מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות אחרי ניתוח חזהמתוקנת18/07/2009
אני שבועיים לאחר ניתוח תיקון חזה טובולרי עם שתלים אנטומים ושאיבת שומן בבטן, מותניים ויריכיים. יש לי כמה שאלות ואשמח מאוד! לעזרה.
1. אני מקפידה לא להרים משקל יותר מ 3 קילו ולא מתאמצת מידי אבל אני מתחילה להישתגע מלישון על הגב, אני רגילה לישון על הצד ולא מצליחה לישון טוב בכלל על הגב, מתי אני יכולה לחזור לישון על הצד?
2. אני לובשת את המחוך המיוחד שנתנו לי במרפאה של הרופא אבל הנוקשות של הריץ רץ בצדדים ממש כואב וחותך אותי, יש לי מחוך גוף אלסטי שהוא די הדוק (כמו מה שקונים בחנויות הלבשה תחתונה) יש אפשרות להתחיל ללבוש אותו במקום בלי לגרום לפגיעה בתוצאות השאיבה?
3. הרופא שלי אמר לי שאין צורך לעסות את השדיים שלי על מנת לרכך אותם ולמנוע התקשות אבל מגורמים רבים שמתי שזה כן חשוב וגם העור שלי כל כך מתוח ועוד לא נפתח העור בחלק התחתון של השד לצורה מעוגלת יפה, האם עיסוי רצוי לעזור לקבל את הצורה הרצויה?
אשמח לתשובה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות אחרי ניתוח
פרופ` אלדד זילברשטיין18/07/2009למתוקנת שלום,
ככלל אני ממליץ לכל מי שעבר ניתוח להפנות את השאלות למנתח/ת. לרופאים שונים גישות שונות ולא תמיד יש תשובה אחת נכונה. אם נתת את אמונך ברופא/ה שינתח אותך בודאי תתני אמון בהנחיות שלאחר הניתוח. אך פטור בלא כלום אי אפשר ובכל מקרה אם יש סתירה בין המלצותי לאלו של המנתח/ת שלך לכי עם אלו של המנתח/ת.
1) אני ממליץ לישון עם החזיה במשך 6 שבועות אחרי 3 שבועות איני רואה מניעה שתשני על הצד (עם חזיה)
2) איני רואה סיבה שלא לעבור למחוך הנוח יותר במידה והוא אכן הדוק.
3) אני איני ממליץ על עיסוי השד לאחר הניתוח. הזמן והגמישות של העור יעשו את העבודה.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
מתוקנת18/07/2009ד"ר זילברשטיין שלום
קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה.
אני בהחלט אפנה לרופא שלי עם השאלות אך הפגישה שלי איתו היא רק עוד שבוע ורציתי מידע מוקדם יותר אז תודה רבה.
אשמח לתשובה רק על עוד שאלה אחת
לגבי העיסוי, אתה לא ממליץ לעסות ולא רואה בזה צורך אך זה יכול גם להזיק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי חזה לאחר ניתוח
ד''ר נמרוד פרידמן19/07/2009היי,
במידה והניתוח בוצע עם שתלים אנטומיים, עיסוי בשלב מוקדם מדי יכול לגרום לתזוזה וסיבוב של השתלים. בנוסף הזזת השתל תמנע הצמדות של הרקמה אליו.
רוב המנתחים היום סבורים כי אין שום יתרון בעיסוי החזה וכי הוא לא מונע יצירת קפסולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)