כמה ניתוחים בו זמנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה ניתוחים בו זמנית
    לירון
    13/10/2011

שלום
    אני מעוניינת לעשות ניתוח אף וגם בעתיד הרמת חזה.
    אני לא יודעת האם כדאי לעבור את שני הניתוחים תחת הרדמה מלאה אחת או כל ניתוח בניפרד, מצד אחד אני חוששת שבניתוח אחד לעבור שני אברים בגוף יהיו קשים וכואבים ומצד שני לעבור כל פעם ניתוח זה גם קשה.
    מה להחליט?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה ניתוחים בו זמנית

הוספת תגובה

• כמה ניתוחים בו זמנית - תגובה

פרופ` אלדד זילברשטיין
    14/10/2011

לירון שלום,
    אין תשובה ברורה וחד משמעית לשאלתך וכמנהל פורום לא אוכל לתת תשובה שכזו. אוכל רק להאיר בפנייך את השיקולים השונים שעלייך לקחת בחשבון ולהתייעץ עם המנתח/ת שלך. כעקרון ניתן לבצע את שתי הניתוחים באותו יום. לעתים לא נדירות מבצעים גם ניתוחים ארוכים יותר. באופן עקרוני מבחינת בטיחות גרידא שני ניתוחים קצרים בטוחים יותר מניתוח אחד ארוך. אי הנוחות אחרי הניתוח תהיה מעט רבה יותר לאחר ניתוח ארוך ומצד שני לא תצטרכי לחוות פעמיים אי נוחות והחלמה מניתוח. היכולת לקחת חופשה מעבודה או לימודים לצורך החלמה - קל יותר למצוא זמן פעם אחת מאשר פעמיים. מבחינה כלכלית סה"כ ההוצאה בניתוח משותף תהיה מעט חסכונית יותר אך מצד שני הניתוח יהיה כרוך בהוצאה אחת גדולה לעומת חלוקה לשתי הוצאות בהפרש זמן.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו