זיהוי שתל דולף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהוי שתל דולף
    אורית
    13/05/2010

שלום,
    המנתח שלי אמר לי היום שלמרות שבאולטראסאונד שד נמצא שיש סימנים לאורך השתל המחשידים לקרע ולמרות שבבית השחי היה סימן SNOWSTORM של כ-10 מ"מ, עדיין אין זה אומר שיש לי קרע בשתל ואפילו סבירות גבוהה שלא.
    לדבריו, בדיקות הדם שלי (ספירת דם) תקינות לחלוטין ולא מראות כל אינדקציה לריאקציה לחומר זר בגוף, כפי שהוא היה מצפה אם הייתה דליפה.
    כמו כן, הוא לא הרגיש בלוטה נפוחה בבית השחי ואמר שהשד שלי רך לגמרי, מה שמאשש לדבריו את התחושה שמדובר באבחון שגוי.
    הבנתי ממזכירה של רופא אחר, שעשרות בנות מגיעות עם חשד לקרע באולטראסאונד ובדיעבד מתגלה שלא היה באמת קרע.
    מאחר שמדובר בניתוח בעלות גבוהה ביותר, שלא לדבר על עוגמת הנפש והחשש מקרע שמלווה אותי מאז ממצאי האולטראסאונד, אשמח לדעת האם גם אתם נתקלתם במצבים בהם האולטראסאונד "טעה" (גם בנוכחות סיליקון בבית שחי), והאם גם לדעתכם האינדקציות האחרות דווקא מרמזות על כך שהשתל אינו קרוע.
    מדובר בשתל בין 8 שנים של חברת מנטור.
    כמו כן, במידה והאולטראסאונד "צודק", האם יש לדעתכם הכרח להסיר את הבלוטה ה"נגועה"?
    תודה רבה!
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי שתל דולף

הוספת תגובה

• דליפת סיליקון

פרופ` אלדד זילברשטיין
    15/05/2010

אורית שלום,
    נכון הדבר שבדיקת אולטרסאונד עלולה להטעות ולזהות חשד לקרע בשתל גם כשזה לא קיים. אבל, אם קיים גם ממצא מחשיד בלוטת לימפה עם סיליקון בתוכה בבית השחי אז זה בהחלט מחזק את החשד שאכן יש דליפה! ניתן לנסות לבצע גם בדיקת MRI שעשויה להבהיר את התמונה. בכל מקרה לא הייתי ממליץ להתעלם מהבדיקות הנ"ל. במידה ויש דלף יש צורך להוציא את השתל הקרוע וכדאי גם את הבלוטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו