מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותרועי30/03/2012
שלום שמי רועי ואני בן 16 וחצי יש לי 2 שאלות:
1. יש לי המון שחורים באף, ואני הולך לטיפול אצל קוסמטיקאית שהולכת כנראה ללחוץ לי הרבה וחזק על האף בשביל להוציא את השחורים האלה, חבר שלי אמר לי שזה יכול לעקם את האף כי היא לוחצת חזק או לגרום לו לצמוח ולהיות גדול יותר כי זה בגיל ההתבגרות והפנים מתפתחות ואסור ללחוץ על האף וזה... לי אישית זה נשמע כמו שטויות.
אבל רק בשביל להיות בטוח: האם אין סכנה שהאף יתעקם\יגדל בגלל טיפול אצל קוסמטיקאית שכולל המון לחיצות על האף בשביל להוציא את השחורים?
2. כבר שנתיים וחצי בערך יש לי פטמות נפוחות, שהמקרה התחיל הייתי אצל מס' רופאים שאמרו לי לחכות עם הזמן וזה יעבור, אני כבר בן 16 וחצי והתופעה עדיין לא עברה - ואני בחור רזה אז זה בולט וזה דיי מפריע לי (חשוב לציין שרק הפטמות נפוחות, זה לא שיש לי שד) זה מתכווץ שאני יוצא מהמקלחת וכשקר לי.
שמעתי שיש ניתוח קליל בשביל לסדר את זה, אבל רציתי לשאול האם לחכות עוד שנה-שנתיים ולראות אם התופעה תחלוף, או שצריך ללכת לרופא ולברר את העניין ואם דרוש כבר ניתוח ?
תודה מראש,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד``ר רן טליסמן19/04/2012לגבי ניקוי פנים/אף - צריך להפעיל כוח רב לעקם/לשבור אותו וזה כ"כ כואב שלא באמת תאפשר לה לעשות זאת כך שמעשית זה בדרך כלל לא קורה
לגבי הפטמות גיל 16 בדרך כלל כבר מרבית ההתפתחות התרחשה כך שזה זמן נכון להבדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)