מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השלכות פסיכולוגיותגל11/10/2009
שלום, אני בחור בן 24 ולפני שבוע עברתי מס' ניתוחים פלסטיים בפניי ואני פונה אליכם כי אני מרגיש מאוד רע עם עצמי ורציתי לדעת האם זה נורמאלי.
לפני שנה עברתי ניתוח בלסת בעקבות בעיה אורטוגנטית שהייתי לי בה הלסת התחתונה בלטה החוצה ממש מעט אבל זה הציק לי ורציתי לתקן וכך היה.
את האף שלי רציתי לתקן מאז שאני זוכר את עצמי. תמיד הוא היה נראה לי מגושם וגדול והייתה בו גם בליטה שרציתי לשייף באל בכל פעם שהתחלתי הליכים לעשות כן תמיד עזבתי ברגע האחרון עד עכשיו.
במוסף תמיד הייתי ביקורתי לגבי עצמי בכל הנוגע למראה חיצוני ועסוק מאוד באיך שאני נראה למרות שחשבתי שאני נראה טוב תמיד מצאתי מה צריך לשפר וכך כשהגעתי לפלסטיקאי התחלתי לשאול שאלות על ניתוחים נוספים מלבד ניתוח אף והוא הראה לי הדמיות והמליץ על הליכים שונים שבסופם החלטתי על ניתוח אף+סנטר+עצמות לחיים.
עכשיו אני מתאושש מהניתוח ומחר אמורים להוריד לי את הגבס, לא סיפרתי לאף אחד שעשיתי את הניתוחים מלבד האף כי חששתי מהתגובות ומהביקורת אני חייב לציין שגם טרם הניתוחים נחשבתי לבחור אטראקטיבי ובעל מראה מושך ואסטתי אבל רציתי לשפר עוד..
כרגע אני מרגיש נורא עם עצמי, אני פוחד מאוד מאיך יראו התוצאות ואני מרגיש טיפש ושאני מתעסק בטפל ואפילו חושש שיש לי אולי איזושהי הפרעה פסיכולוגית שאולי גורמת לי לא להות שלם עם עצמי..מה שאני כן יודע זה שאני בטראומה ולא רוצה עוד לעבור שום ניתוח אסטתי לעולם ואפילו שוקל להוציא את השתלים מהלחיים..
האם מה שאני מרגיש הוא הגיוני? האם נתקלתם בדבר דומה? האם אתם חושבים שעליי לפנות לטיפול פסיכולוגי? אני מרגיש שאין לי ממש עם מי לדבר על זה ואני מפחד שאם אספר לאמא שלי או למישהו אחר הם ישפטו אותי..
אני מאוד מקווה שתמצאו זמן להשיב לי, אני מרגיש ממש במצוקה.
תודה
נ.ב אני אשמח גם לצרף תמונה במידה והיא נשארת חסויה ולא מוצגת לשאר הגולשים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי גל!
אופיר12/10/2009קוראים לי אופיר, ואני בסך הכל בן 18.5 וכמוך גם אני עסוק ב"האם האף שלי גדול?" "ומה אחרים חושבים עליו?".. אני כל הזמן מאוכזב שוב ושוב, מהאף שלי, וחושב שהוא עבה קצת, וגדול קצת, בסך הכל אני לא שמן, אני קצת מלא, ורוצה להכנס לכושר. אין לי מושג אם ירידה משמעותית במשקל תגרום לאף שלי להראות יותר טוב, או אפילו מעוצב קצת.
לדעתי, אל תכנס לזה יותר מדי! אתה בסך הכל בחור בן 24 נשמה! אם אתה אומר שאתה גם אטרקטיבי ובעל מראה חיצוני טוב, אז בכלל אין לך מה להתעסק בזה.. אוקיי, אז באת כדי לעשות ניתוח אף ויצאת עם סנתר וכו' זה קורה.. גם אני נכנס לחנות בשביל משהו ויוצא עם הרבה מעבר למשהו הזה.. תתחיל להשלים עם המראה שלך, ותרצה שאנשים יכירו את גל מהביפנים, ולא רק ממה שרואים חיצונית. כי לא משנה כמה נתוחים תעשה, ברגע שאנשים מכירים את האישיות שלך הם יחשבו שאתה הדבר היפה ביותר שפגשו! וההפך!
אז לסיכומו של דבר, תתחיל לצאת מהסרטים האלה כי אתה לא צריך שום טיפול פסיכולוגי, גם אני מסתכל המון במראה ואומר לעצמי "למה לא יכלתי לקבל אף יותר טוב", באמת, השיניים שלי מושלמות, הכל מושלם, מלבד האף, ושוב זו רק דעתי כי כולם אומרים לי "מה יש לך, האף שלך בסדר גמור!"...
אז תחלים מהר מהניתוח, ותראה תוצאות חיוביות, תסתכל במראה מחדש ותתחיל לראות הכל בצורה שונה וחדשה.. (כמובן שהמראה היא יותר בקטע המטאפורי, אך גם הפיזי..)
רק בריאות!!! ואל תכניס את עצמך לסרטים.. חבל.. אתה בחור צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשה רעה לאחר ניתוח
פרופ` אלדד זילברשטיין12/10/2009גל שלום,
איני יודע מה הרקע הנפשי שלך אך אין ספק שאתה זקוק לתמיכה. אם אין תמיכה כזו בנמצא בין מכריך ואוהביך - אם מסיבה אובייקטיבית או מכיוון שאתה חושב שזה כך, זה לא משנה התוצאה זהה - אז פנייה לאיש מקצוע בהחלט כדאי לשקול. מקווה שלאחר תקופת ההחלמה וההסתכלות תתחיל לאהוב את עצמך ואת המראה שלך. קצת חשש לגבי התוצאה זה נורמלי אבל מצוקה קשה דורשת התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)