מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ידיים בזמן עבודהשיר08/05/2012
היי יש לי בעבודה שלחן רגיל ישר עם מתקן מתחתיו נפרד נפתח למקלדת איך עדיף להניח את האמות הזרועות בזמן העבודה על המחשב? האם על השולחן העליון או על המשטח הנפרד שנפתח למקלדת.? והאם האמות צריכות להיות על המשטח של השולחן או על הידיות של הכסא או באויר וכמה מעלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים בזמן עבודה - תגובה
גיל בן טובים08/05/2012שיר שלום
נושא תמיכת אמות הידיים הוא מאוד חשוב.
לא מומלץ להשתמש במגירת מקלדת מכיוון שלא ניתן לתמוך את אמות הידיים בזמן ההקלדה והשימוש בעכבר וגם מכיוון שבדרך כלל אין מקום לעכבר במדף ואם יש מקום, התנועה מתרחשת רק ממפרק כף היד, דבר היוצר עומס על המפרק.
לגבי תמיכת אמות הידיים על משענות הידיים של הכיסא, החסרון: בזמן ההקלדה משענות הידיים לא נותנות תמיכה לאמות, המשענות צריכות להתאים לרוחב הכתפיים ובדרך כלל המשענות צרות, נוקשות ולא מתכווננות.
לגבי הנחת אמות הידיים על השולחן: עדיף להניח את האמות על השולחן מאשר על משענות הידיים של הכיסא, אולם יש גם חסרונות: הנחת האמות על השולחן לא תמיד מתאפשרת בגלל שהשולחן צר מידי, או גבוה מידי, או שששפת השולחן חדה.
לעיתים גם עצם הנחת אמות הידיים על השולחן גורמת למשיכה קדמית של הכתפיים וללחץ על חגורת הכתפיים.
בשולחנות עם מגרעת עגולה או בצורת "ר" אין את הבעיה הזאת ואז סיכוי ההפגעות קטן יותר.
בנוסף קיים היום משטח תמיכה ארגונומי מרופד בשם ERGOCLOUD שמאוד עוזר לתמיכת אמות הידיים והוא מאוד מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
שיר08/05/2012תודה על התגובות המקיפות.. אבל בעבודה שלי כגרפיקאית אני כמעט לא מקלידה אלא בעיקר עם העכבר והיד מונחת רבוע חלקית על הידית של הכסא שהיא דיי רחבה וחלקית על המשטח הנשלף כי על השלוחן עצמו הוא לא בצורת ר וכך יותר נוח לי האם זה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל - תגובה
גיל בן טובים12/05/2012שיר שלום
במידה ומגירת המקלדת שלך מספיק רחבה למקם גם את המקלדת וגם את העכבר (יש לשים לב שניתן להזיז את העכבר בקלות, כלומר שיש לו מספיק מקום למרות שהמקלדת צמודה אליו) ואת מניחה את אמת היד על משענת הכיסא שאמורה להיות באותו גובה עם המגירה, מצבך בסדר (במידה ואת בעיקר עובדת עם העכבר).
לעיתים אני נתקל במגירות מקלדת שיש להם מגרעת בהתחלה שלהם ואז מפרק כף היד נמצא בלחץ מכני שעלול לייצר במהירות כאבים, דלקות ונימולים.
אני מקווה שמגירת המקלדת שלך לא כזאת.
לידע כללי יש היום משטח תמיכה מעולה שמיועד לתמיכת היד העובדת עם העכבר שנקרא restman .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שאלה לגבי אמא היא קלדנית מ
לילי12/05/20121.מה זה מגרעת? למה הכוונה מגרעת על המשטח הנשלף?
2.ועוד שאלה אמא שלי קלדנית בבית משפט היא גם משתמשת בחלק נשלף למקלדת מטעמי נוחות כי החלק העליון גבוה לה מידיי היא סובלת מכאבים ונימולים בידיים אחרי שעות של הקלדה עיוורת למה היא צריכה לשים לב מבחינה ארגונומית כאשר היא מקלידה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שאלה לגבי אמא היא קלדנית מ - תגובה
גיל בן טובים13/05/2012הי שיר
1.הכוונה לקנט ולא למגרעת (טעות שלי), זה מין תוספת מוגבהת בחלק הקדמי של המגירה. הקנט הזה לוחץ מאוד על מפרק כף היד.
2.אמך חייבת לעשות שינוי ארגונומי בצורה מיידית, אמך לעומתך משתמשת המון במקלדת ולכן לא יכולה להשתמש במגירת מקלדת.
השינויים שהיא צריכה לעשות: הנמכת השולחן או לחילופין לשבת הרבה יותר גבוה ולהשתמש בהדום רגליים.
כמו כן היא יכולה לבקש שיתנו לה להשתמש במשטח תמיכה ארגונומי מרופד שנצמד לשולחן שנקרא ergocloud .
כל עוד היא תמשיך לעבוד עם מגירת המקלדת ימשיכו לה הכאבים והנימולים.
נתקלתי כבר בהרבה קלדניות שסובלות מכאבים ופשוט לא מוכנות לעשות שום שינוי ארגונומי וסתם סובלות (הסיבה שהם לא עושות את השינוי בגלל שלטענתם ככה הם רגילות). לכן זו החלטה שלה ובחירה שלה, אני את שלי אמרתי.
יש לזכור: כל שינוי ארגונומי חייב להעשות עם יועץ ארגונומי בשטח וכל מה שאמרתי הינה הערכה בלבד, היות ולא ראיתי את העמדה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)