מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארגונומיה בעת לימודיםסטודנטית26/05/2008
שלום רב,
בקרוב אתחיל תקופה בת 9 חודשים בה אלמד בתנוחת ישיבה מדי יום כ-12 שעות, מול לפטופ\מחשב+ספרים. סביר שרוב הזמן אזדקק למחשב+ספר בו זמנית ,או לשני ספרים בו זמנית מול העיניים.
אני מרכיבה משקפיים לראיה מרחוק, אולם משום שאיני רוצה לקרוא עם משקפיים כל הזמן, אני מסירה אותן ורוכנת אל הספרים\לפטופ. מדדתי ומצאתי כי אם אני רוצה לקרוא ללא משקפיים אזי המרחק בין העיניים שלי לבין הספר צריך להיות 30 ס"מ. אולם אם אני יושבת זקופה על כיסא הלימוד שלי (כיסא מנהלים עם מושב ד"ר גב ומשענות לידיים) המרחק ביני לבין השולחן הוא 60 ס"מ. כך קורה שאני מגבננת את הגב שעות ארוכות מדי יום כדי לקרוא ללא משקפיים.וכמובן התוצאה היא כאבי צוואר וגב וקשיי נשימה.
שאלותי הן:
האם ישנם פתרונות טובים למצבי?
האם יש מעמדים מגביהים לספרים (מדובר בספרים עבי כרס כבדים)? וללפטופ
האם כדאי לי לרכוש כיסא נמוך יותר מהנורמה, כך שביושבי עליו אהיה קרובה מספיק לשולחן?
האם כדאי להגביה את השולחן כך שכל תכולתו תתקרב יותר לעיני?
האם ישנן דרכים להקל על הגוף את התקופה הזו מעבר לשיטות של ממצמוצים תכופים וחילוץ עצמות כל 30 דקות?
תודה רבה,
סטודנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגונומיה באוניברסיטה
דלית בן טובים26/05/2008סטודנטית יקרה.
אתחיל מהסוף בכך שאומר לך שכן, הפתרון הטוב ביותר הוא לקום כל חצי שעה להתמתח, למצמץ ולחיות קצת.
לגבי ההבטים הארגונומיים של שאלתך:
1- לפי מה שהבנתי הכסא אינו יכול להכנס מתחת לשולחן וכתוצאה מכך את רחוקה מהמסך, הפתרון הוא לקנות כסא עם משענות ידיים מתכווננות, בדרך זו לא תצטרכי לשבת נמוך מדי או גבוה מדי.
2- נסי ליצור מצב שבו את יכולה להניח את אמות הידיים על השולחן בזמן הקלדה ועבודת עכבר, הדרך למצב זה היא ע"י ישיבה "מתחת" לשולחן וזה יתאפשר בעזרת משענות ידיים מתכווננות.
3- מעמדים ללאפ- טופ וספרים ניתן למצוא ב"דגש" http://www.dagesh.co.il/htmls/product_list.aspx?C2036=12282
בהצלחה בשנת הלימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)