מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע בשתללירן03/02/2011
ד"ר שלום
בת 41. ניתוח הגדלת חזה לפני 11 שנה. שתלים של חברת מנטור.
לפני שנה וחודשיים ביצעתי בדיקת אולטרסאונד וממוגרפיה. סיכום הבדיקה: שתל לא נראה תקין משמאל ובלוטות חשודות לדליפת סליקון דו צדדית". הומלץ על התייעצות עם פלסטיקאי מומחה. נפגשתי עם אחד המומחים בתחום(מנהל מח' בבית חולים) שאמר שההחלטה היא שלי ואין אף בדיקה שיכולה להעיד בוודאות שיש קרע. הוא גם ציין שאין זה מסוכן ולא האיץ להמליץ לי להחליף את השתלים. ניתוח חוזר הפחיד אותי ועד היום לא עשיתי דבר בעניין. ניגשתי היום לכירורג שהפנה אותי שוב לאולטרסאונד. אמר שבמקרה הצורך יפנו אותי גם לMRI. ובסוף אקבל החלטה לפי תוצאות הבדיקות האם להחליף את השתלים או לא. הוא המליץ להחליפם בכל מקרה משום ששייכים "לדור הישן".
הבעיה שאני מעונינת להיכנס להריון ואין לי אפשרות "לחכות" בגלל גילי המבוגר. מתשובות שקראתי בפורום הבנתי כי אפשר להיכנס להריון רק לאחר חצי שנה מהניתוח? האם זה תקף גם לגבי ניתוח חוזר שאמור להיות פשוט יותר?
אני מניחה שאם יש אפשרות לבחור ההיגיון היה לבצע את הניתוח אחרי הלידה ולא לפניה...
מה אתה אומר ד"ר? מה היית עושה במקומי? מה הסדר שעלי לעשות את הדברים? אם יש בדחיפות הניתוח ייתכן שאאלץ לוותר על הרעיון של הריון נוסף, מה שמאוד חורה לי כי יש לי רק ילד אחד.
אשמח לתגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בשתל - תגובה
ד''ר נמרוד פרידמן03/02/2011היי ליבי,
שתל החשוד כקרוע יש להחליף. זו הדיעה המקובלת בכל העולם. ניתן לבצע בדיקת MRI בכדי שהאבחנה תהיה מדוייקת יותר.
אין צורך בהמתנה ארוכה לאחר ההחלפה בכדי להכנס להריון מאחר והניתוח משפיע פחות על השד לעומת ניתוח הגדלה. לא הייתי ממליץ להמתין שנה וחצי (או יותר, אם יקח זמן להכנס להריון) עם שתל קרוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)