הסרה של רקמות שד בבית השחי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרה של רקמות שד בבית השחי
    ד``ר רן טליסמן
    14/05/2009

שלום. אני בת 26 ורופא אבחן שיש לי רקמות שד בבתי השחי ואכן אני חשה בכאב ונפיחות בזמן ביוץ.כמו כן, הובהר לי שהתופעה מגדילה את הסיכוי לחלות בסרטן שד ולכן עליי להיבדק ולהיות במעקב (יתר על הרגיל) החל מגיל 30. אני מעוניינת לבדוק את האפשרות להסיר רקמות אלו.
    מהן הדרכים להסירן? האם יש סיכון בניתוח מסוג זה? למי עליי לפנות?
    בתודה מראש, א

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רקמת שד בבית השחי

פרופ` אלדד זילברשטיין
    14/05/2009

א' שלום,
    "זנב" השד אצל כל אשה נמצא בבבית השחי. כאשר "זנב" השד מוגדל ישנה הרגשה של גוש בבית השחי וכמו שאר השד גם החלק שבבית השחי משתנה עם המחזור החודשי ועלול להיות רגיש. אם מדובר בממצא חדש וחד צדדי אז יש להתייחס לכך כמו כל גוש בשד ולחשוד בגידול להשלים בירור כולל ביופסיה. אם מדובר בממצא ישן ודו צדדי אז הסיכוי שמדובר בגידול קטנה כמובן. איני מכיר מחקרים שמצאו שכיחות גבוהה של סרטן שד בנשים עם רקמת שד מפותחת בבית החי. הסרת הרקמה נעשית בניתוח. סיכוני הניתוח הם קטנים יחסית וכוללים דימום זיהום בפצע צלקת בולטת וכדומה. למי לפנות- למנתח פלסטי או כירורג כללי שעוסק בניתוחי שד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו