מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיבוך מהגדלת חזהאילנית קריות24/12/2007
דר שלום!
עברתי לפני כשבועיים ניתוח הגדלת חזה, הימים הראשונים עברו בסדר לאחר מכן שד אחד התנפח התחילה עלית חום קלה וכאבים. מחשש לדלקת הוחלט על החלפת אנטיביוטיקה, ביום שהחלפתי אנטיביוטיקה נוצר פתח קטן באזור הפתח והחלו לצאת נוזלים מהשד. בתחילה כמות נכבדת ועכשיו פחות. בכל יום בהורארת המנתח אני לוחצת ומוציאה נוזלים וחובשת את המקום. המנתח עצמו עושה לי זאת כבר מספר פעמים. הנפיחות ירדה אין כאבים, לכאורה אני מרגישה טוב, אך בלחיצה ממשיך לצאת נוזל מהשד. כפי הנראה עפ"י התרביות כרגע אין זיהום. המנתח שלי חושב שאין מנוס מלהוציא את השתל אם תימשך יציאת הנוזלים עוד מספר ימים. להמתין להחלמה ורק אז לנתח שוב.
מה דעתך אם הרגשתי הכללית טובה, האם כדאי לחקות בסבלנות עוד תקופת מה?
תודה, מצפה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לוחצת ומוציאה נוזלים מהשד
ד''ר יוסף טמאן24/12/2007על פי התאור נוצרה אצלך סרומה - SEROMA .
זוהי הצטברות של נוזל צהבהב שקוף (באם אין זהום), אשר בנוי מנוזל הדם ללא התאים.
הסיבוך איננו שכיח, אך קורה.
אני מופתע מאד שהמנתח שלך ממליץ לך לנקז נוזל לבד- בשיטת "עשה זאת בעצתך".
זה ממש לא מקובלומי שצריך לטפל בזה באופן סטרילי ומקצועי- זה הרופא המנתח.
אל תסכימי לכך כי במידה ויה זהום הנטל יהיה עליך.
עלית חום קלה שהיתה בימים הראשונים יכולה להיות קשורה לספיגה של חומרים פירוגניים
(מעלי חום) מהנוזל הכלוא בכיס השד ולאו דוקא מוכיח על זהום, אלא באם הוכח אחרת על ידי בדיקה של תרבית מהנוזל וזאת חובה לעשות מספר פעמים.
לכן אינני רואה טעם רב להחלפת אנטיביוטיקה כל עוד אין סימוכין לכך.
במידה ואין חשיפה של השתל דרך הפתח (אין רואים אותו), אזי ניתן להמתין זמן מסויים ואינני רואה הגיון להחלפת שתל בשלב זה כי הבעיה איננה לדעתי בשלב הזה בשתל עצמו.
במידה וההפרשה ממשיכה, ללא עדות לזהום מקובל להכניס באופן סטרילי ביותר, בחדר ניתוח בלבד
(לא בחדר רופא!),נקז ואקום JACKSON PRATT ) ולראות איך המצב מתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...סיבוך בשד
אילנית25/12/2007תודה רבה על התגובה,
דר' כמה זמן אחרי ניתוח , זהו זמן סביר להמשיך ולהוציא נוזלים?
האם שימוש בנקז ואקום בשד הוא טיפול מוכר ? ומקובל בשד? אם הרופא שלי לא מציע טיפול כזה, האם פשוט לבקש? לגבי זיהום : בתרבית ראשונה , מיד עם יציאת הנוזלים נמצא חיידק המצוי בדרך כלל במעי, תרביות חוזרות יצאו שליליות.
מצפה לתשובה, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאשלות וסיבוכים מניתוחים כושלים ...
bwoman חדש26/12/2007דר. טאמן ברשותך אני רוצה לכתוב כמה מילים .ראשית אתה שוב מפתיע אותי לטובה בידע באכפתיות , ובכלל נראה לי שאתה היחיד בעל פורום שעונה ומשיב , שאר הפורומים אין מענה מזה זמן רב .זוכר שפניתי אליך בקשר להרצאות , מאז יצרו קשר גולשים רבים והחלטנו ליצור קבוצה שתתאגד בצורה דיסקרטית ,והחברים יעבירו אלי מידע לגבי פאשלות ניתוחיות שקרו להם ,או ניתוחים מוצלחים שאפשר להמליץ לשאר הקבוצה ,פניתי לכמה רופאים איכותיים שקיבלנו המלצה על שיטות הניתוח, חדרי הניתוח היחס ועוד ,ולשמחתי נעננו על ידי 3 מהם שמוכנים לנתח חברים מהקבוצה ,ניתוחי איכות במחירים נמוכים יחסית למקובל בשוק ,
לצערי פנתה אלי אשה שעברה מתיחת פנים וניפגעה בעצב -הפציאליס ומאז היא משותקת בחלק התחתון של הפנים . ( המנתחים שכשלו לא יתפרסמו בכלל הציבור מחשש לשון הרע , אך אמנע להמליץ עליהם לחברים מהקבוצה .)
אני מזמינה עוד חברים להצתרף ולהמשיך להעביר מידע בדיסקרטיות על הצלחה של ניתוחים , חדרי ניתוח , היחס אחרי ...ושם הרופא המנתח .
בקרוב נמשיך בסידרת ההרצאות ( בחוגים סגורים ומצומצמים) בכמה מוקדים במרכז הארץ , למעוניינים להרשם בדיסקרטיות , צרו קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאשלות מניתוחים דליה 0547600966
bwoman חדש26/12/2007[email protected] צרו עימי קשר בכתובת האלק. הזאת
0547600966* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטרפות לקבוצה
ריקי05/01/2008שלום שמי ריקי בת 50, לא מזמן עברתי מתיחת פנים וצוואר ולא הכי מרוצה מהתוצאות. אשמח שתיצרי עי מי קשר
בתודה מראש
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקי אשמח לצרף אותך לקבוצה שלנו
bwoman חדש06/01/2008כתבי אלי [email protected] 054-7600966
mצר לי שאינך מרוצה מההליך שעברת , אודה לך אם תשתפי אותי בדסקרטיות , כדי למנוע מקרים דומים מחברי הקבוצה שמעוניינים לעבור ניתוחים דומים .
אשמח לקבל המלצות על ניתוחים ורופאים מוצלחים במחירים סבירים
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזה של אילנית הצפונית
ד''ר יוסף טמאן27/12/2007לא ברור מתי עברת את הניתוח, אך בין השורות הבנתי שזה ממש לא מזמן -ימים.
ובכן, עם הזמן המצב ישתפר מאד והשדיים יקבלו צורה הרבה טבעית.
משתי סיבות עקריות.
הבצקות תרדנה.
בעקבות זאת כח הכבידה ימשוך את השדיים מטה ויגיע לציון גואל.
לכן אל דאגה. המצב ישתפר תוך 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
אילנית מהקריו31/12/2007דר' שלום,
כתבת בהודעתך שענית לי במפורט קודם, אך לדעתי תשובתך הקודמת אינה מיועדת אליי כלל ומתאימה לשאלה שכתבה כותבת אחרת. אם בכל זאת תוכל לענות ולו רק לחלק משאלותיי בהודעה האחרונה אודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילנית
ד''ר יוסף טמאן31/12/2007אודה לך מאד באם תחזרי על השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבוך בשד ...המשך
אילנית02/01/2008דר שלום!
אני נמצאת כמעט חודש לאחר הגדלת חזה, בשד אחד ממשיכים להיות נוזלים. הנוזל הוא צהבהב אך צלול. לכאורה נראה שיש שיפור אין הפרשה של הנוזל ללא הפעלת לחץ על השד, כל התרביות שליליות (מלבד הראשונה של לפני שלושה שבועות שהראתה חיידק המצוי בדרך כלל במעי).
השד נראה בריא, אין כאב, אין נפיחות, איזור התפר החלים. מלבד נקב קטנטן דרכו יוצא הנוזל כשלוחצים.
בתשובתך הקודמת , כתבת לי על נוזל סרומי, אם אכן זה מה שיש לי בשד. והכל נראה תקין ולא דלקתי, כמה זמן עוד יכול להיות נוזל בשד? האם פעילות הלחיצה לא מעודדת התהוות של הנוזל? האם מתי שהוא הנוזל אמור להספג? האם באמת אופצית ניתוח להוצאת השתל, החלמת השד ואחרי מספר חודשים ניתוח חוזר להכנסת שתל, מהווים פיתרון לבעיה זו, למרות שאני מרגישה טוב, והשד נראה טוב ואין דלקת.
אני ממשיכה בהוראת הרופא לקחת אנטיביוטיקה.
תודה מראש
אילנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילנית
ד''ר יוסף טמאן02/01/2008לא טעיתי בתשובה אליך ואני מצטט מה שכתבתי לך בעבר.
אלו הם הקוים הכללים איך לנהוג ובאם תקראי בעיון הן למעשה עונות על כל השאלות אשר שאלת בשנית.
על פי התאור נוצרה אצלך סרומה - SEROMA .
זוהי הצטברות של נוזל צהבהב שקוף (באם אין זהום), אשר בנוי מנוזל הדם ללא התאים.
הסיבוך איננו שכיח, אך קורה.
אני מופתע מאד שהמנתח שלך ממליץ לך לנקז נוזל לבד- בשיטת "עשה זאת בעצתך".
זה ממש לא מקובלומי שצריך לטפל בזה באופן סטרילי ומקצועי- זה הרופא המנתח.
אל תסכימי לכך כי במידה ויה זהום הנטל יהיה עליך.
עלית חום קלה שהיתה בימים הראשונים יכולה להיות קשורה לספיגה של חומרים פירוגניים
(מעלי חום) מהנוזל הכלוא בכיס השד ולאו דוקא מוכיח על זהום, אלא באם הוכח אחרת על ידי בדיקה של תרבית מהנוזל וזאת חובה לעשות מספר פעמים.
לכן אינני רואה טעם רב להחלפת אנטיביוטיקה כל עוד אין סימוכין לכך.
במידה ואין חשיפה של השתל דרך הפתח (אין רואים אותו), אזי ניתן להמתין זמן מסויים ואינני רואה הגיון להחלפת שתל בשלב זה כי הבעיה איננה לדעתי בשלב הזה בשתל עצמו.
במידה וההפרשה ממשיכה, ללא עדות לזהום מקובל להכניס באופן סטרילי ביותר, בחדר ניתוח בלבד
(לא בחדר רופא!),נקז ואקום JACKSON PRATT ) ולראות איך המצב מתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)