שלוש שנים לאחר הגדלת חזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלוש שנים לאחר הגדלת חזה
    דפני
    15/12/2009

היי,
    יש לי מספר שאלות:

1- יש לי כמה גושים קטנים בחזה. לאחר הניתוח, הרופאה המנתחת אמרה לי שאני אהיה חייבת לעשות מסאג' לחזה כל יום, אחרת יווצרו גושים. ניסיתי ככל האפשר אבל זה מאוד כאב. ואכן יש לי כמה גושים.
    א- האם זה באמת כי לא עיסיתי את החזה מספיק?
    ב- האם זו תופעה מוכרת?
    ג- האם יש אפשרות לתקן את זה?

2- יש לי פטמות שקועות. הן לא ממש שקועות אלא בערך באותו הגובה של עטרת הפטמה. שאלתי את הרופאה אם אפשר לתקן את זה בניתוח והיא אמרה שהדבר היחיד שאפשר לעשות זה לנתק את צינוריות החלב (או משהו כזה) אבל יש סיכוי שהתוצאה לא תהיה משמעותית, אלא שינוי של כמה מילימטרים. לאחר הניתח לא השתנה כלום! פטמה אחת בולטת ממש טיפה לפעמים, והשנייה נשארה אותו הדבר.
    קראתי כאן בפורום שיש ניתוחים לתיקון הבעיה.
    א- איזה ניתוחים אפשר לעשות? האם הם כרוכים בסכנות ו/או כאב רב?
    ב- האם תהיה תחושה בפטמות לאחר ניתוח?
    ג- האם הפטמות תשארנה בולטות באופן קבוע (כמו בגירוי/קור) או שתתפקדנה כמו פטמות רגילות?

תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלוש שנים לאחר הגדלת חזה

הוספת תגובה

• הגדלת חזה גושים ופטמות שקועות

פרופ` אלדד זילברשטיין
    15/12/2009

דפני שלום,
    איני חושב שיש קשר בין עיסוי להופעת גושים בשד. לגוש שהופיע בשדש יש להתייחס ולברר בלי קשר אם עברת פעם הגדלת חזה. עלייך לגשת לבדיקה ובהתאם לבדיקה הידנית להיסטוריה הרפואית שלך גילך וכ"ו להשלים בדיקות נוספות כמו ממוגרפיה או US על מנת לודא שאין לך סרטן שד (אחת מתשע נשים בישראל תפתח במהלך חייה סרטן שד - ללא קשר לניתוח ההגדלה).
    לגבי פטמות שקועות ניתן לתקנן במספר דרכים חלקן כוללות הפרדה וניתוק צינוריות החלב. חלקן ע"י מתלם מקומיים ו/או השתלת סחוס. קיימת סכנה של איבוד תחושה וגם של פטמות זקורות באופן קבוע - במיוחד אם משתילים סחוס.
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו