שאלה אל המומחים..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה אל המומחים..
    שם שם
    09/01/2010

שלום. בבקשה אם אפשר לענות על השאלות הבאות
    רציתי להתעניין קצת בנושא ניתוח סנטר.
    1 אני מעוניינת לעבור את הניתוח אך לאיזה רופא עליי לפנות? הרי אין רופא מומחה שמתעסק רק בניתח סנטר ( או שיש ואני אשמח לדעת) ביררתי ומצאתי רופאים שמתעסקים גם בניתוח סנטר ובעוד מגוון של ניתוחים למשל אף חזה וכו' לא מצאתי מומחה רק לסנטר כמו שיש רק לאף וכד' אז האם זה בסדר לפנות לרופא כזה שעושה גם ניתוחים אחרים מה אני צריכה לבדוק ?תעודות משהו? התמחות במה?
    2 שאלה נוספת ומאוד חשובה לי האם אפשר לעבור ניתוח כזה דרך קופת חולים ומה עדיף פרטי או דרך קופת חולים? ואם אפשר קלבל המלצה לרופא מסויים אני אשמח
    3 האם השתל הוא לכל החיים באמת או שבשלב מסויים יש צורך בהחלפה?והאם שמים לב שזה שתל כמו שאפשר לשים לב לניתוחי אף או שלא ניתן להבחין?ל
    4 לגבי הצלקת היא בפנים הפה אך האם היא בולטת והאם זה לא מפריע לעשות טיפולי שיניים כמו גשר?עליי להודיע לרופא השיניים על זה או סמידה ואני לא רוצה אפשר להסתיר את זה ולא לספר?
    5 מה משך זמן ההחלמה במידה ויש לי אירוע חשוב האם מספיק שבועיים וחצי להתאושש לגמריי?
    6 כמה זמן נשארים עם הגבס והאם זה דורש אישפוז מה ההבדל והאם אפשר לבחור בהרדמה כללית או מקומית או שזה בהתאם לחומרת הנושא?
    7 במידה ואדם שעבר ניתוח מחליט להסיר את השתל לאחר כמה שנים האם המצב חוזר לקדמותו או שיש נזקים?
    8 מה הסיכון הכרוך בניתוח מסוג כזה והאם זה נחשב ניתוח קל או קשה?
    9 לכמה מומחים לפי דעתך עליי לפנות כדי להחליט אצל מי לעבור את הניתוח?

אני יודעת ששאלתי שאלות רבות אף אני מנסה לברר על הנושא הרבה זמן ואני נשארת "תלויה באוויר" ואני אשמח אם כאן יענו לי על כל השאלות האלו שכל שאלה חשובה לי מאוד
    בבקשה אם אפשר תשובות על כל השאלות כך שיהיה לי ידע בנושא ואני אדע מה לעשות ולאן לפנות
    אנא עזרתכם ,ותודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אל המומחים..

הוספת תגובה

• ניתוח סנטר

פרופ` אלדד זילברשטיין
    09/01/2010

לשואלת שלום,
    1. למיטב ידיעתי אין רופא שעושה רק ניתוחי סנטר. תפני למומחה בכירורגיה פלסטית ותשאלי אותו/ה האם מבצע ניתוחי סנטר וכמה ניתוחים כאלו ביצע וכדומה.
    2. למיטב ידיעתי קופ"ח אינה מממנת ניתוחים מסוג זה ועלייך לגשת לרופא פרטי.
    3. בד"כ אין צורך להחליף שתל. ישנה גם אפשרות ללא שתל של חיתוך חלק מהעצם וקידומה.
    4. הצלקת בתוך הפה מוסתרת ולא תפריע לטיפולי שיניים.
    לא הייתי ממליץ לבצע ניתוח שבועיים וחצי לפני אירוע. כן ניתן לשקול הזרקה של חומר מילוי בטווח קצר שכזה.
    6. לא שמים גבס. לרב אין צורך באשפוז לילה. הרדמה כללית או מקומית הנושא פתוח לדיון בינך לבין המנתח. לעניות דעתי הרדמה כללית עדיף.
    7. לעתים נדירות השתל יכול להשאיר שקע קטן על העצם אם מוציאים אותו לאחר שנים רבות.
    8. זה לא נחשב ניתוח קשה במיוחד. לכל יש ניתוח סיכונים כמו דימום זיהום וכ"ו ישנה אפשרות לפגיעה בתחושה באזור הסנטר והשפה התחתונה.
    9. תתחילי מאחד/ת ואם תרגישי צורך תפני לייעוצים נוספים.

ניסיתי לענות בקצרה לכל השאלות - כמובן לא ניתן לענות בצורה מפורטת על שאלות רבות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו