מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבוע אחרי החזרת מוקפאכאבים בנרתיק שב11/08/2018
אני אחרי 3 טיפולי הפריה בראשון היו לי כאבים בנרתיק חיצוניים כאלה יותר וגם פנימיים ואז היה בוא נמוכה שירדה ונעלמה ,, עכשיו אני שבוע אחרי החזרת מוקפא ושוב כאבים בנרתיק ,, אני לוקחת 3 נרות של אנדומרטין ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר12/08/2018קשה לענות לך מה הכאב ללא בדיקה, בכל אופן זה יכול להיות כתגובה לפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישלונות חוזרים: 3 הזרעות, 4 החזרותאני11/08/2018
שלום. בת 29, בריאה בדר"כ, לא מעשנת, עד הטיפולים היה לי ווסת וביוץ מדוייקים מאוד. מוגדרים כ"לא מוסברים".
בעלי ואני ניסינו להיכנס להריון טבעי במשך 10 חודשים בערך ללא הצלחה. עשינו בדיקות דם, מעקבי זקיקים ובדיקת זרע.
תוצאות פרופיל הורמונלי יום 2:
E2-144 pmol/L
17-OH-PROGESTERONE-4.44 nmol/L
LH-2.60 IU/L
FSH-6.60 IU/L
PROGESTERONE-3.3 nmol/L
אצל בעלי יצא בדיקת זרע תקינה למעט מורפלוגיה ששם יצא 3%.
עשינו 3 הזרעות+הורמונים שלא הצליחו וישר עברנו לIVF.
עשינו סבב של שאיבה שהניב סה"כ 9 עוברים קפואים ועוד אחד שהוחזר טרי יום3.
מאז עשינו עוד 3 החזרות מוקפאים של בלסטוציסטים שלא צלחו (2 הורמונאלי, 1 טבעי+אוביטרל).
עשיתי בדיקות קרישה והיסטרוסקופיה שיצאו תקינות.
נשארו לנו רק 4 עוברים יום 3.
האם הגיוני שעד עכשיו לא מצליח?
מה עוד ניתן לעשות למעט להתאזר בסבלנות?
ממש אובדי עצות ומיואשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלונות
פרופ` דוד בידר12/08/2018במצב כזה, אם העוברים טובים, צריך להתאזר בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אשמח להסבר
אני12/08/2018מה הכוונה אם העוברים טובים?
מתוך 16 הפריות, 4 הקפיאו יום 3 וכל השאר גידלו לבלסטו'.
רק 5 מתוך ה12 המשיכו לגדול לבלסטוציסטים.
האם זה שכל כך מעט שרדו עד יום 5 יכול להעיד על בעיה?
אם כן, איך ניתן לדעת מהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשלב זה ההמלצה היא להתאזר בסבלונות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות של השדיים בהיריוןנורה11/08/2018
היי
באיזה שלב בהריון אמורים לחוש שינוי / גדילת שדיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת חודש חמישי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים לפני החזרת עוברמעיין11/08/2018
אני לקראת החזרת עובר יום ג הבא.
בבדיקות האחרונות שעשיתי ( יום ג 7 / 8 ) הערכים היו ;
פרוגסטרון - 0.58
L.h - 10.22
אסטרודיול - 3568.57
לוקחת כתמיכה אסרופם לבליעה 1 × 3 ליום
ו 1 ואגינלי
גם אנדומטרין 2 ×3 ביום
כאמור 3 ימים לפני החזרה . מחר עושה דם שוב.
שאלתי היא מה הערכים האופטימלים להגיע אליהם ביום ההחזרה? האם שלי בסדר? ( הפרוגסטרון לא נמוך) למרות שמהבדיקה הקודמת עברו 5 ימים. בטח עלה
האם ניתן לקיים יחסים כשלוקחים תמיכה?
כמה זמן לאחר התמיכה ניתן לעשות שתן?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אנדומטרין לתמיכה
מעיין11/08/2018עוד שאלה לגבי אנדומטרין
לוקחת 2 כדורים × 3 ליום
זה לא הרבה מידי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערכים תקינים,אין בעיה עם קיום יחסים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש משמעות מקום ביצוע הבדיקהנירית11/08/2018
רציתי לדעת אם במעקב בטא יש משמעות היכן מבצעים את הבדיקה? (הבדל בין קופ"ח לבית בית חולים?)
כלומר חשוב לבצע את הבדיקה של היומיים אחרי באותו מקום?
אולי לכל מקום יש את אופן החישוב שלו או משהו כזה?
או שהכל אחיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעקרון אין הבדל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה בהיריון - האם מהווה בעיה?מירי11/08/2018
האם זה בסדר לשבת באמבטיה של מים חמימים עם סבון במהלך חודשי ההיריון הראשונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא רצוי בגלל הירידות בלחץ הדם וסכנת החלקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה של בלוטת תריסמיכל3311/08/2018
שלום,
בבדיקות דם האחרונות שעשיתי שבוע שעבר היה tsh 5.25. האם זה מהווה בעיה בהצלחת ההפריה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לבדוק את ערכי ה-FT4 ובהתאם לשקול את הצורך באיזון הבלוטה לקראת הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית חיובית להריוןעדי11/08/2018
1.8 הוחזר עובר יום 3
3.8 חצי מזרק אוביטרל
היום 11.8 בדיקה ביתי חיובית
יש סיכוי שזה הריון או שזה עדיין שאריות אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי סביר שמדובר בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת להריון
עדי12/08/20181.8 החזרה
3.8 חצי מזרק אוביטרל
12.8 בדיקה ביתית חיובית
זה הריון?
(אין לי אף אחד מהתסמינים, ובהריונות הקודמים לא היה לי ספק שאני בהריון...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור סיכוי טוב שמדובר בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם להריוו
עדי12/08/20181.8 החזרה
12.8 בטא 103
תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ביתית
החזרת עוברים מו13/08/2018ברוב התשובות שלכם בפורום לגבי בדיקה ביתית הדיעה הרווחת לא להתייחס ולא להסתמך בשל הטיפולים וההורמונים
אשמח להבין את תשובתך הנל
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא חוזרת
עדי14/08/201812.8- בטא 103
14.8- בטא 329
תקין?
אני יודעת שצריך הכפלה וזה יותר מהכפלה...
הוחזר עובר אחד ב- 1.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערך תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונג
עדי18/08/2018תודה על התשובות
ב 1.8 הוחזר עובר בן 3 ימים
אחרי כמה זמן ניתן לראוץ שק? ואחרי כמה זמן דופק?
אני קצת בלחץ בעקבות הפלה והריון כימי ומעוניינת לעשות את הבדיקה כמה שיותר מהר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אולטרסאונד- תשובות מודאגת
עדי19/08/2018ב 1.8 הוחזר עובר אחד בן 3 ימים
12.8 בטא 100
14.8 בטא 330
היום ביצעתי בדיקת אולטרסאונד והרופא בקושי ראה שק הריון- ראה משהו שנראה כמו שק אך לא סדיר בגודל 3.2 על 6.5
מה עושים במצב כזה?
האם זה סופי שלא יתפתח הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא לפני ה-22 לחודש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לאופטימיות בטיפול הבאאלון11/08/2018
שלום לכם.
אשתי כאמור בגיל כמעט 44(בעוד חודשיים-שלושה)-לפני שבועיים הפלה מוקדמת מהריון לא תקין אחרי החזרה עם בטא מקסימלית 90.ושנשאבו 6 והופרו 4 ביציות ו-1 לא התפתח והוחזרו 3 אחרי 72 שעות מהשאיבה.
אם נעשה נסיון או 2 טבעי ולא ייקלט ונחזור להפריה-האם בכלל יש בסיס להאמין ולהיות אופטימיים שיהיה הריון תקין אחרי שבשנתיים וחצי האחרונות היו 5 הפלות על רקע גיל(איכות ביציות):3 כימיים ועוד 2 בשבועות 8-11?כבר היו מיקרים שאחרי סדר גודל 5 הפלות פלוס מינוס בגילאים האלה על רקע גיל הופיע הריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות הסיכון הגבוהה בהפלה נוספת קיים עדיין סיכוי להיריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון ובפגיעה בופוריותליאורה11/08/2018
היי , הבת שלי משחקת הרבה בטלפון שלי ובטאבלט ..כמובן שתמיד הקפדתי לשים על מצב טיסה. היום מדדתי עם המכשיר קרינה והופתעתי לגלות שיש קרינה בפונקציה של lf . שמגיעה מעל 10 מיליגאוס כשאני מקרבת את המכשיר לנייד ! רציתי לדעת עם יכול להיות שנגרם לה נזק ? היא היתה תמיד שמה את הנייד קרוב לבטן שלה ..ומשחקת, האם תיתכן פגיעה בפוריות שלה ? כמובן שלא אתן לה יותר לשחק בנייד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כמו במחזור בהריוןנעה11/08/2018
אני בת 35. שבוע 4+6 לאחר הפריה מטחפולי ivf.
היום כאבי בטן קלים-בינוניים כמו במחזור.
תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתקבל הרושם שהכול בטווח הסבירות והתקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני העמסת סוכר 50גילי11/08/2018
נקבע לי תור לשבוע 25 (השבוע) להעמסת סוכר 50 ובדיקות שגרתיות להריון + ברזל וויטמין b12 .
האם יש צורך בצום לפני הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום תחת טיפול באנדומיטריןענת11/08/2018
שלום. לאחר שנתיים בטיפולי ivf והחזרה ראשונה הופיעדימום שבוע וחצי לאחר ההחזרה. מטופלת בנרות אנדומיטרין. האם זה מחזור? האם זה סימן שההחזרה לא הצליחה? (צריכה לעשות בדיקת בטא עוד יומיים)
עש חהמתין לבאות ולראות האם מדובר בדמם לאחר כישלון השתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות - בזמן קימה שבוע 5מאי11/08/2018
שלום.
בימים האחרונים אם אני קמה משכיבה מהר והולכת כמה צעדים, אני חייבת לעצור בשל סחרחורת. אחרי כמה שנים מתאזן...
אני בשבוע 5, לוקחת פרנטל...
מה זה יכול להיות?!
היה לי גם קצת לפני ההריון אבל לא בעוצמה מדאיגה כזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר בירידות בלחץ הדם הנמוך ממילא אצלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 בהריון - רצוי?שולי10/08/2018
ראיתי שמוכרים מארזים לנשים בהריון ל9 חודשים של פרנטל ואומגה 3. האם זה באמת נדרש ורצוי?? (2 חבילות שונות במארז אחד)
לא נדרש בתנאי שאת מקיימת דיאטה רגילה בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
פרופ` דוד בידר11/08/2018אני לא מצדד באומגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ?
גלית12/08/2018
פרופ' בידר - למה אתה לא מצדד באומגה 3 ?
ותודה על הפורום המועיל והמקצועי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה
פרופ` דוד בידר12/08/2018אין הוכחות ליעילותו,לכן זה משרת רק אתהחברות המציעות ויטמנים בלי סוף.
בארצות הברית יצא מחקר גדול שאין יעילות לתוספי המזון בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)