צלקת בגב עקב הסרת שומה - מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלקת בגב עקב הסרת שומה - מה עושים?
    עומר
    18/06/2011

שלום,
    אני בן 22. לפני כשנה וחצי-שנתיים עברתי ניתוח קטן בגב לשם הסרת נקודת חן שהיה חשד שאולי היא סרטנית. לאחר הניתוח התברר שהנקודה לא היתה סרטנית (כפי שמראש העריכו, רק שרצו ללכת על בטוח).

הבעיה היא שהניתוח הנ"ל השאיר לי צלקת לא קטנה ובהחלט לא יפה בגב, ואפילו לא בצבע של הגב (במקום בצבע גוף - בצבע ורוד). הצלקת בערך באורך של 3 ס"מ וברוחב של 1 או 1.5 ס"מ.

1) האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר את המצב שם בצורה ניכרת? אם כן - מה ניתן לעשות?
    2) אם במקרה ידוע לכם כמה, גם אם בהערכה גסה, עולה הטיפול שבתשובה לשאלה 1, אשמח אם תוכלו לכתוב זאת.

תודה מראש!
    עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צלקת בגב עקב הסרת שומה - מה עושים? - תגובה

פרופ` אלדד זילברשטיין
    20/06/2011

עומר שלום,
    מהתיאור שלך אתה סובל מצלקת קלואידית או היפרטרופית. לא ניתן להעלים את הצלקת אך ניתן אולי לשפר אותה ע:י סדרת זריקות של סטרואידים לתןך הצלקת. גש לבדיקה אצל מנתח פלסטי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עומר
    21/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלקת אצלי שקועה

עומר
    21/06/2011

שוב שלום,
    הסתכלתי כעת על צלקת קלואידית וצלקת היפרטרופית בתמונות באינטרנט, ומה שאני רואה הוא שהן צלקות מורמות.
    אצלי, לעומת זאת, הצלקת שקועה. אני מצרף לכאן את התמונה של הצלקת שלי.

אז מה עושים?

שוב תודה,
    עומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק סטרואידים יוכלו לעזור ?

עדי
    04/07/2011

האם אין שיטות אחות או אפשרות להתערבות כירורגית במקרים מסויימים של צילוק עקב פרוצדורה קודמת ? במקרה שלי נשארו לי צלקות לא יפות, בולטות ומורמות, אחרי ניתוח קיסרי. אשמח לשמוע אם יש דרך לטפל בכך כי סטרואידים שיפרו רק במקצת את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק סטרואידים יוכלו לעזור ? - תגובה

פרופ` אלדד זילברשטיין
    06/07/2011

עדי שלום,
    ישנן שיטות נוספות לטיפול בצלקות כגון: ג'ל או חבישת סיליקון (לרב מנסים אותם לפני ההזרקות), הקפאה בחנקן נוזלי, שילוב של ניתוח ואח"כ הזרקות סטרואידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו