דליפת שתל סיליקון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דליפת שתל סיליקון?
    קארין
    25/02/2009

שלום דר.. אם תוכלו בבקשה לעזור לי להבין משהו שמדאיג אותי מאוד.. אני בת 28, לפני 10 שנים עשיתי הגדלת חזה (סיליקון גל,מתחת לשריר). בבדיקת ביופסייה טרוקט שנעשתה לי לא מזמן (בגלל גוש בשד- לבסוף נמצא שפיר ולא מזיק) הרופאה המבצעת של הביופסייה עשתה בזמן הבדיקה אולטרסאונד (רק בשד ימין שנבדק בו הגוש הנ"ל) אמרה שהסיליקון לא נראה לה ככ בסדר, ושיש בלוטות בבית השחי עם סיליקון. בתוצאות הבדיקה כתבה (רק הקטע המתייחס לסילקון אני מצרפת): "יש לציין ששתל הסיליקון מראה אקוגניות בלתי אחידה עם סימן STEPLADDER בלוטות בבית השחי עם סיליקון. לסיכום, חשד לדליפת השתל, מומלץ MRI" יש לי תור לMRI לעוד חודש.. אבל אני מאוד מודאגת, אני לא ממש רוצה לעבור עכשיו ניתוח להחלפת הסיליקון..ומקווה שמה שהיא ראתה לאו דוקא מראה על קרע בשתל. לשאלות שלי, אם בבקשה תוכלו לעזור: 1.האם מה שהיא תיארה מראה בוודאות על קרע בשתל? 2.האם תיתכן דליפה גם ללא קרע? 3.האם זה מסוכן? במידה ויש קרע האם חייבת מיידית להחליף את השתל או שזה סובל דיחויי? אציין רק שאין לי שינוי צורה בשד או כל תופעות למיניהן.. סליחה על ריבוי השאלות פשוט חוששת מאוד. קארין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דליפת שתל סיליקון?

הוספת תגובה

• סוג השתלים-

קארין
    25/02/2009

רציתי להוסיף, בדקתי עכשיו במסמכים שלי לגבי סוג השתלים שהושתלו לי (זה נעשה במרפאה שכבר לא קיימת ) כתוב ככה MENTOR Siltex low bleed gel- filled mammary prosthesis lot L 18969 מדובר בג'ל...אז איך יתכן שזה ידלוף בגוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קארין

ד``ר רן טליסמן
    28/02/2009

לא בהכרח
    כן יש מה שנקרא בשתלים הישנים דלף מיקרו ללא קרע
    אין בזה ככל הידוע סכנה לחלות במחלה מסוכנת ואין צורך מיידי בהחלפה אבל כן יש צורך במעקב קפדני אצל רופא מומחה רצוי המבצע של הניתוח באם אפשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר, ו..

קארין
    01/03/2009

הרגיע אותי לדעת שיש אופצייה שמדובר רק בדליפה טבעית של השתל ושזה לא מסוכן...אעשה את האמ אר אי כדי לראות את המצב. האם השתלים שלי אכן נקראים מהדור הישן? למרות שהם ג'ל ומעטפת מחוספסת? אין חי מושג איפה הרופא שעשה לי, כי המרפאה נסגרה, אבל אני רואה שאתה נמצא בצייטלין (ממש קרוב לבית שלי) ניתן לבוא אליך כשיהו תוצאות האמ אר אי ליעוץ? כדי לדעת מה דחיפות ההחלפה? תודה ושבוע מקסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע אינטראקפסולרי בשתל אחד

דינה
    16/03/2009

יש לי שתלים ישנים- 25 שנה. אני עוקבת ובודקת אחר מצבם. ממגורפיה ואולטראסאונד. בבדיקת MRI אחרונה נמצא שאין כל דליפה מהשתלים, אבל, באחד מהם נמצא קרע אינטראקפסולרי . ללא דליפה אקסטראקפסולרית. מה זה אומר? האם זה דורש החלפה מיידית של השתלים? מה ההשלכות? כמה זה מסוכן/חמור תודה מראש על התשובה דינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דינה והשתלים הישנים

ד''ר יוסף טמאן
    16/03/2009

שתלים מהדור הישן - לפחות מלפני 25 שנה שנימצאים בגופך, היה צורך להחליפם כבר לפני שנים רבות.
    תוחלת החיים שלהם הסתיימה מזמן.
    יש צורך בהחלפה/הוצאה בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו