ניתוח אף וקשיי נשימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח אף וקשיי נשימה
    אנונימית
    20/05/2008

עברתי לפני עשר שנים ניתוח פלסטי באף. במשך הזמן הזה לא היו לי בעיות נשימה, לא משהו משמעותי לפחות, למרות שהיום כשאני חושבת על זה, נחיר אחד היה צר יחסית לשני- זה שבוצע בו הניתוח. לאחרונה, אותו נחיר- בו בוצע הניתוח, יש לו נטייה להיסתם, ואני מרגישה שבצורה משמעותית יש בו פחות זרימת אוויר מבנחיר השני. בלילה יש לנחיר נטייה להיסתם, וזה מאוד לא נעים לי כשה קורה אם אני קמה משינה, ולא יכולה לנשום מאותו נחיר. לאחר מכן, איכשהו זה מסתדר ואני מרגישה ושומעת רעש של בעבוע והנחיר נפתח. המצב הזה נמשך זה מספר חודשים. כשעשו לי את הניתוח לפני עשר שנים האינטרנט היה בחיתולים, ולא היו לי מספיק מקורות מידע, ולכן היום, בעקבות הבעיה בנשימה, אני מצטערת שעשו לי את הניתוח. האם זה מצב זמני? היתי אצל שני רופאי אף אוזן וגרון, שניהם אמרו לי שאין לי בעיית נשימה מן האף, ונכון שלעיתים רק האף לגמרי סתום, אך עדיין באותם פעמים, ובעיקר כשהוא ניסתם בלילה, העניין מאוד מפריע לי. האם יש פיתרון לא ניתוחי לבעיה? איך בודקים את הנשימה האפית? קראתי בהודעה קודמת, שיש איזושהי דרך לבדוק זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אף וקשיי נשימה

הוספת תגובה

• ניתוח אף וקשיי נשימה

ד''ר יוסף טמאן
    23/05/2008

בסבירות גבוהה מדובר בגודש בקונכיות אשר יוצר חסימה לסירוגין
    נסי להוועץ גם עם פרופ יהודה פינקלשטיין ממאיר בכפר סבא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימית

ד``ר רן טליסמן
    25/05/2008

נסי למשוך עם האצבע את עור הלחי הסמוך לנחיר הצידה, אם יש שיפור בתחושת הנשימה יתכן שיש פיתרון לבעייתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זהו פיתרון ניתוחי?

אנונימית
    13/06/2008

ואם לא, מה הפיתרון? אבדוק זאת כשאני קמה משינה. כרגע הבעיה הצטמצמה לשמחתי, בעיקר לשעות הבוקר בהם אני קמה משינה ומגלה שהאף סתום בצד אחד. ושוב פעם, כשאני מנסה לנשום רק מן הצד הזה (אני סותמת את הנחיר השני בניסיונות לפתוח את האף), אני שומעת רעש של ביעבוע, עם זאת עדיין זה מאוד מציק לי. אנסה לראות מה קורה בקומי משינה, האם זה מגדיל את כניסת ויציאת האוויר, המשיכה בעור, מכיוון שהאף שלי כרגע פתוח יחסית. הלכתי לרופא המשפחה (מכיוון שהרופא שהמלצת לי עליו גר בעיר אחרת ורחוק יחסית ממקום מגוריי), והוא נתן לי טיפות פליקסונז. חשבתי לעצמי שאנסה זאת, ואם הבעיה לא תיפתר אמשיך לחפש פיתרון אחר. אך עדיין, לאחר שבועיים וחצי של שימוש בטיפות, בבוקר יש לי אותה הבעיה, נחיר אחד סתום. נראה לי שטיפות האף האלו אינן הפיתרון. אני חוששת להשתמש בטיפות אחרות, שאומרים שמתרגלים אליהן, אלו שמכווצות את כלי הדם, למרות שהן עוזרות לי, אך אינני רוצה גם לחיות צמודה לטיפות אף. כשעשו לי את הנתוח אני זוכרת שבימים הראשונים לאחריו, היה אסור לי לשכב ב-180 מעלות, אלא הייתי צריכה לישון עם כרית, כשהראש שלי ב-90 מעלות. האם השכיבה עצמה גורמת איכשהו להיסתמות של האף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימית

ד``ר רן טליסמן
    15/06/2008

השאלות והתיאור שלך הם כבר במצב שעל מנת לענות עליהם יש צורך בבדיקה אישית מקיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו