שאלה לד"ר זילברשטיין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר זילברשטיין
    דינה
    15/08/2009

עברתי לפני 12 שנה ניתוח אף, בשנה וחצי האחרונות (קצת יותר), יש לי בעיה שהחלה בצורה פתאומית. הבעיה היא שאני לא נושמת כמו שצריך, בעיקר בלילה בשכיבה, אך גם ביום לסרוגין, הנחיר שדרכו בוצע הניתוח הוצר ככל הנראה יתר על המידה, מה שגרם לקריסה של הסחוס הצידי עם הזמן(זה קרה בלילה בצורה פתאומית כאמור), זו התאוריה שלי לפחות, הפכתי למומחית בנושא. כל רופא שהייתי אצלו אמר לי משהו אחר, רובם פשוט כנראה אין להם מושג. יש לי תור לבדיקה במעבדת שינה, כי הרופא אאג כנראה רוצה לראות בעיניים שלו שבלילה אני לא נושמת כמו שצריך. בכל פעם שהייתי אצלו נשמתי בסדר, וזה בגלל שבשעות אחה"צ בדרך הנשימה מסתדרת. הבעיה היא לא כל הזמן אלא זה בא והולך. נניח בחורף קשה לי יותר.
    הייתי אצל רופא ידוע מומחה בנושא שטען שיש לי בעיה במחיצה ושצריך לעשות ניתוח מחיצה. הסטייה הוא אמר היא מינורית. משהו כמו ירח דק. העניין הוא שאני לא בטוחה על סמך חוות דעת שלו בלבד שזה אכן יפתור את הבעיה, ולזמן בלתי מוגבל. הוא בעצמו גם לא הבטיח שזה לתמיד. רופא אאג שהייתי אצלו כמה פעמים (זה ששלח אותי למעבדת שינה), טוען שזו בעיה במסתם, שהוא לא חושב שניתן לפתור זאת בניתוח (בכל אופן, פעם הוא אמר שהדרך היחידה לפתור זאת זו הוספת סחוס בניתוח אף פתוח, כנראה הוא לא סגור על עצמו בעניין גם כן).

אם כן, אני קצת אובדת עצות, לא רוצה, הפעם, לגשת בצורה עיוורת לניתוח, עם זאת הבעיה לא מפסיקה להציק לי. בנוסף יש לי הרגשה של אי נעימות בנחיר הנסתם, כאילו יש שם עודף עור בגלל התפרים. זה התחיל להפריע לי באותו זמן שהאף החל להיסתם. אני באמת חושבת שמשהו באופן פתאומי השתנה שם. חשבתי שאולי הוספת סחוס תפתור את הבעיה, כפי שרופא אאג אמר לי, אבל זה ניתוח מסובך, אולי המראה של האף יתעוות, ובקיצור אני מלאה בחששות מלבצע מהלך כזה, כשהרופא עצמו לא סגור על העניין.

מה היית מציע? אילו בדיקות יכולות לאתר את מקור הבעיה העיקרי? ובכלל, הבנתי שאני לא היחידה עם בעיה מן הסוג הזה, מה הפתרונות שיש לרפואה שלמעשה פגעה בי מבחינה בריאותית, להציע?

לתשובתך אודה,
    ג'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר זילברשטיין

הוספת תגובה

• הפרעת נשימה

פרופ` אלדד זילברשטיין
    16/08/2009

ג' שלום,
    ראשית, לא ברורה לי הקורלציה שאת עושה בין ניתוח שעשית לפני 12 שנים ובעיה שהופיעה לפני כשנה וחצי. לעיניננו - את סובלת מהפרעה בנשימה בעיקר בלילה ויותר בחורף. צריך לברר מה הסיבה. מעבדת שינה היא בהחלט רעיון טוב שיכול לתת מדד אוביקטיבי למידת הפרעת הנשימה הלילית שלך. אם אכן יש בעיה בשסתום הפנימי של האף אז השתלת סחוס בין המחיצה לסחוס הצידי היא פתרון טוב - הסחוס מרחיב את השסתום ושומר אותו פתוח - לרב אין סיבה שהדבר יגרום לעיוות בצורת האף - ובכל זאת תפקידו של הרופא שלך הוא להסביר לך גם על סיבוכים שעלולים להיות בניתוח אותו הוא מציע לך וכך עשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו