מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתלי עור ועוד...גל17/03/2010
שלום, יש לי מבחן בכירורגיה כללית וכירורגיה פלסטית ביום ראשון ויש לי 3 שאלות ממש חשובות ואני ממש אשמח לתשובה!!!
1. מתי לוקחים שתל עור בגודל של האיזור שאליו אני משתילים ומתי לוקחים שתל עור בגודל גדול יותר כי השתל מתכווץ?- כאשר מדובר בשתל עור חלקי (אפידרמיס עם מעט דרמיס) ושתל עור מלא (דרמיס ואפידרמיס). מה גורם לכיוות- הדרמיס או האפידרמיס?
2. האם זקיקי השיער מקרם בשכבת הדרמיס העמוקה או מתחת אליה בסאב דרמל? כי מבחינת כוויות דרגה 2 יש שיער ודרגה 3 אין- אז בעצם אם דרגה 3 זה פגיעה מלאה של הדרמיס וחודר לסאב דרמל אז השיער נמצא בדרמיס?
3. בלוטות חלב וזיעה- באיזו שכבה נמצאים?
ממש ממש תודה!!!
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
גל17/03/2010כרתו גידול בגודל 6 ס"מ מהקרקפת. כיצד נסגור את הפצע?
סגירה ראשונית
סגירה משנית
שתל עור
מתלה עור
ההתלבטות שלי היא בין שתל למתלה. איך מחליטים? אני מניחה שאם זה כריתה בגלל גידול כרתו גם כלי דם ולכן משתילים מתלה שבא עם אספקת דם?? איך מחליטים?
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
פרופ` אלדד זילברשטיין18/03/2010איילת שלום,
נראה שמי ש"שחזר" את השאלה הנ"ל לא עשה עבודה יסודית. אכן לא סביר שניתן לסגור ראשונית חסר של 6 ס"מ בקרקפת גם סגירה משנית היא רעיון גרוע. אם הורידו עם הגדול גם את הפריאוסט אזי לא ניתן לשים שתל והתשובה תהיה מתלה אך אם נשאר פריאוסט אז גם שתל וגם מתלה אפשריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה בבחינה!
פרופ` אלדד זילברשטיין18/03/2010איילת שלום,
סיבי האלסטין נמצאים בדרמיס ולכן הכיווץ הראשוני הוא גדול יותר ככל שהשתל עבה יותר. לעומת זאת הכיווץ המישני נוצר ע"י המיו-פיברובלסטים במיטת השתל (האזור המקבל) זהו תהליך ארוך שקשור לריפוי פצע וזה קורה יותר בשתלים דקים. בכל מקרה ניקח שתל בערך בגודל החסר כיוון שהשתל שמתכווץ ניתן גם למתיחה.
לגבי זקיקי השיער בלוטות הזיעה והחלב הללו נמצאים בתוך הדרמיס אך ישנם איזורים כמו בפנים וקרקפת שהזקיקים עמוקים יותר ומגיעים גם לשכבה הסב-דרמלית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)