ניתוח אף - מבולבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח אף - מבולבלת
    עדי
    26/11/2007

אשמח אם תוכל לעזור לי.
    אני מעוניינת לעשות ניתוח אף בפברואר.
    אני מאוד מבולבלת ... הייתי כבר ב-3 יעוצים וכח יעוץ בלבל אותי יותר מקודמו.

את הייעוץ הראשון קיבלתי מרופא א.א.ג שהוא מנתח אף (לא פלסטיקאי) שאמר לי כי יש לי מחיצה עקומה (בנוסף לניתוח האסתטי אותי אני מעוניינת לעשות) וכי יש לסדר את המחיצה בזמן הניתוח גם כן..

את הייעוץ השני קיבלתי מפלסטיקאי(בעל תעודה-בדקתי) שטוען שמידה ואני זקוקה לתיקון מחיצה בנוסף לניתוח הפלסטי הוא מביא אל הניתוח רופא א.א.ג שמצע את המחיצה והפלסטיקאי מבצע את הניתוח האסתטי.

את הייעוץ השלישי קיבלתי מפלסטיקאי (בעל תעוד מהאגודה גם כן) שטען שנכון שהמחיצה שלי עקומה במקצת אך אין שום סיבה לתקן אוטומטי וזאת בגלל שאני נושמת כראוי. הוא טוען שבמידה והוא יראה שאני זקוקה לתיקון הוא יבצע זאת בעצמו.

השאלה שלי אלייך היא כזאת :

איך אני אדע מה לעשות ? למי ללכת ?
    האם עדיף שני רו]פאים בחדר הניתוח ?
    האם כדאי לי לתקן מחיצה שאמנם קצת עקומה אך למעשה אינה מפריעה לניתוח?
    יש לציין שהפלסטיקאי השלישי אמר לי שאין צורך לסבך ניתוח שיכול להתבצע בפשטות- דבר הנשמע לי הגיוני לחלוטין .. האם הוא צודק? האם זה מסבך את הניתוח ?

אני כל כך מבלבלת.. תהליך בחירת המנתח הכי קשה עבורי - כי אני עומדת להפקיד את פניי למנתח שעלול לעשות טעות שאני אשלם עליה וזה הפחד שלי ..
    מה דעתך ??
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אף - מבולבלת

הוספת תגובה

• אני מבין שאת מבולבלת

ב
    28/11/2007

שלום עדי, אני לא מנתח פלסטי אבל אנסה לעזור לך קצת עד שד'ר פרידמן יענה לך.
    הרופאים שבדקו אתך אמרו לך שהספטום שמפריד בין הנחיריים שלך עמוק, זה בדר"כ כלל קורה שמישהו שובר את האף. אפשר לשאול אם שברת את האף לפני שהספטום שלך התעקם? את רוצה לעשות ניתוח אף בכדי לתקן את האף השבור? או רק בגלל שאת לא מרוצה מהתדמית של האף שלך?

הניתוח לתיקון המחיצה (הSEPTUM) נקרא Septo-plasty.

אל תעשי ניתוח אף אצל רופא א.א.ג הוא לא מומחה בכירוגיה פלסטית. לצערנו, בארץ כל אדם עם רישיון רופא יכול לבצע איזה הליך רפואי שהוא רוצה (אפילו אם הוא לא מומחה בו) אחרי שעשה שנה סטא'ז וקיבל את רישיון הרפואה שלו, מה שאומר שמנתח פלסטי מורשה לעשות ניתוח מוח, ומנתח מוח מורשה לעשות ניתוח לב, בגלל זה את צריכה לוודאות שהרופא שינתח אותך הוא מומחה בכירוגיה פלסטית!

יש רופאי אף-אוזן-גרון שבגלל הכסף הרב שיש בניתוחים פלסטים טוענים שאף זה הטריטוריה שלהם כי הם רופאי אף והם מנתחים אפים של פציינטים שלא יודעים זאת. יש גם הרבה רופאי עיניים שעושים ניתוחי הרמת עפעפיים מאותה סיבה שרופא א-א-ג עושה ניתוחי אף.

אני אומר שתחכי לתשובתו של הדוקטור, הוא יודע על מה הוא מדבר.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למבולבלת עדי

ד''ר יוסף טמאן
    28/11/2007

עדי היקרה,
    החיים מאד מסובכים אז למה לסבך אותם יותר!?
    מה שקובע הוא מצב הנשימה האפית שלך. במידה והוא תקין , אף שיש סטיה קלה של המחיצה,
    אין צורך להתעסק עימה.
    למעט במקרה אחד. באם סטיה של המחיצה מטה את גשר האף.
    אז מהסיבה הקוסמטית, מנתח פלסטי הבקי בניתוחי אף יישר לך אותה יחד עם עיצוב חדש של האף.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו