השתלות עור לאחר כוויות ד.3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלות עור לאחר כוויות ד.3
    עירא
    22/10/2010

שלום,
    לפני כ 4 חודשים נכוויותי בשתי הידיים ועברתי 2 ניתוחים להשתלת עור.
    הושתל אצלי עור מהרגליים לאורך כל הידיים מהאצבעות עד לכתפיים.
    לאחרונה החלו להופיע על העור המושתל פצעים מסוג חדש,
    אחת לכמה זמן מתחיל להפתח פצע ללא כל סיבה נראית לעין ולפעמים במקום שהעור כבר החלים לגמרי,
    הפצע גדל יחסית מהר ונראה כאילו כל העור המושתל פשוט נרקב, בד"כ מגיע עד לקוטר 3-4 ס"מ ועומק 3-4 מ"מ ללא עור בכלל ועם דימום רב. לפצעים אלו לוקח זמן רב להחלים, לפחות 4 שבועות.
    כרגע אני מטפל בהם עם משחה אנטביוטית, אטרומן/פראנט ובהמשך טיאל או גרנופלקס.
    מעוניין לדעת אם יש דרך למנוע הופעת פצעים כאלו או לזרז החלמתם.
    נ.ב:
    לפני שבועיים בגלל זיהום שהיה לי במרפק ימין לקחתי אנטביוטיקה במשך שבוע ושמתי לב שזה זירז מאוד את החלמת חלק מהפצעים. מעוניין לדעת אם זה מומלץ.
    תודה

(יכול לשלוח תמונה עם יעזור, כרגע אני עם חבישות לחץ אז אוכל לצלם רק יותר מאוחר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתלות עור לאחר כוויות ד.3

הוספת תגובה

• השתלות עור לאחר כוויות ד.3 - תגובה

פרופ` אלדד זילברשטיין
    23/10/2010

עירא שלום,
    בעור שהושתל מספר הבדלים שהופכים אותו לרגיש יותר לפציעה והתכיבות ביחס לעור בריא ורגיל: הוא דק מאוד ולכן נפצע בקלות.. אין בו טפולות ולכן הוא מתרפא לאט יותר כאשר נוצר כיב. אין בו בלוטות חלב ולכן הוא יבש ונוטה להיסדק ולהיפצע. לכן, חשוב לשמן את העור המושתל בוזלין או שמן תינוקות תקופה ארוכה. להיזהר מחבלות ושפשופים אפילו קטנים שבאופן רגיל לא שמים אליהם לב. אם מדובר באזור מסוים שחוזר ונפצע ייתכן שכדאי לשקול ניתוח נוסף לכיסוי האזור ע"י שתל עור נוסף או מתלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן ההחלמה

עירא
    25/10/2010

שני המרפקים שלי נשארו פצועים בעצם מאז הניתוח, לוקח להם כל פעם בערך 6 שבועות להסגר ואז אחרי שבוע הם נפתחים שוב,
    איך אני יכול לדעת אם אני זקוק להשתלה נוספת באזור זה?
    אני הולך אחת לשלושה שבועות לביקורת במרפאות חוץ ברמב"ם אבל הם לא ממש משקיעים בבדיקה, הם כל פעם אומרים שזה יחלים עם הזמן, אבל עברו כבר יותר מארבע חודשים מאז הפציעה ועדיין יש פצעים פתוחים גדולים,
    יש מקום אחר אולי שאני יכול להתייעץ בנושא זה?
    רופא פרטי מומלץ שמתמחה בכויות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן ההחלמה - תגובה

פרופ` אלדד זילברשטיין
    27/10/2010

בבי"ח רמב"ם יחידת כוויות בעלת היסטוריה ארוכה וטובה של טיפול בחולים רבים. בביקורת הבאה הפנה את תשומת הלב של הרופא/ה לבעיה ובקש לשוחח עם רופא בכיר. תמיד ישנה אופציה לפנות לרופא פרטי - כל מנתח פלסטי יוכל לענות ולעזור - אך איני בטוח שהדבר נחוץ.
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו