כוויה בפטמה מIPL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כוויה בפטמה מIPL
    ק
    17/12/2010

היי ד"ר,
    נפגעתי בפטמה מטיפול להסרת שיער בIPL לפני שלושה שבועות בדיוק.
    רופא העור אמר שמי שעשה את זה לא מקצועי, מכיוון שהאיזור פגמנטי והמכשיר תופס פגמנטציה ובכלל אין שם שיערות במרכז הפטמה איפה שנכוויתי והפטמות רגישות. מי שטיפלה בי בהסרת השיער אמרה למרוח "ויטה מרפן"
    השבוע רופא העור אמר לי להשתמש ב"אפלומיצין" . בינתיים הגלד השחור כמעט נעלם, נשארו כמה עדויות מקרוסקופיות לגלדים שחורים, האיזור היה בהתחלה ורדרד- אדמדם לאחר שהגלד ירד, אבל יש שיפור בפגמנטציה.
    הבחנתי בשני סימנים, שקעים, שהם בעצם החותם של המכשיר להסרת השיער. וזה נראה שהם שם כדי להישאר.
    הדבר מאוד מטריד אותי ואשמח לקבל אינפורמציה על תהליך החלמה, והאם הסימנים, (השקעים, חריצים, קוים ארוכים) שעל הפטמה שנמצאים ממש קרוב למרכז הפטמה יעברו?
    איך ניתן לטפל בזה בעתיד במידה וישארו החריצים הארוכים האלה? האם בתחום הדרמוטולוגיה, יש תכשיר שיכול לעזור לשקעים האלה להיעלם , או בתחום המכשור? אם לא, האם ניתן למלא את האיזור בחומרי מילוי קבועים? אשמח לקבל ייעוץ ראשוני מפורט בפורום גם לשם ידע כללי,אני לא מוצא מידע באינטרנט על טיפול באסתטיקה של פטמות.
    כאמור זה מאוד טרי והבנתי כי לפטמות דורש קצת זמן להירפא, כיוון שהן רגישות. והאם יש דרכים אחרות לטפל בזה?
    אודה לך על תשובותיכם.
    שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כוויה בפטמה מIPL

הוספת תגובה

• כוויה בפטמה מIPL - תגובה

פרופ` אלדד זילברשטיין
    19/12/2010

ק. שלום,
    המשיכי לטפל בפצע הכוויה במשחה אנטיביוטית כפי שהמליץ לך רופא העור. הישארי במעקב אצל רופא העור או אצל פלסטיקאי בקופ"ח עד להחלמתך המלאה. בסוף התהליך יהיה מקום להחליט האם יש צורך בהתערבות נוספת - ייתכן מאוד ולא יהיה צורך בכל התערבות.
    החלמה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו