מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה - ניתוח לסתי'07/01/2010
היי
זה כבר תקופה מסויימת שאני מעוניין לעשות ניתוח באיזור הלסת התחתונה מטעמים אסתטיים. אני בחור כבן 21 ונולדתי עם פנים שמתאפיינות בעגלגלות קלה וסנטר נסוג שנותנים לי מראה "חנוני" שאיני מרוצה ממנו.
כאשר אני מסתכל על המראה ואני מזיז את הלסת התחתונה שלי קדימה נוצר לי קו לסת מודגש וממבט מקדימה קווי המתאר של החיבור של הסנטר ללחיים הוא אלכסוני ויותר יפה. למעשה אני רוצה להפוך את המראה הזה למצב הקבע של הפנים שלי.
למעשה יש לי מספר שאלות בעניין :
* כאשר אני מזיז את הלסת קדימה נוצר השפעה על השפתיים שלי ונסנטר - שטח הסנטר גדל ונותן לי מראה גברי יותר אבל השפתיים נמתחות. אני יודע שזה על רגל אחת וקצת באוויר אבל האם בניתוח יהיה אפשר להשיג את התוצאות המבוקשות מבלי לפגוע פריטים אחרים בפנים ?
אם כן איזה ניתוח מדובר הארכת לסת או הזזה של הלסת התחתונה ?
* במקרה של הזזה של הלסת התחתונה באיזה עלויות מדובר ומכיוון שאין לי בעיות עם השיניים כרגע האם ישור יהיה חובה ואם כן האם זה כלול במחיר ?
* שמעתי פעם על ניתוח של הארכת לסת איך בדיוק זה מתבצע והאם זה יתן לי תוצאות רצויות ?
צירפתי תמונות של הלסת שלי כאשר אני מזיז אותה קדימה בשביל המחשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לסת / סנטר
פרופ` אלדד זילברשטיין08/01/2010י' שלום
מאחר ולדבריך המנשך שלך תקין כלומר היחס בין השיניים בלסת העליונה והתחתונה הוא תקין איני חושב שכדאי להזיז את כל הלסת קדימה מכיוון שהדבר ישנה את היחסים הללו ויהפוך מנשך תקין למנשך לא תקין. במידה ואתה רוצה להדגיש יותר את הסנטר ולקבל מראה "גברי" יותר ניתן לעשות זאת ע"י שתל שמונח בקדמת הלסת התחתונה באזור הסנטר או ע"י ניתוח ג'ניופלסטי בו חותכים את החלק של הסנטר בלבד ומקדמים אותו מספר מילימטרים קדימה ומקבעים שוב במספר ברגים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה כן מומלץ ?
י'08/01/2010הוספת שתל בסנטר אכן יכול לשנות קצת את מראה הפנים ואכן זה מאפיין "גברי" יותר אבל אני לא חושב שדי בזה בכדי לשנות את מראה הפנים שלי, כפי שציינתי אין שום סיבה רפואית לשינוי.
האם יש ניתוח שונה שאיני מכיר שיכול "לספק את הסחורה" כלומר לגרום לאותו אפקט באיזור המבוקש ? אם כן איך קוראים לו ? דבר נוסף שאלתי לגבי ניתוח לארכת לסת שמעתי שקיים כזה דבר האם זה ניתוח שיכול לעוזר לי להשיג תוצאות ולהמנע משינוי אורדנטי של השיניים ?
תודה על התגובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנטר
פרופ` אלדד זילברשטיין08/01/2010הארכת הלסת כפי שכתבתי תגרום לשינוי במנשך לכן המלצתי (כפוף לבדיקה + צילומים) היא ניתוח בסנטר בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)