רצפה קצת עקומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רצפה קצת עקומה
    נטע
    17/09/2012

שלום,

דלית ייעצה לי לפני כחצי שנה איך לסדר את פינת העבודה שלי בבית, בעקבות כאבים בצוואר ובמרפק.
    כעת עברתי דירה, ופינת העבודה שלי ממוקמת באיזור בו הרצפה איננה לגמרי ישרה - יורדת בשיפוע (קטן מאוד) ימינה. כלומר, הצד הימני של השולחן נוטה קצת למטה, ואיתו כמובן כל השאר (כולל הכסא).
    מדובר בנטייה מינימלית - בין שני קצוות השולחן מקסימום 5 מילימטר ובאיזור הכסא זה בטח ממש שני מילימטר. חשבתי לנסות להגביה צד אחד של השולחן, אבל זה לא יעזור לכסא.

השאלה שלי היא אם הבדלי גובה קטנים כאלו יכולים להזיק לגוף בעבודה ממושכת מול מחשב, או שזה זניח? אדם מבחוץ בקושי רואה את זה, אבל לאור פציעות העבר אני מפחדת...

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רצפה קצת עקומה

הוספת תגובה

• רצפה קצת עקומה - תגובה

דלית בן טובים
    19/09/2012

היי נטע,

ראשית שנה טובה.

אני שמחה שאת פונה אלי בשאלה זו כי היא חשובה מאוד.
    חוסר סימטריה עלול להוות טריגר להתפתחות בעיות על אורטופדיות.
    הפרשי גובה גם אם הם לא משמעותיים, יוצרים חוסר סימטריה, שעלולה עם הזמן להזיק.

עצתי לך, נסי למצוא פינה ישרה בבית על מנת לעבוד ללא הפרשי גובה.

בברכה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרונות אפשריים

נטע
    19/09/2012

היי דלית,

תודה ושנה טובה.

הבעיה היא שכל השטח בו אפשר למקם שולחן עבודה הוא עקום בשיפועים שונים(: דירה ישנה.

בינתיים יישרתי את השולחן באמצעות מדבקות שמתחברות לרגלי השולחן. בדקתי עם פלס וזה ממש ישר ב-99 אחוז. הבעיה היא שאת הכסא אי אפשר ליישר ככה.

אז חשבתי על פתרון אלטרנטיבי: לסובב את השולחן כך שהשיפוע יהיה למעלה-למטה במקום מצד לצד. האם שיפוע כזה הוא פחות משמעותי ופחות מזיק לגוף?

פתרון נוסף שחשבתי עליו הוא להדביק דיקט גדול וישר (שיש לי) על המשטח בו השולחן והכסא נמצאים כך שהוא ייצור משטח ישר (אשים מתחתיו עיתונים או משהו במקומות הנמוכים יותר).

איזה מהפתרונות הכי נראה לך?

בנוסף, מה יכולים להיות הנזקים משיפוע קטן כזה? אשמח לדעת יותר ספציפית כדי לדעת ממה להיזהר ולמה להיות עירנית. חוץ מהשיפוע כל פינת העבודה שלי מותאמת ארגונומית.

תודה רבה,
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרונות אפשריים - תגובה

דלית בן טובים
    19/09/2012

היי נטע,

1- שיפוע קדמי הוא פחות בעייתי, עדיף שהחלק הקדמי יהיה מעט נמוך יותר.
    2- הפתרון עם הדיקט נשמע טוב במידה והוא לא מסרבל יותר מדי את שטח העבודה.
    3- חוסר הסימטריה בין שני הצדדים עלול ליצור מצב בו את נשענת יותר על צד אחד ובכך יוצרת עומס בצד אחד ומתח בצד הנגדי, העומסים הללו כאשר הם מצטברים על פני ימים של ישיבה עלולים ליצור כאבים בגב ובצוואר ואפילו במפרקי הגפה העליונה.

שוב שנה טובה ואני פה אם את צריכה עוד התייעצות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו