מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלקת +פגיעה עיצבית בגבה.מירא'ז24/06/2011
שלום רב,
לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים וכתוצאה מכך הגבה השמאלית שלי נפתחה ועשו לי תפרים בביה"ח. כרגע יש לי צלקת בגבה ובנוסף לכך קיימת נפיחות( בצקת) מעל הגבה. כרגע אינני יכולה להפעיל את שריר הגבה רק מאיפה שהבצק נמצאת. אין באפשרותי להרים את הגבה שנפגעה ואילו רק אחת מהן .כך שיוצר אי סימטריה בגבות. וזה בולט לעין גם כשהגבה מתוחה כלפי מעלה ואילו השנייה במצב רגיל. הייתי אצל פלסטיקאי ואמר לי שכרגע יש רק להמתין עד חצי שנה לראות אם הבצקת תרד או לא ואז נוכל להעריך אם העצב נפגע. במידה והעצב ושריר הגבה אכן נפגע ההאם יש אפשרות של שחזור העצב על מנת שאוכל שוב להניע את הגבה וגם מבחינה קוסמטית שזה הכי מפריע לי. אנא בבקשה אני מודאגת ומה רוב הסיכויים שהבצקת עקב תאונה.וחבלה תעלם.??
שאלה שנייה שברצוני לשאול האם יש אפשרות שחומר ההרדמה שניתן לי כשתפרו לי את הגבה הוא זה שגרם לשיתוק העצב?? ואם כן מה עלי לעשות. אני מודאגת ומדוכאת.
הרופא אמר לי שכרגע רק עלי להמתין ואין מה לעשות. אשמח למענה בהקדם.
בברכה, מירא'ז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת +פגיעה עיצבית בגבה. - תגובה
פרופ` אלדד זילברשטיין02/07/2011שלום,
נתחיל מהסוף- השפעת חומר ההרדמה פגה מספר שעות לאחר התפירה כך שהפגיעה אינה עקב ההרדמה.
אכן כדאי להמתין מספר חודשים ואז לבצע הערכה נוספת לגבי מידת הפגיעה בעצב ואז לשקול האם וכיצד לנהוג.
סבלנות והחלמה מהירה ומלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)