מקלדת ועכבר ארגונומיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקלדת ועכבר ארגונומיים
    אייל
    19/06/2007

האם מומלץ להתשמש במקלדת ארגונומית (אני מדבר על מקלדת שבורה, וגם מורמת, כזאת שכבר לא נראת כמו מקלדת כמעט, לא אלו שהן טיפה עקומות) ? (אני יודע הקלדה עיוורת...)

והאם שווה להשקיע גם בעכבר המוגדר כארגונומי?

ובאופן כללי לגבי שניהם- כיצד ניתן להעריך אם הם באמת ארגונומיים וטובים לשימוש ממושך או שסתם כתוב את זה על העטיפה... ?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקלדת ועכבר ארגונומיים

הוספת תגובה

• עכבר ומקלדת ארגונומיים

גיל בן טובים
    20/06/2007

אייל שלום
    לפני שאתן לך תשובה ישירה לשאלתך, קודם כל חייבים לסדר את סביבת העבודה לפי כללים ארגונומיים. שום עכבר או מקלדת ארגונומיים לא יעזרו לך, אם סביבת העבודה שלך לא טובה.
    כלומר, מדובר על גובה הישיבה, מרחק וגובה המסך, מקורות אור, גובה השולחן, מבנה השולחן ועוד.
    עכבר ארגונומי שצורתו אנכית הוא מעולה והוא באמת מאפשר לעבוד עם כף היד ללא שבירות.
    אולם ישנם כמה סוגים ורצוי להתנסות עם כל עכבר ולראות אם זה מתאים מבחינת גודל כף היד ורוחב השולחן. אני ממליץ לעבוד עם עכבר ארגונומי אנכי ואם זה לא אנכי, אז זה רק עניין של נוחות אישית.
    לגבי מקלדת ארגונומית, אז כמו שציינת, זה רק מתאים למי שמקליד עיוור, אולם צריך לקחת בחשבון, את גובה השולחן, מבנה השולחן, גובה הישיבה ועומק השולחן. המקלדות הארגונומיות הם גדולות מאוד והם תופסות חלק גדול מאוד מהשולחן ולכן הם לא מתאימות לכל השולחנות.
    בנוסף, ישנם משתמשי מחשב שמקלידים עם ידיים תמוכות על השולחן ויש כאלה שמקלידים ללא תמיכה, בצורה שהיידים מרחפות מעל המקלדת כמו פסנתרן (הכתפיים חייבות להיות רפויות במקרה כזה). יועץ ארגונומי בודק איזה תנוחת הקלדה היא הנכונה ביותר לפי הציוד והרגלי העבודה ואז נותן את ההמלצה באיזה מקלדת לעבוד ואם צריך לעבוד עם ההגבהה של המקלדת או לא.
    לסיכום ארגונומי זה מותאם למשתמש ומי שעובד הרבה שעות מול מסך המחשב, כדאי שיקח
    ייעוץ ארגונומי לפני שהוא קונה ציוד ומתחיל לעבוד ללא הדרכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו