שד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שד
    ח
    23/04/2009

שלום,
    לפני 4.5 שנים עברתי הגדלת חזה. לפני כחצי שנה, שד ימין התנפח לי, והתחלתי סדרת בדיקות: אולטרסאונד מספר פעמים,MRI, וביופסיה.
    ב-MRI נמצא כי יש קרע אינטרקאפסולארי בשתל, מעט נוזל (לא סיליקון) מסביב לשתל ולימפאדנופתיה נכרת בזנב השד.
    לאחר מכן הפנו אותי לביופסיה, ובבדיקה זו נמצא שיש קישרית לימפה תגובתית ללא ממאירות, ושיש גופים זרים ברקמה רכה שאינם באופן ברור מסיליקון- תגובה אופיינית של מאקרופגים חסרה. העניין הוא שכל רופא מעביר אותי לאחר, ואינני יודעת מה עליי לעשות. חשוב לציין שאני במעקב מתמיד עם המנתח והכירורגית, אך הם לא יודעים לומר לי תשובה ברורה. השאלות שלי הן:
    *האם עליי להחליף את השתל?
    *בביופסיה נאמר שלא בטוח שיש נזילת סיליקון, אז מה זה יכול להיות עוד?
    *הומלץ לי לבצע ביופסיה חוזרת, בשל התשובה הלא מוחלטת, האם זה כדאי? יש סיכוי שהתשובה תשתנה?
    *מה זה אומר קרע אינטרקאפסולארי? האם ניתן לחיות עימו?
    תודה רבה על העזרה ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שד

הוספת תגובה

• קרע בשתל?

ד''ר נמרוד פרידמן
    24/04/2009

שלום לך,

השילוב של הסמנים השונים מצביע על קרע ככל הנראה של השתל בצד ימין.
    במקרים אלו מומלץ להחליף את השתל (למרות שהשתלים מהדור החדש לא מסוכנים גם אם הם נקרעים). כל החברות המובילות היום נותנות אחריות החלפה שמשמעותה: במידה והשתל קרוע, את מקבלת שתל חדש ללא עלות.
    אני מציע שתפני לרופא שניתח אותך להמשך טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו