תיקון ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון ניתוח
    מלכה
    23/06/2009

עברתי ניתוח הקטנת חזה לפני פחות משנה.
    יש כמה פגמים בניתוח שמפריעים לי, פגמים אסתטיים.
    שאלתי היא איך נקבע האם צריך או אפשר לעשות תיקון או לא?
    האם הרופא יכול להגיד לי שהוא לא מתקן את הפגם, כי אי אפשר או כי לא צריך?
    האם אני יכולה לדרוש כל תיקון? איפה עובר הגבול מבחינה חוקית ואולי גם מבחינה אתית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תיקון ניתוח

הוספת תגובה

• תיקון הקטנת חזה

ד''ר יעקב זיילר
    23/06/2009

שלום מלכה,

התשובה לשאלתך תלויה במספר גורמים: ראשית רצוי להמתין לפחות שנה מהניתוח.שנית - חשוב לדעת מהם אותם תקינים הנדרשים לדעתך.

מצבים שונים האפשריים אחרי ניתוח הקטנת חזה הם למשל צלקת שהתרחבה,הבדלים בקוטר או מיקום הפטמות ועוד.

חלק מהבעיות ניתן לפתרון בניתוח חוזר .צלקת רחבה , למשל,שכיחה למדי אחרי הקטנת חזה בגלל המתח על העור אבל ניתוח חוזר עלול להסתיים בהתרחבות חוזרת.

אין חוק המתייחס לנושא ואם את סומכת על שיקול דעתו המקצועי של המנתח שלך השאירי לו את ההחלטה האם הסיכוי לשיפור עולה על הסיכון שבניתוח חוזר.

תמיד תוכלי לפנות לקבלת דעה נוספת אצל מנתחים אחרים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו בדיוק הבעיה שלי

מלכה
    25/06/2009

אחד - הפטמה לא יושבת בדיוק באמצע של העטרה - בשני הצדדים.
    שתיים - הצלקת מסביב לעטרה התרחבה מאד, כבר בשבועות הראשונים החתכים לא הגלידו טוב והיה צורך בחבישה ומשחה וזהירות יתרה, ולכן האיזור התרחב ונשאר מין כתם/צלקת מכוערת.
    נראה לי שפתיחה של חצי או שליש צלקת מסביב לעטרה ותפירה חוזרת מדויקת יותר תפתור את שתי הבעיות ביחד. וזו בדיוק אותה בעיה בשני השדיים.

השאלה שלי יוצאת מתוך הנחה שהתיקון הוא ללא תשלום. ככה הבנתי מהיועצת לפני הניתוח וגם מהרופא (הניתוח נעשה דרך מכון אבל הרופא כבר לא עובד איתם).
    אם התיקון הוא בתשלום אז כמובן שהשאלה לא רלוונטית.
    הכוונה שלי היא מה נחשב כתיקון שאני זכאית לו ומה לא והאם מדובר בשיקול דעתו של המנתח בלבד או שהוא מחויב לבצע כל תיקון שאני חושבת שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

ד''ר יעקב זיילר
    25/06/2009

שלום מלכה,

אין כללים קבועים בנושא והדרך הטובה ביותר לפתור בעיה כזו היא להתכונן לכך מראש.

לכל ניתוח פלסטי יש מידה מסוימת של סיכוי לכך שיצטרך תיקון בעתיד.בחלק מהמקרים מקובל שבמקרה של תיקון נושא המנותח בעלות שימוש בחדר הניתוח בעוד שהרופא אינו גובה שכר טרחה.כאשר הקשר בין המנותח לרופא נעשה דרך מכון יש לברר היטב את המדיניות של המכון בנוגע לתיקונים.

באשר לבעיה הספציפית שלך עליך לדעת שמה נראה קל,פשוט ומובן מאליו כמו תיקון חור בגרב או חור בקיר , אינו כזה כלל כשעוסקים ברקמה ביולוגית שכבר נותחה בעבר .

המנתח מחויב בראש ובראשונה לשיקולים מקצועיים.אם לדעתו נסיון תיקון עלול להסתיים בהחמרה או לכל הפחות בהעדר שיפור של המצב הוא אמור להציג לך את שיקוליו ולהותיר לך את האפשרות להתייעץ עם מנתח אחר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עברתי תיקון

גילי
    24/06/2009

עברתי ניתוח אצל רופא פרטי ידוע ובעל שם. בואי נאמר שהמחיר ששילמתי היה לגמרי מוגזם ביחס לתוצאות. אומנם קיבלתי את גודל החזה שרציתי, אבל בחרתי ב- high profile ומה שקיבלתי היה שונה בתכלית. אז אומנם את צורת החזה אני לא יכולה לדרוש מהרופא שישנה, כי אני בטוחה שיש שיקולים רפואיים כאלו ואחרים שבגללם הניתוח יצא כמו שהוא יצא, ואני לא רוצה להכנס פה לפרטים אבל מבחינת תוצאה זה ממש לא היה מה שרציתי.

ואחרי כל ההוצאה המטורפת הזו, הגעתי לייעוץ אצל כמה רופאים, ביניהם רופא, שגם נתן הצעת מחיר הוגנת וגם עשה רושם מקצועי. אני חייבת להודות שבפעם השנייה השיקול היה כלכלי. עשיתי ניתוח חוזר, שבדיעבד לא הביא בדיוק לתוצאות ששאפתי, מבחינת צורה, אבל אין ספק שזה הרבה יותר טוב ממה שהיה קודם. שורה תחתונה, גם אם הרופא מסרב לתקן, נסי במקום אחר. יהיה מישהו אחר שיעשה את זה. ואני יכולה להמליץ לך על הרופא שעשה לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו