מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקון נחיר האףדני27/02/2011
שלום רב. בעקבות שנים של צינון כרוני, הצד הימני של נחיר האף קיבל צורה שונה מהנחיר השמאלי. כלומר בעקבות משיכת היד עם הממחטה בצורה מאומצת, הנחיר הימני נמתח וקיבל צורה שונה בכך שהוא יותר למטה...
האם אפשר לשחזר לאותה הצורה של הנחיר הימני ? לא מדובר במשהו קשה לדעתי. צריך רק לשייף את הנחיר במקצת ולא בניתוח פולשני. מה דעתך ? האם אפשר משחה שמורידה את שכבת העור הבסיסית של הנחיר ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון נחיר האף - תגובה
ד``ר רן טליסמן28/02/2011לעולם אין זהות מוחלטת או תמונת ראי של שני הנחיריים. אם זאת במקרים של הבדלים נראים לעין יש מספר שיטות להקהות את ההבדלים ביניהם, שיוף אינו אחד מהם. ניתן לשנות את פוזיצית המבנה על ידי שינויים במיקום הסחוס, תוספת או גריעת סחוס ולעיתים קיצור כירורגי של החיבור לשפה אבל מה נכון לבצע ניתן לומר רק אחרי בדיקה מאוד מדוקדקת ומקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה...
דני01/03/2011תודה על התשובה המפורטת. אני מבין שכל תיקון נחיר כרוך בעיני המנתחים בעירוב הסחוס אך אני חושב שיש מקרים יוצאי דופן כמו שלי. אם אתעקש לבקש מהמנתח לטפל אך ורק בשיוף - אוכל לדרוש זאת ?
פשוט אני לא רוצה לעבור ניתוח אף או לערב את הסחוס ובכך לשנות את צורתו. אינני מעוניין בניתוחים פלסטיים אך ורק לשייף את החלק הבסיסי של הנחיר שנמתח למטה ולהשוות אותו לקו הבסיסי של הנחיר השני. זה הכל. מה הבעיה עם זה ?
תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה - הערה נוספת חשובה
דני01/03/2011שמתי לב כעת שחשוב לציין שאלה - האם המינוח שהתשתמשת בו : "קיצור כירורגי" שקול מבחינה רעיונית למינוח שאני משתמש בו "שיוף" משתי נקוודת מבט שונות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה - הערה נוספת חשובה - תגובה
ד``ר רן טליסמן01/03/2011דני יקר
גם אם יש לך רקע טכני גוף האדם הינו מורכב ביותר
מדובר באורגן חי שמגיב ויצר הליכי ריפוי בעקבות כל התערבות
לכן אין הדבר זהה כאשר משייפים או חותכים אפילו אם טכנית זה נראה אותו הדבר כלפי חוץ
לכן שצריך להגשים שינוי יש לתכנן אותו בהתאם ולא כל דבר ניתן לביצוע ולסיכום לא ניתן לשייף נחיר על מנת לשנות את גובהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לוותר או לבוא למרפאה שלך לאבחון?
דני02/03/2011אני חושש שאם אגיע למרפאה שלך, אתה תגיד לי שאני חולה במחלת דימוי גוף עצמי ותגיד שההבדלים שוליים וחבל ההתערבות הכירורגית שרק תחמיר את המצב...
הדבר המעצבן הוא שאני זה עצמי שעשיתי את ההתערבות הכירורגית על ידי פעולה ממושכת של קינוח האף בצורה לא נכונה.
בקיצור - להסתכן ולהגיע למרפאה שלך לאבחון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לוותר או לבוא למרפאה שלך לאבחון? - תגובה
ד``ר רן טליסמן10/03/2011אם משהו מציק עדיף ללבן את הנושא עד הסוף ולקבל תשובה לכאן או לכאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)