מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמיכהאלי03/06/2007
שלום,
מאחר וקצוות השולחן שבו אני משתמש הם מרובעים , כאשר אני מניח את היד עליו , בערך בסביבות המרפק (קצת לפני) נוצר לחץ בגלל הקצוות החדים.
לכן שמתי מגבות אשר מגביהות מעט את היד ואכן אין לחץ על היד
אבל, העמה נמצאת באויר כאשר אני מחזיק את העכבר.
השאלה אם זה יותר טוב או פחות טוב (כי במצב זה החיבור המפרק של היד לא "שבור" אלא ממשיך את היד באופן ישר, אבל מצד שני העמה באוויר ולא נתמכת ע"י השולחן לגמרי אלא רק בחלק הקרוב למרפק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה ארגונומית לאמות הידיים
דלית בן טובים04/06/2007אלי שלום
הבעיה שאתה מתאר קיימת בהרבה מאוד עמדות עבודה ואני שמחה שהיא עלתה.
המנח האידיאלי לעבודה עם העכבר והמקלדת היא שאמות הידיים מונחות במלואן על השולחן.
אם יש לך אפשרות "לדחוף" את עמדת המחשב שלך אחורה ולפנות מקום, על מנת לעבוד במנח שתארתי זה הפתרון הטוב ביותר.
עוד אפשרות היא לצפות את הקצה המרובע בגומי שירכך את המגע אבל לא יצור את ההגבהה שהמגבות יוצרות.
המנח שאתה מתאר הוא בעייתי מאוד, משום שהוא גורם ל"שבירה" בכף היד ועלול לגרום לבעיות אורטופדיות בכף היד.
קיים פתרון בדמות זרועות תמיכה לאמות שיכולות לעזור לך במידה ואין לך אפשרות להרחיק את עמדת המחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המפרק צריך גם להשען על השולחן?
אייל04/06/2007ולשמש כציר בעת העבודה עם העכבר? (לאחר שהזזתי אחורה את העמדה...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה ארגונומית לאמות הידיים
דלית בן טובים04/06/2007אלי שלום
אני שמחה שקיבלת את המלצתי לשינוי בעמדת העבודה.
הנחת האמות מתחילה במרפק.
כדי למצוא את הגובה הנכון. שב קרוב לשולחן הנח את אמות הידיים (מהמרפק) ונסה להגיע לתחושה רפויה בחגורת הכתפיים.
אם אתה יושב גבוה מדי תרגיש שאתה צריך להתכופף ואם נמוך מדי תרגיש שאתה צריך "להרים" את הכתפיים.
שחק עם הגבהים עד שתמצא את הנקודה הנכונה.
זוית משענת הכסא צריכה להיות 100-100 מעלות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)