מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ירידה בפרוגסטרון ואסטרידול אחרי החזרהקרן15/08/2023
החזרה של עובר יום 3 ברביעי שעבר לפני 7 ימים. תמיכה של אנדמטרין פעמים ביום.
היה 4 זקיקים.
הפרוגסטרון יום אחרי ההחזרה היה 82, אסטרדיול 606. היום הפרוגסטרון ירד ל23 אסטרדיול ל200.
האם זה אומר שהריון לא נקלט? או שתמיכה לא מספיקה?
בטא רשמית אמורה להיות עוד 6 ימים ביום שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה
פרופ` דוד בידר15/08/2023כשהריון לא נקלט לא תעזור תמיכה גם אם הרמות יורדות ,התמיכה לא תעשה את הפעולה.—
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ירידה כזו אכן מצביעה על חוסר קליטה?
קרן15/08/2023כן , זה ברור. השאלה אם ירידה כזו אגן מצביעה על חוסר קליטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על חוסר קליטה
קרן15/08/2023האם ירידה בפרוג ואסטרדיול מצביעה על חוסר קליטה ?
או שהיה קליטה ובגלל רמות יורדות זה נפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר16/08/2023בגלל אי השתרשות ההורמונים יורדים ולא ההיפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי אובטרילפטמה15/08/2023
היי, לקחתי אובטריל 4/8 בשעה 14:00 וב 5/8 היה לי iui
וב 9/8 לקחתי עוד זריקה לחיזוק , האם מחר 16/8 אני יכולה לעשות בדיקת הריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר15/08/2023תעשי ב 20.8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון אחרי IVFאנונימי15/08/2023
היי ד"ר, אשמח למענה, בתאריך 24/7 הוחזר עובר טרי בן 3 ימים. בתאריך 6/8 בטא 295, בתאריך 8/8 בטא 648, לוקחת לתמיכה דופסטון 3 פעמים ביום, יש לי הפרשות קצת צהובות.
אולטרסאונד ראשון קראו לי ביחידה לבצע רק ב 23/8
כאהיה בשבוע ּשש+ 4 ימים
האם זה בסדר שלא ביקשו ממני לעשות בטא בפעם השלישית?
האם זה נורמלי שיש הפרשות כאלה בתחילת הריון?
אשמח לדעת גם האם באולטרסאונד כבר יוכלו לשמוע דופק בשבוע שש+ 4 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האיון
פרופ` דוד בידר15/08/2023לא צריך בטא שלישית.
ההפרדות זה בסדר.
באולטרה סאונד צריך לראות דופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בחול ובטעות שמתי את המזרק במקפיא ולא במקרר האם ניתן להשתמש בזה?רונית15/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מזרק
פרופ` דוד בידר15/08/2023איזו זרעקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להשתמש אם היה במקפיא
אני15/08/2023אם היה במקפיא ממש לא כדאי
נסי לצלצל גם לשירות לקוחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בבטן תחתונה בצד ימיןלירון15/08/2023
היי פרופ׳
שבוע 14 והיה לי אפצ׳י יחסית חזק. מיד לאחר מכן הופיע גאב חד בצד ימין בבטן תחתונה מתחת לעצם למשך דקה ממה זה נובע? האם חלילה מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופ` דוד בידר15/08/2023מהשריר.
לא מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי amh האם תקין?אנונימית15/08/2023
היי אשמח להבין מה אומרת התוצאה
בת 36
לא מעשנת ולא שותה.
ערכי amh יצאו 6.4
Fsh 7.3
בעיקר מטריד אותי amh גבוה חריג. מחזור סדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי
פרופ` דוד בידר15/08/2023תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית חוץ גופית בשיטת IVMמיכל15/08/2023
שלום
בת 39.11
בגלל מחלות רקע יש לי בעייה לטפל בי בפרוטוקולים רגילים.
במחזור טבעי פספסנו ביוץ ב4-5 מתוך 6 סבבים (הדקפפטיל לא עובד טוב כנראה. ואסור לי אוביטרל)
הלכתי אתמול לרופא חדש שהציע IVM.
לפני שנה הייתי אצל 3 מומחים ושאלתי על השיטה הזאת. שלושתם סירבו לטפל בי בשיטה הזאת כי לטענתם היא מתאימה לפוליציסטיות (ואני ממש לא פוליציסטית אלא בת 39 עם רזרבה גבולית או נמוכה) ושהעוברים משיטה זו גם ככה חלשים ולא שורדים.
לעומת זאת, הרופא אתמול טען שהוא עושה תאומים בשיטה הזאת. אני מאמינה לו שזה נכון, אבל לא בטוחה אם נכון למישהי כמוני שהיא לא פוליציסטית ומבוגרת.
חשוב לי שתכתבו את דעתכם לגבי סיכויי ההצלחה של השיטה הזאת בגילי ובמצבי כי מדובר בתהליך לא פשוט עבורי. יש המלצת קרדיולוג למניעה מהרדמה לכן הרופא אתמול הציע לעשות ivm עם הרדמה מקומית (עזרקאין בנרתיק בלבד) ואני חוששת מהאכב (לא רק בנרתיק אךא מהדיקור בשחלות).
יש לציין שאת הסבבים הטבעיים עשיתי תמיד ללא הרדמה אבל שם זאת רק דקירה אחת אז זה לא נורא.
מה דעתכם? מה הסיכוי שייצאו מivm בגילי עוברים טובים לפונדקאות?
(מדובר על 7 זקיקים בחודש ממש טוב ובחודש שעבר היו 4 או 5)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ` דוד בידר15/08/2023בגילך לא מתאים לעשות Ivm.
אם יש לך מחלות רגע האם מוצר לך להיות בהריון?
למה לא יכולה לקבל יום אחד צטרוטיד וגונל פ ואחר כך לביוץ, דקפפטיל,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל15/08/2023פרופ' בידר שלום
אכן בגלל מחלות הרקע ההנחייה היא לא להיכנס להריון אלא להקפיא עוברים לפונדקאות.
בין מחלןת הרקע יש לי בעיות סוכר ותריס ולב לכן הומלץ לא ליטול הורמונים.
עם הדקפפטיל התמודדתי בסדר עד עכשיו. כלומר יש תחושות רעות מאוד אבל הן חולפות אחרי שבוע שבוע וחצי בדרך כלל...להןסיף לזה עוד זריקות עלול להוציא את האיזון משליטה. הלוואי וזה לא היה המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית שלא נשרה במלואה מהמחזור הקודםחוששת15/08/2023
שלום,
אני נמצאת עכשיו 5 ימים אחרי שהתחלתי להזריק הורמונים בסבב טיפול חדש.התחלתי להזריק ביום 4 למחזור. היום במעקב הזקיקים עדיין נצפתה רירית עבה מאד - 7.5 ממ שנשארה מהמחזור הקודם )לא נצפו זקיקים מעל 7 ממ.
האם אפשר להמשיך כך בסבב? אם אקלט בסבב הזה להריון, האם יש חשש כלשהו בנוגע לזה שזה עם רירית שלא נשרה במלואה מהסבב הקודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים לא ברורים,רירית בעובי כזה בתחילת המחזור אינה תקינה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית שלא נשרה במלואה מהמחזור הקודםחוששת15/08/2023
שלום,
אני נמצאת עכשיו 5 ימים אחרי שהתחלתי להזריק הורמונים בסבב טיפול חדש.התחלתי להזריק ביום 4 למחזור. היום במעקב הזקיקים עדיין נצפתה רירית עבה מאד - 7.5 ממ שנשארה מהמחזור הקודם )לא נצפו זקיקים מעל 7 ממ.
האם אפשר להמשיך כך בסבב? אם אקלט בסבב הזה להריון, האם יש חשש כלשהו בנוגע לזה שזה עם רירית שלא נשרה במלואה מהסבב הקודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר15/08/2023רירית תמיד נושרת בוסת וכרגע הרירית הזו היא מהטיפול התרופתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון והשתרשותללי15/08/2023
האם פרוגסטרון גבוה בתחילת הסבב למשל 4 עשוי לפגוע בהשתרשות?
הבנתי שזה משפיע על הרירית ואכן בסבבים האחרונים ב3 ימים ראשון הפרוג היה גבוה והעובר לא נקלט.
יתכן שיש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מדובר בתקופת המחזור לא תהיה חכך השפעה מהותית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צפוי להתרחש הביוץ והאם הערכים תקינים?טלי14/08/2023
שלום רב, ביום שבת עברתי הפלה טבעית. שבוע 4. מצרפת תוצאות בדיקת דם מהיום. אני רוצה לדעת בבקשה מתי צפוי הביוץ והאם הערכים תקינים. לא נטלתי הורמונים. Fsh4.1, אסטרדיול 2057, פרוגרסטרון 1.5, lh 6.6, בטא קטן מ3.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר15/08/2023רק לפי הערכים הביוץ צפוי להיות בעוד כ 4 ימים.
אם היית עושה אולטרה סאונד ל בגודל זקיק היה אפשר לומר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית חמישה שבועות לפני החזרת מוקפאיםדניאלה14/08/2023
בת 48 לפני החזרת מוקפאים. בשנים האחרונות לקחתי תקופה ארוכה חומצה פולית. בארבעה חמישה חודשים האחרונים הפסקתי, ובשלושת השבועות האחרונים חזרתי לקחת. האם לקיחת חומצה פולית כחמישה שבועות לפני החזרת עוברים בעייתית? האם לעובדה שלקחתי תקופה ארוכה בעבר הלא רחוק (אבל לפני כמה חודשים) יש משמעות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה
פרופ` דוד בידר15/08/2023אין שום בעייתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל 06.08 בשעה 23:00 בלילהמלי14/08/2023
שלום ד״ר,
הזרקתי אוביטרל ב06.08 ב23:00 בלילה. היום הייתה לי בדיקת הריון ביתית חיובית. האם היא אמינה? קיימנו יחסים ראשון, שני ושלישי. שבוע אחרי זה הגיוני שיופיע חיובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה אני מאוד מוטרדת
מלי15/08/2023אין לי הרבה תסמינים ממש מעט לעיתים רחוקות רגישות בחזה. וכאבי מחזור גם לעיתים רחוקות יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטרדת
פרופ` דוד בידר15/08/2023למה את מוטרדת? יכול להיות חיובי אך רצוי לעשות בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיובי משמח - שאריות אוביטרל?
מלי15/08/2023זה הדבר שאני הכי רוצה בחיים שיהיה חיובי!
השאלה אם זה יכול להיות שאריות של אוביטרל?
יש לי בדיקת דם בשני בעזרת ה'.
זה בסדר התאריך ביחס ליום שהזרקתי את האוביטרל? 06/08.
שאלתי הייתה אם לדעתכם הבדיקה אמינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי פיפל - צריבה ודימוםשירנ14/08/2023
אשמח לדעתך/המלצתך.
אני 9 ימים אחרי בדיקת פיפל לקראת פרוטוקול החזרה. הבדיקה נעשתה אחרי 10 ימי נטילת נרות פרוגסטרון. הנרות גרמו בעבר וגם בהכנה הנוכחית לבדיקה לרגישות באזור (בשל שאריות החומר שנפלטות החוצה).
את נטילת הנרות יום לפני בדיקת הפיפל ומאז לא חזרתי אליהם.
מאז הבדיקה יש לי תחושת צריבה בעור (מבחוץ) שלא עוברת ודימום טרי ומועט, אך קבוע. הכאבים החדים מהבדיקה חלפו אחרי יומיים.
קיבלתי וסת יומיים לאחר הבדיקה, ועדיין יש מדי פעם כאבי מחזור ודימום טרי. ומאתמול אני נוטלת אסטרופם לקראת החזרת עוברים, לאחר בדיקות דם.
האם אני צריכה לפנות לרופא נשים לבירור או שזו תגובה רגילה?
זה צריך להטריד אותי בהקשר של החזרת עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה בינתיים כתגובה חריגה לטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסוף גיל 43ירדן13/08/2023
קראתי באחת מהודעותיך שהריון טבעי בגיל 44 יהא בעל סיכוי גבוה יןתר מהריון מטיפולי ivf . האם הבנתי נכון?.. אני נכנסת ל גיל 44 החודש , ולאחר 3 סבבי ivf - בכל פעם היו בממוצע 2 זקיקים ..לשאיבה. אגב הריון תקין מהזרעה / יחסי מין בגיל 42 , ניסיון ראשון, ועוד הריון ספונטני לפני חצי שנה שנפל טבעית בשבוע 6 . מתלבטת האם להמשיך ולנסות הזרעות וטבעי או ivf .. אנא דעתך.....תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר14/08/2023הריון טבעי אינו בר סיכוי יותר גבוה מהפריה בגילך.
בגלל גילך הייתי עושה הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)