שלום ד"ר, רציתי להתייעץ איתך במשהו.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר, רציתי להתייעץ איתך במשהו.
    אבי מלכה
    14/05/2009

יש לי תסמונת פולנד וזה מעיק עלי ביותר,
    רציתי את עצתך מה כדאי לעשות בנושא?
    האם ממולץ לעשות סילקון?
    אם כן, מאיזה גיל ממולץ (אני בן 16 וחצי)
    מה עלות הניתוח והאם יש סיכון כלשהו..?

אשמח אם תעזור לי,
    אבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תסמונת פולנד

ד''ר יעקב זיילר
    14/05/2009

ערב טוב אבי

תסמונת פולנד היא מצב מולד המתאפיין בהתפתחות לקויה של דופן החזה,לרוב בצד ימין.קיים טווח נרחב של חוסר רקמה ואחד מהמצבים השכיחים הוא העדר שריר החזה הגדול.

אצל נערות נלווית לרוב הפרעה בהתפתחות השד באותו הצד ולעיתים קרובות הוא קטן יותר,הקפל בתחתיתו ממוקם גבוה בהשוואה לצד התקין וגם העטרה/פיטמה קטנות וממוקמות גבוה יותר.אצל נערים אין שד אבל לעיתים ניכר שקע המהווה הפרעה אסתטית.

הטיפול הכירורגי אצל נערות/נשים הוא בעצם שחזור שד המתחיל מהגדלה רגילה אך בעייתית מעט בגלל העדר שריר ומיעוט עור באזור ועד ניתוחים מורכבים בהתאם למצב.מאחר והתסמונת נדירה למדי ועוד יותר נדירה אצל נערים אין הרבה נסיון בתיקון אצל האחרונים.אחת השיטות היא אכן החדרת שתל סיליקון בעל מבנה מיוחד ולעיתים ייחודי לפי המידה למילוי השקע.

בכל מקרה, אני מציע לך להמתין עם הניתוח לפחות שנתיים נוספות עד סיום תהליך הגדילה הטבעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת פולנד

פרופ` אלדד זילברשטיין
    14/05/2009

אבי שלום,
    אפשרות נוספת שאולי כדאי לקחת בחשבון בשחזור דופן החזה במקרה של תסמונת פולנד הוא שימוש בשריר הגב (לטיסימוס) והעברתו קדימה (בתנאי שהוא קיים - לעיתים נדירות גם הוא עלול להיות מנוון). השריר הזה הוא מקבילו של שריר החזה אך באזור הגב שם חסרונו פחות מרגש. אין מניעה לבצע את הניתוח בגילך הוא אינו מערב החדרת גוף זר וסביר להניח שניתן לבצעו בבי"ח ציבורי. אך כך בחשבון שזהו ניתוח לא קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר, עוד שאלה לי אליך..

אבי מלכה
    15/05/2009

האם השיר שאתה מתכוון אליו בגב,
    הוא אותו שריר של החזה?, האם יהיה ניתן לפתח אותו אם כך,
    ומה הסיכונים בניתוח זה האם הניתוח משאיר צלקת, זה יכול לפגוע בגב
    ובמראה של הגב?

תודה מראש, אבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת פולנד

פרופ` אלדד זילברשטיין
    16/05/2009

השריר הוא שריר שנקרא Latisimus Dorsi באנגלית. ניתן יהיה לפתח אותו כיוון שהוא יוכל להיות פעיל אחרי הניתוח. וכן תשארנה צלקות באזור הגה בית השחי והחזה. אין פגיעה תפקודית בגב אך עלולה להיות פגיעה אסתטית- בעיקר צלקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בדיוק מה שיש לי

אור
    24/05/2009

אני רוצה לעשות ניתוח להגדלת חזה במיוחד בצד ימין. תוכל לתת לי עצות?
    יש רופאים שמתמחים בעיקר בתחום הזה? צריך לבחור רופא שיש לו את הנסיון בתחום הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסימטריה

פרופ` אלדד זילברשטיין
    24/05/2009

אור שלום,
    בהחלט ייתכן שניתן לתקן אסימטריה בשדיים או לפחות לשפר אותה ע"י הגדלת חזה באמצעות שתלים בגודל שונה. ייתכן שיהיה צורך לבצע הרמה או הקטנה של צד אחד. הכל תלוי במבנה החזה משני הצדדים וגם ברצונות שלך. גשי לבדיקה אצל מנתח פלסטי שיוכל להציג בפנייך את כל האפשרויות בהתאם למבנה הספציפי שלך. ולעניין הניסיון - תמיד רצוי לבחור מנתח עם ניסיון בתחום בו את מעוניינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 16 וחצי תסמונת פולנד

רועי דיין
    10/06/2015

היי אני לא יודע כמה אתם פעילים כאן אבל שווה להשאיר תגובה.
    יש לי תסמונות פולנד ואני פונה לילדים שהיו בני 16 וחצי שעכשיו הם בטח בצבא. מה עשיתם בסוף ? עשיתם ניתוח ? איזה ניתוח ?
    אני אשמח לאיזו המצלה
    פנייה לרופאים, שמעתי שיש טיפול שנקרא הזרקת שומן.. ששואבים שומן מחלק בגוף ומחדירים אותו לבית החזה .הייתי אצל מומחה והמצב שלי מעולה בקושי שמים לב בהבדל אבל זה מפריע לי . אצלי התסמונות מאופניית בצד שמאל של הגוף. ואני רוצה לטפל בזה אבל לא בדרך מסובכת שמשאירה צלקות. אין שום בעיה תקציבית יש אפשרות לממן כול טיפול העיקר שתוכלו להמליץ לי על טיפול מתאים . אני רוצה שזה יהיה אסטי, אני טיפה מתבייש בזה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו