מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחזור אחרי כריתה מלאהדפנה26/07/2009
שלום רב,
אני בת 35 ולפני כ - 8 חודשים כרתו לי את שני שדיי עקב סרטן שד (אני נשאית של BRCA1). במסגרת הניתוח השאירו לי מעט עור רפוי לצורך שחזור. לפני כחצי שנה עברתי הקרנות לדופן בית החזה של השד השמאלי. העור באזור זה מתוח יותר מאשר בצד הימני ויש לי עדיין בצקת קלה באזור.
שאלותיי הן: כמה זמן אחרי הניתוח או ההקרנות אפשר להתחיל לחשוב על שחזור? האם יש עדיפות לשחזור מריקמה עצמית על פני שתל? איזה שתלים מומלצים היום בהנחה שמה שחשוב לי זה הבריאות בלבד ורק אחר כך האסטטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור שד
פרופ` אלדד זילברשטיין26/07/2009דפנה שלום,
החלטה לגבי שחזור שד צריכה להיעשות רק לאחר פגישה ובדיקה שלך וכך גם ההמלצה לגבי איזה שחזור. כא בפורום אוכל לתת לך רק המלצות כלליות לאו דוקא מתאימות למקרה הספציפי שלך. נתחיל במועד השחזור - ראשית קבלי את ה-OK מהאונקולוג/ית שלך. שחזור עם שתלים או עם מרחיבי רקמות לא הייתי מתחיל לפני שעברה חצי שנה מסיום ההקרנות ואם האזור עדיין בצקתי הייתי ממתין עוד - עד שנה מתום ההקרנות. יש יתרון לשחזור מרקמה עצמית במיוחד באזור מוקרן כיוון שהרקמה המוקרנת ממשיכה לעבור התקשות עוד שנים רבות אח"כ. מצד שני צריך לקחת בחשבון את האזור התורם ממנו נלקחת הרקמה העצמית לשחזור. ישנם אזורים רבים מהם ניתן לקחת רקמה לשחזור ויש צורך להתאים את הניתוח לך אישית בהתאם למבנה הגוף שלך, עיסוקך היום-יומי וכ"ו.
החלמה מהירה ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)




