שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רינת
    12/09/2009

שלום רב!!!

לפני כשנה וחצי עשיתי הגדלת חזה של שתל אנטומי של צד אחד 400 סיסי וצד שני 450 סיסי אחרי 4 חודשים התחלתי לקחת תרופה בשם ראקוטן לפצעים בגוף ולאחר מספר חודשים התהפכו לי השתלים הלכתי לרופא שניתח אותי והוא אמר לי לסיים את הטיפול בראקוטן ולחכות 3-4 חודשים לאחר הטיפול

סיימתי את הטיפול וחיכית 3 חודשים וחזרתי לרופא והוא הציע לי לעשות ניתוח חוזר

כשעשיתי את הניתוח לפני שנה וחצי לא ידעתי ש400 סיסי זה המון והיה לי חזה בינוני ועכשיו אחרי הניתוח החזה ממש גדול בשבילי

השאלות שלי הם:

1. אם אני יעשה הקטנה ל300 סיסי או ל270 סיסי האם החזה יהיה נפול?

2. וכשמקטינים לשתל יותר קטן יש צורך בלחתוך את העור, האם חותכים את העור מלמטה מהתפרים ותיהיה אפשרות שהפיטמה תרד למטה או שחותכים את הפיתמה ואז חותכים חלק מהעור הרפוי?

3 האם כדאי להחליף לשתל עגול או להשאיר שתל אנטומי?

4 האם יש סיכוי במידה ואני מקטינה לשתל אנטומי שוב שהשתלים התהפכו?

5 יש סיכוי ששתל עגול התהפך?

6 האם יש סיכוי לאחר ניתוח חוזר שיהיה לי חזה קשה או שאחד יהיה למעלה והשני למטה? כי כיום החזה שלי די רך

7האם האיכות של שתל עגול הוא אותו איכות של שתל אנטומי?

8 במידה ואני מחליטה להוציא את השתלים לגמרי האם החזה לאחר שנה חוזר בערך לקדמותו ונשאר קצת נפול?

9 האם לראקוטן היה השפעה על ההתהפכות של השתלים?

10. לאחר הקטנת השתל תיהיה לי הפשרות בעתיד כשהכנס להריון להניק את ילדי?

אם תוכל להענות לי על כל השאלות בהקדם האפשרי אני יודע לך כי אני צריכה להעבור את הניתוח ואני די מפחדת מהניתוח ורציתי חוות דעת נוספת

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניתוח חוזר להקטנת שתלים

פרופ` אלדד זילברשטיין
    13/09/2009

רינת שלום,
    שאלת שאלות רבות שלא על כולן ניתן לענות ולא על כולן ניתן לענות מבלי לבדוק אותך ולדעת יותר נתונים עלייך. ובכל זאת אנסה כמידת האפשר.
    1) ייתכן בהחלט שלאחר הקטנה לשתלים קטנים יותר החזה יהיה "ריק" יותר ונפול יותר. זה תלוי במידת הגמישות של הרקמות שלך. ייתכן שלא יהייה מנוס מהרמת חזה.
    2) אם מדובר בהחלפת שתלים בלבד אז החתך הוא דרך אותו חתך שדרכו הניתוח בוצע בפעם הקודמת.
    3) האם להחליף לשתל עגול - לא אוכל להמליץ על כך. מדוע מלכתחילה בחרת/ם בשתל אנטומי?
    4) כן השתלים עלולים להתהפך שוב.
    5) גם שתל עגול עלול להתהפך במיוחד אם הוא קוהסיבי מאוד. השכיחות פחותה מאשר באנטומיים (או שלפחות לא מרגישים בכך)
    6) סיכוי לחזה קשה או עיוותים כאלה ואחרים קיים אבל הוא לא גדול.
    7) אין הבדל באיכות השתלים העגולים והאנטומיים המיוצרים ע"י אותו יצרן.
    8) הלוואי - קשה לדעת.
    9) איני חושב שיש קשר בין רואקוטן להתהפכות השתלים. לא ידוע לי על מחקר שבדק קשר כזה.
    10) סביר להניח שכן. כמו לאחר הניתוח הראשון.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו