שחזור שד שנכשל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחזור שד שנכשל
    רחל
    25/06/2009

אחותי עברה שחזור שד מהשריר בגב והשחזור נכשל הרופאים טענו שהיה סיבוך בניתוח . השאלה שלי אליך היא אם מותר למתמחים לבצע ניתוח לשחזור שד ללא רופא בכיר כי נאמר לנו שיהיה רופא בניתוח ואחרי ניתוח גילינו ששלושת הרופאים הם ללא מספר אחת מהן היא לקראת סוים ההתמחות וכך גם האחרות נאמר לנו שנכנס רופא בכיר רק לאחר שהיה סיבוך וקראו לו האם מותר לתת לרופאים שאין להם עדין מספר לבצע ניתוך מסובך שכזה בבחורה צעירה בת 35 שסבלה הרבה מהמחלה בבקשה תן את דעתך בנושא הם ידעו מהתחלה שזה לא יצליח ולמרות כל זאת הם המשיכו להפיח בה תקוות שאולי עוד יש סיכוי למקום למרות שהיה נמק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחזור שד שנכשל

הוספת תגובה

• שחזור שד , מי יכול לנתח?

ד''ר יעקב זיילר
    26/06/2009

שלום רחל

אכן סיפור עצוב.

ניתוח לשחזור שד הוא לרוב ניתוח מורכב הדורש שיקול ותכנון מקדימים המביאים בחשבון גורמים רבים.כדי להגיע לרמת ביצוע טובה נדרשות שנות נסיון רבות.למרבה הצער , נסיון נרכש רק ע"י ביצוע ניתוחים.הרופאים המתמחים במחלקות לכירורגיה פלסטית רוכשים נסיון זה במהלך שנות התמחותם ובהדרגה הופכים יותר ויותר עצמאיים.

אינני יודע כמה ניתוחי שחזור שד בשיטה שהזכרת מתבצעים במחלקה בה נותחה אחותך וכמה ניתוחים כאלה נעשו בהצלחה ע"י הצוות המנתח לפני שניתח את אחותך , לדבריך ללא נוכחות מומחה בניתוח ,אבל כך המצב בכל המחלקות בבתי החולים הציבוריים - אוניברסיטאיים :הניתוחים הם חלק ממערך הכשרת דור העתיד של המנתחים.

עליך גם לזכור שתמיד קיימת רמת סיכון בניתוחים מורכבים ונמק רקמות הוא אחד מהם ובין הקשים יותר.קשה לי לקבל שהמנתחים של אחותך ידעו מראש שהניתוח לא יצליח ובכל זאת בחרו להמשיך.

אני מסכים שמגיע לך ולאחותך הסבר מלא על המצב.

מאחל לה בריאות שלמה וללא עוגמת נפש.

שבת שלום,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו