מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות לאחר ניתוח להצמדת אוזנייםאיציק13/01/2011
לפניי כשבועיים עברתי ניתוח להצמדת אוזניים אצל כירורג פלסטי מומחה.
אסביר לך בצורה הטובה ביותר את הבעיות כדיי לא לקבל תשובה "דרך התכתבות לא ניתן לדעת,לך להיבדק".
קראתי הרבה על ניתוח להצמדת אוזניים,אני בקיא מאוד בתופעות הלוואי והסיבוכים.
למרות הכל,כמה דברים עוררו בי ספקות,עוד כמה ימים אני אצל המנתח,הוא ותיק ומנוסה וקשה לי לומר שהוא יודה אם צריך בטעות שהוא עשה,הביטחון שלו גבוה בעבודה שלו ולכן אני רוצה להתייעץ עם גורם נוסף.
פגישה נוספת עם מומחה שיבקר תעלה לי כסף,השקעתי סכום גדול ולכן אשמח אם תענה לי פה כפי יכולתך.
1}קיימת צלקת באורך 10-15 מ"מ בחלק הקדמי באוזן,כלומר - הניתוח שהיה אמור להתצבע מאחורי האוזן עבר גם לחלק הקידמי,כנראה שהסכין חדרה וזה הותיר צלקת,האם דבר זה הוא שכיח? ניתן לטפל בבעיה? יש להעיר על זה למנתח שניתח אותי?
2}לאחר הניתוח הרגשתי כי אוזן ימין בולטת יותר מאוזן שמאל.
המרחק בין אוזן שמאל לראש - 10-12 מ"מ.
המרחק בין אוזן ימין לראש - 14-16 מ"מ.
ברור לי כי אסימטריה היא תופעת לוואי ומוגדת גם כטבעית,אבל האם מותר לי לדרוש ניתוח נוסף לתיקון האסימטריה הזו? יש לציין כי לי שום קשר לאסימטריה,אני עדיין מרגיש שאוזן ימין בולטת,האם הרגשה אישית שלי שזה בולט יכולה להוביל לניתוח נוסף?
3}קיים עדיין תופעה של שטף דם באוזן שמאל כ15 ימים לאחר הניתוח,האם זה מצב חריג?
כמו כן יש עדיין בצקת באוזן ימין..הנפיחות לא אמורה לרדת כבר?
*אני עוד 3 ימים אצל המנתח בביקורת..ככה שאתה יכול להגיד את דעתך בלי לפחד לזרוק דברים לאוויר - דעתך חשובה לי,ככה או ככה אני אבדק.
*אם אם אינך רואה אותי,אשמח אם תגיד מניסיונך,אם מקרים אלה קורים/שכיחים/דורשים בדיקה או אינם שכיחים.
תודה רבה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לאחר ניתוח להצמדת אוזניים - תגובה
פרופ` אלדד זילברשטיין16/01/2011איציק שלום,
ראשית - ישנה טכניקה לניתוח [a href='http://www.eldadmd.ilbiz.co.il/index.php?m=text&t=219' id='link']הצמדת אוזניים[/a] שבה חלק מהסחוס נכרת דרך צלקת קדמית גם כן ויתכן שהמנתח שלך השתמש בה - שאל אותו על כך. לרב לאחר ההחלמה הצלקת היא מזערית.
בקשר לאסימטריה זו לא גדולה כ"כ וגם עדיין בשלב זה יכולה לנבוע מהבדל בנפיחות או בשטף הדם. במידה ותישאר אסימטריה בסוף תהליך ההחלמה אני משוכנע כי המנתח שלך יוכל לתקנה.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)