיוחד כאשר מדובר בגיל צעיר, וביכולת לעבור תהליך שיקום מקצועי ולרכוש מקצוע נוסף. (אגב, קביעה של 20% נכות ומעלה מאפשרת לעבור תהליך של שיקום מקצועי על ידי הביטוח הלאומי)
    א. מהניסיון שלנו ניתן לערער על החלטת הביטוח הלאומי ולהצליח לקבל קצבה. ב. האם בנוסף, יש ברשותך ביטוח אובדן כושר עבודה? או קרן פנסיה פעילה? כדאי לשקול להגיש תביעות גם שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה לא תואמת לסעיף ליקוי
    איתן
    29/06/2022

שלום רב, נקבעו לי אחוזי נכות עם אבחנה של דיכאון מגורי אירוע חוזר (f33) תחת סעיף הליקוי 34 ב'.
    אולם לאחר עיון בספר הליקויים אבחנה ספציפית זו שייכת לסעיף 34 א' ולא ב'.
    בנוסף נקבעה אבחנה נוספת שכן שייכות לסעיף 34 ב.
    שאלתי היא האם חוסר ההתאמה בין האבחנה לסעיף הליקוי היא חוקית? האם איחוד כלל האבחנות לסעיף ליקוי אחד אמור לצמצם את זכויותיי?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• קביעת אחוזי נכות

שמאי שזירי
    04/07/2022

מהניסיון שלנו, קביעת אחוזי הנכות נעשית על פי שיקול דעת רופא, פסיכיאטר במקרה זה, בהתאמה לספר הליקויים.
    השאלה המהותית היא, האם אתה מקבל קצבת נכות? מה שיעור קצבת הנכות?
    בסופו של דבר, גובה אחוזי הנכות מהווה תנאי לקבלת קצבת נכות, וכן להטבות נוספות, וגובה אובדן כושר העבודה משפיע על שיעור הקצבה שתתקבל בפועל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה