מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלקת לאחר ניתוח קיסרייעל24/11/2010
שלום רב,
עברתי לפני 9 ימים ניתוח קיסרי שני והייתי היום במרפאה לשם הוצאת הסיכות.
האחות החלה להוציא את הסיכות וראתה שחלק מהצלקת ממש נפתח לפצע פתוח.
נאמר לי ע"י רופא כירורג שבדק אותי שעליי לשטוף את החתך לשים פולידין ולחבוש היטב עם גזה.
שאלותי הן:
1. האם בתנועה או הליכה הפצע הפתוח עלול להיפתח עוד יותר?
2. כמה זמן לוקח לפצע כזה להגליד?
3. האם ההגלדה בחלק הפתוח תהיה פחות יפה וחלקה?
4. האם כדאי ללכת לרופא פלסטיקאי, יש עוד מה לעשות?
תודה רבה,
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת לאחר ניתוח קיסרי - תגובה
פרופ` אלדד זילברשטיין25/11/2010יעל שלום,
ראשית מזל טוב!
תשובה לשאלותייך:
1) פתיחה נוספת תיתכן גם עקב מאמץ מכני קשה על אזור הצלקת. שימוש בחגורת בטן עשוי לתת תמיכה ולהוריד את הסיכוי לכך. בכל מקרה לא להמנע מלקום מהמיטה לכך יש סיכונים אחרים אולי אף גרועים יותר.
2) קשה לאמר כמה זמן תמשך ההחלמה כנראה שיש זיהום בפצע ותלוי מה קצב הריפוי. קחי בחשבון שהדבר יימשך שבועות מספר.
3) בהחלט ייתכן שהצלקת באזור שנתפתח תהייה עבה ורחבה יותר.
4) בשלב זה אני מציע שתמשיכי במעקב אצל המנתח/ת שלך שיעקבו ויתפלו בפצע עד להחלמתו. במידה והצלקת תהיה עבה או שקועה וידרש תיקון צלקת אז פני לפלסטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)