מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיבושים בביוץ ובמחזור החודשיאני12/08/2023
שלום,
ציסטה צלולה גדולה יחסית (בגודל 38 מ"מ) אשר אינה מפרישה הורמונים יכולה לשבש את תהליכי ביוץ והמחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים שחזרו שבוע 13מישהי12/08/2023
היי פרופ׳
שבוע שעבר היה דימום מאסיבי והייתי במיון ושחררו אותי. אחכ עברתי שקיפות וסקירה. היום החל דימום חום ואני שוב בחרדות. האם לגשת שוב לבדיקה??
אובחנתי עם שליית פתח ובמהלך הסקירה והשקיפות היו כאבים חזקים (יש גם שרירן שמאל). האם הדימום הוא מהבדיקה? האם יכול לקרות מזה שכל הלילה התעוררתי מחרדות? או שאולי הדימום הוא מהשליית פתח?
מצרפת תמונה. הפחד שלי שחלילה זה יתחזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר14/08/2023הפרשה חומה זה דם ישן מדימום קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצרפת צילום מסך פרופיל הורמונלי מלא ברשותכם🙏🙏🙏Lian12/08/2023
אני מאוד אשמח אם תוכלו להציץ בצילום מסך שצירפתי פה , ביצעתי פרופיל הורמונלי מלא של 16 מדדים ויצאו לפי הבנתי 4 מדדים מתוכם חריגים מעט.. אני לפני או תרומת זרע או תרומת ביצית, לפי תוצאות הפרופיל המצורף מה לדעתכם אני צריכה עם יותר סיכויים ? תרומת זרע או תרומת ביצית? אני בת 44 רווקה, אני לא מעשנת ואוכלת בריא כמה שאפשר,
וללא משקל עודף. המחזור שלי סדיר כל חודש בתאריך המדוייק. מוזר לי שיש 4 מדדים עם חריגות , האם יש טיפול לאזן אותם למיטב ידיעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת
פרופ` דוד בידר12/08/2023צריכה תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות להקפאת ביציותדניאל12/08/2023
1. גיל 34, בדיקות תקינןת. כמה סהכ זריקות בערך צריך לקבל במשך תהליך הקפאת הביציות? מכמה סוגים?
2. האם יש רופאים בגישות שונות באשר לכמות הגירוי הניתן וכמות הזריקות? האם סהכ של 15 זריקות לאורך התהליך זה הגישה הרווחת?
ניתן לעשות גירוי קצת נמוך יותר?
המליצו על גונלאף 900 חמש זריקות, אורגלוטרן שבע זריקות, אוביטרל אחד זריקה, דקאפיפטין שתי זריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההוראות למינון מותנים ברזרבה השחלתית שלך,בגיל שלך,במשקלך,ובפרוטוקול הטיפולי הייעודי,ולכן ההחלטה היא מקצועית באחריות הרופא המטפל שלך שכל הנתונים בידיו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות והתקפי פאניקה בהריוןלירי12/08/2023
היי פרופ׳
אני בנאדם חרדתי באופן כללי. לא צעירה וכעת בהריון ראשון יקר וחרדה מאוד!! אני בשבוע 14 וסקירה חמסה יצאה תקינה ואולם מדי פעם בלילות השינה שלי טרופה ואני מתעוררת עם חרדות ודופק לב מואץ לפחות מספר פעמים בלילה. האם החרדות הללו יכולות חלילה לגרום להפלה? האם נעשו מחקרים שקשרו בין חרדות לבין נזקים אחרים בהריון? האם אתה ממליץ על טיפול תרופתי שמותר בהריון כגון תרופות ממשפחת ssri כמו ציפרלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
פרופ` דוד בידר12/08/2023החרדות לא יפגעו בעובר, יכולה לקחת ציפרלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בתוך עט גונאלחוששת11/08/2023
שלום,
הזרקתי גונאל ובטעות פגעתי בוריד.
כשלמחרת באתי להזריק שוב, ראיתי שיש קרישי דם קטנים בתוך הנוזל עצמו של העט.
האם מותר להמשיך להשתמש בעט במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם
פרופ` דוד בידר12/08/2023רצוי עט חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל תוך כמה זמן יוצאמיאל11/08/2023
שלום,
תוך כמה זמן האוביטרל יוצא מהגוף? הזרקתי ב06.08 ב23:00 בלילה. אם זה תלוי במשקל, אני שוקלת 96 גובה 159.
מתי אני יכולה לבצע בדיקת הריון מבלי לחשוש מההשפעה של האוביטרל?
תודה על המענה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר12/08/20233-4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמומלי אחרי הפלה והיסטרוסקופיה ניתוחיתמור11/08/2023
שלום , עברתי הפלה נדחית
ב16/5 ואחכ היה לי שארית שהוציאו לי בהיסטרוסקופיה
ב21/6.
ב6/7 קיבלתי וסת ועשיתי פרופיל הורמונלי ביום ה3 יצא לי fsh 42.
קיבלתי וסת שוב, ב7/8 ועשיתי פרופיל- ויצא לי בפרופיל 21.
האם הפיק הזה בהורמון זה בגלל הטראומה של הגוף?
או שיש פה משהו מעבר אתם חושבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצעי הערכה נוספת בבדיקת AMH
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות עובר לאחר החזרהליה10/08/2023
שלום, רציתי לדעת האם מתן אספירין/מיקרופירין מסייע להשתרשות עובר ברחם? או שמא זו הנחה שטרם הוכחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות
פרופ` דוד בידר11/08/2023אספירין לא קשור להשתרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי גבוה לתסמונת דאוןמישהי10/08/2023
היי פרופ׳
באופן הזוי ותמוה למרות שהבדיקה של השקיפות העורפית פלוס הסקירה יצאו תקינים. וגם הערכים בבדיקות דם papp a 0.44 ו hcgb 1.44 הסיכוי שלי לתסמונת דאון הוא 1:70!! בניגוד לטריזומיה 18 שהוא 1:9000!! המומה מהתוצאות ועצובה. מבינה שאין מנוס מלעשות מי שפיר (אני בת 39). אבל העניין הוא כזה. סובלת מכאבים חזקים והתכווצויות (לפני שבוע היה דימום וחשד להפלה מאיימת) ויש לי גם שליית פתח אחורית. אני ממש בחרדות שדיקור מי השפיר חלילה יזיק לעובר. במצבים כאלה אני רוצה לדעת האם יש סיכוי גבוה יותר להפלה בגלל מצבי? (הריון יקר מאוד ובסיכון גבוה!) ואם בדיקת הדם nipt היא אופציה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי
פרופ` דוד בידר11/08/2023Nipt הוא אופציה לגילוי תסמונת דאון אך במי שפיר ניתן לבדוק עוד בעיות גנטיות , ולכן ממליץ לך על יעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאלה נוספת…
מישהי11/08/2023תודה רבה ורציתי לשאול האם לאור מצב כן קיים הסיכוי להפלה בעקבות הדיקור? גם אם לא בסיכוי גבוה אבל האם הסיכוי גדל בהפלה למי שנמצאת תחת קטגוריה של הפלה מאיימת ובנוסף יש כאבים בבטן מסוגים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהיא
פרופ` דוד בידר11/08/2023בידיים טובות הסיבוכים של מי השפיר נמוכים ביותר, גם אם יש לך כל מיני תופעות כפי שאת כותבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוה מה המשמעות?לירון10/08/2023
היי פרופ,
שבוע 13 ואובחנתי עם הריון בסיכון גבוה. מחכה שיאשרו לי שמירה ורוצה להבין מה המשמעות מעבר ללא לעבוד? מותר לבשל? לעשות הליכות קצרות? נסיעה ארוכה? קניות בסופר? ניקיון הבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר11/08/2023הריון בר סיכון גבוה הוא הריון שיש עוד משהוא בריאותי ממנו את סובלת כגון יתר לחץ דם, סכרת או מחלות או מצבים היכולים לסכן את ההריון, להבדיל מאישה בהריון שהיא בריאה לחלוטין. גם הריון מרובה עוברים הוא בר סיכון גבוה היות ויכולה להתרחש לידה מוקדמת.
אפשר לעשות את כל מה שכתבת במידת הקושי שהרופא המטפל קובע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסלין............ שאלות......Michal10/08/2023
בעקבות חשד לדחית העובר הרופא נתן לי דוקסלין מאחרי השאיבה עד יום אחרי ההחזרה.
1. האם זה אמור לסייע? שמעתי מחברות שנותנים בדרך כלל ציפרולקס ..
2. האם דוקסלין עלול לפגוע בעובר?
3. ומה זה עוזר לקחת עד יום אחרי ההחזרה? אם הגוף דוחה אותו זה יקרה אחרי ההשתרשות. וההחזרה ביון 2 או 3 אז יום אחרי זה רק יום 4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התרופה ניתנת אם מבוצעת עזרה בנביטה ביצירת סדק במעטפת הביצית המסייע לעובר להתחלק ולהשתרש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים לפונדקאיתליאת10/08/2023
שלום. 2 עוברים מגיל 41 שלי. שניהם בלסטוציסטים. בהינתן שזאת החזרה יקרה בטירוף האם יש בה הגיון רפואי? סיכוי להריון תקין וכו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעצם העובדה שקיים סיכוי סיר שהחזרת העוברים לרחם תקין ורירת תקינה ענב היריון זוהי עילה מספקת לטיפול,השיקול הכלכלי נתון לשיפוטך בחבד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לביוץנועה10/08/2023
היי,
אני בודקת עם מקלות ביוץ (בשעה קבועה) כבר כמה ימים. ביום שני זהיתי בדיקה חיובית (שני פסים כהים). בימים האחרונים, שלישי ורביעי המשכתי לבדוק והבדיקה עדיין יוצאת חיובית. האם זה הגיוני? הייתי בטוחה שאראה בדיקה שלילית בשלב הזה. תודה מראש לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר10/08/2023זה הגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מנות זרע מומלץ לקנות לצורך טיפולי IVF ?ג10/08/2023
בת 43 עוד מעט 44,
כמה מנות זרע מומלץ לקנות לצורך טיפולי IVF ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה
פרופ` דוד בידר10/08/2023תלוי בכמה טיפולי הפריה תעשי בגילך, היות ואת יכולה לרצות לעשות עד גיל 45 , וסיכויי ההריון קטנים, תצטרכי מנת זרע לכל ניסיון של שאיבה.
לכן עליך לשאול את הרופא המטפל, המכיר את נתוני הפריון, כמה שאיבות הוא מייעד לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)