בעיה בשרירי הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בשרירי הבטן
    גילה
    25/07/2010

שלום, יש לי בעיה שאני לא מצליחה למצוא דומה לה לאחר חיפוש באתרים רבים.
    שרירי הבטן שלי רפויים מאד(נראה לי שזו הבעיה) והבטן בולטת החוצה
    בבקר המצב סביר, אך כאשר אני אוכלת משהו קטן הבטן מייד מתנפחת. אם אכלתי ארוחה שלמה הבטן מתנפחת כמו בטן של הריון מתקדם כאשר דופן הבטן נמתחת עד קצה גבול היכולת שלה ואם נוגעים בבטן היא קשה ומתוחה, כך שקשה לי אפילו להתכופף.
    מה שמשפיע על נפח הבטן הוא נפח המזון שנאכל ולא האם הוא מזון שמן או גורם לגזים
    יש לציין שאני אשה רזה בכל חלקי גופי וכאשר איני אוכלת אני רזה מאוד גם באיזור הבטן מלבד מה שנראה כשרירים רפויים או עודפי עור בבטן התחתונה.
    לא מדובר שמשהו שקרה לאחר הרזייה קיצונית או לאחר לידה אלא בעיה שמלווה אותי שנים רבות ובזמן האחרון היא מחמירה.
    לתחושתי מדובר בכך שהשרירים באיזור מאוד רפויים ולא מצליחים להחזיק את הקיבה שמתנפחת.
    האם זו הבעיה?
    האם מדובר בבעיה אחרת? האם יש פתרון פלסטי לעניין הזה?
    אני מוטרדת מאוד משום שאינני יכולה כבר לצאת החוצה לאירוע או ארוחה ולאכול בו משום שהבטן מתנפחת למימדים לא נורמליים (אינני יכולה להשאיר את המכנסיים מכופתרים למשל".

אודה מאוד על התייחסותכם.
    בתודה מראש,
    גילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בשרירי הבטן

הוספת תגובה

• בטן נפוחה

פרופ` אלדד זילברשטיין
    26/07/2010

גילה שלום,
    עפ"י תיאורך הייתי ממליץ לפנות קודם כל למומחה בתחום מערכת העיכול - גסטרואנטרולוג. ייתכן שאת סובלת מצליאק או מחלה אחרת של מערכת העיכול המתבטאת בתפיחות מוגברת של המעיים לאחר ארוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר ביקרתי

גילה
    26/07/2010

אצל אחד המומחים הגדולים בארץ בתחום ונאמר לי שאין שום בעיה בתחום העיכול ושזה כנראה עניין של שרירי הבטן.
    האם התופעה הזו כלל לא מוכרת? האם לא ייתכן שבאמת שרירי הבטן רפויים ולא יכולים "להחזיק" את הקיבה שגדלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגילה

שרי
    26/07/2010

שלום לך, קראתי את מה שכתבת ודיי הופתעתי כיוון שאני סובלת בדיוק מאותם תסמינים ואין לי מושג כיצד להתגבר עליהם. עשיתי גם קולונסקופיה ועוד בדיקות למיניהם אך לא מוצאים כלום.
    במידה ותיהיה לך תשובה או כיוון כיצד לטפל בבעיה אשמח מאוד אם תכתבי לי. מאחלת לך שתרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרי, אשמח לשוחח איתך

גילה
    29/08/2010

שרי שלום,
    טרם מצאתי מענה כלשהו לבעיה וזה מאד מתסכל.
    אשמח לשוחח איתך על זה, אולי נוכל לקדם את העניין יחד.
    להשתמע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי גילה

שרי
    30/08/2010

אני באמת דיי מיואשת ממצב זה, התחלתי לקחת אחרי הארוחות כדורי פחם שזה מקל מעט אך לא לגמרי. קראתי מאמרים על דברי מזון שיכולים לגרום לתופעות כאלה כגון לחם קל שהוא מאוד מנפח את הבטן כיוון שיש בו הרבה אוויר. אפילו קמח מלא יכול לגרום לתופעות כאלה.
    באחד המאמרים שקראתי וטרם ניסיתי היא אכילה על פי סוג הדם .
    האם שמעת על כך?.
    אם שמעת וניסית אשמח לשמוע את דעתך.
    אשמח להיות בקשר. את יכולה לכתוב לי גם למייל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו