מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נגע במצחron28/07/2011
ד"ר שלום,
לפני מספר חודשים הופיעה על המצח התחתון שלי, מעל הגבה, מעין בליטה קטנה, שבתחילה חשבתי שהיא פצע אקנה. בביקור אצל רופאת עור נאמר לי שהמדובר בציסטה שומנית מתחת לעור. רופאת העור יעצה שכל עוד זה לא מציק ולא גדל לא לעשות דבר.
לאחר כחודשיים, מאחר והציסטה גדלה, ומאחר והייתי לפני נסיעה לחו"ל של מספר חודשים, הלכתי לכירורג שאמר לי שמדובר בציסטה ושזה לא נראה לו בעיתי. הכירורג הפנה אותי לפלסטיקאי, שאמר לי שאני יכול לנסוע לחו"ל בלי חשש, וכשאחזור אבצע ניתוח, ושייתכן ותוותר צלקת.
אני כבר מעל לחודש בחו"ל ובינתיים הציסטה מעל המצח גדלה מאוד, והיא נראית ממש כבלוטה גדולה מעל הגבה, שלא מפסיקה לגדול. אני נמצא בדרום אמריקה וצפוי להיות פה עוד כחודש וחצי.
מה דעתך? האם לחפש פה פלסטיקאי מומחה? האם יש ממה לחשוש? האם הציסטה עשויה לגדול עד בלי די? ככל שהיא גדלה הצלקת של הניתוח עשויה לגדול?
אודה לתשובתך!
פתח בחלון חדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע במצח - תגובה
ד''ר נמרוד פרידמן28/07/2011היי רון,
במידה ואכן מדובר בצסטה, אין מקום לחשש ואתה יכול להמתין עם הניתוח.
צריך לזכור כי לעיתים הצסטה יכולה להזדהם ואז יופיע כאב אדמומיות ונפיחות במקום. במקרה כזה, יש צורך בטיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)