שחזור אחרי כריתה מלאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחזור אחרי כריתה מלאה
    דפנה
    26/07/2009

שלום רב,
    אני בת 35 ולפני כ - 8 חודשים כרתו לי את שני שדיי עקב סרטן שד (אני נשאית של BRCA1). במסגרת הניתוח השאירו לי מעט עור רפוי לצורך שחזור. לפני כחצי שנה עברתי הקרנות לדופן בית החזה של השד השמאלי. העור באזור זה מתוח יותר מאשר בצד הימני ויש לי עדיין בצקת קלה באזור.
    שאלותיי הן: כמה זמן אחרי הניתוח או ההקרנות אפשר להתחיל לחשוב על שחזור? האם יש עדיפות לשחזור מריקמה עצמית על פני שתל? איזה שתלים מומלצים היום בהנחה שמה שחשוב לי זה הבריאות בלבד ורק אחר כך האסטטיקה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחזור אחרי כריתה מלאה

הוספת תגובה

• שחזור שד

פרופ` אלדד זילברשטיין
    26/07/2009

דפנה שלום,
    החלטה לגבי שחזור שד צריכה להיעשות רק לאחר פגישה ובדיקה שלך וכך גם ההמלצה לגבי איזה שחזור. כא בפורום אוכל לתת לך רק המלצות כלליות לאו דוקא מתאימות למקרה הספציפי שלך. נתחיל במועד השחזור - ראשית קבלי את ה-OK מהאונקולוג/ית שלך. שחזור עם שתלים או עם מרחיבי רקמות לא הייתי מתחיל לפני שעברה חצי שנה מסיום ההקרנות ואם האזור עדיין בצקתי הייתי ממתין עוד - עד שנה מתום ההקרנות. יש יתרון לשחזור מרקמה עצמית במיוחד באזור מוקרן כיוון שהרקמה המוקרנת ממשיכה לעבור התקשות עוד שנים רבות אח"כ. מצד שני צריך לקחת בחשבון את האזור התורם ממנו נלקחת הרקמה העצמית לשחזור. ישנם אזורים רבים מהם ניתן לקחת רקמה לשחזור ויש צורך להתאים את הניתוח לך אישית בהתאם למבנה הגוף שלך, עיסוקך היום-יומי וכ"ו.
    החלמה מהירה ובהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו