מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גביוסי25/02/2007
שלום רב,
אני עובד כ-10 שעות ביום מול מסך מחשב. לאחרונה אני סובל מכאבי גב קשים. הכיסא עליו אני יושב הוא כיסא מנהלים סטנדרטי. כמו כן אני עושה שימוש במתקן לתמיכה ברגליים. אשמח לקבל רעיונות לשינוי סביבת העבודה על מנת להפחית או להפסיק את כאבי הגב.
בנוסף, שמעתי ששימוש בכדור גומי גדול עוזר. האם מומלץ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וכדור פיזיוטרפיה
דלית בן טובים25/02/2007יוסי שלום.
סידור נכון של סביבת העבודה בהחלט יכול להקל על כאבי הגב שלך.
סביבה וכללי עבודה ארגונומיים הם המפתח להקלה ולעבודה נטולת כאבים. האני מאמין שלנו בנושא ישיבה הוא: ישיבה דינמית שפירושה: התנוחה הבריאה היא התנוחה הבאה, עליך לשהות כמה שפחות זמן באותה צורה-זוית ישיבה ועל ידי כך לחלק את העומס על חלקים ואזורים שונים של הגב.
עליך לדאוג שאין הפרעה באזור הרגליים כדי שתוכל לזוז בחופשיות.
בנוסף רצוי ללמוד היטב את פונקציות הכסא כגון: זוית המשענת, מצב נידנוד, מנגנון סינכרוני וע"י כך לגוון את תנוחות הישיבה וכמובן להתאים היטב את גובה הכסא בהתאם לגובה השולחן ולמידותיך.
כדור פיזיוטרפיה הוא נהדר משום שהוא מצריך עבודה מתמדת של שרירי הבטן הרוחביים שחיזוקם תורם מאוד למניעת כאבי גב, אבל אי אפשר לעבור ביום אחד לשבת רק עליו בגלל שהוא מפעיל שרירים רדומים שיש להתחיל לאמץ אותם בהדרגתיות (תתחיל עם חמש דקות ותקשיב לגופך, כך לא תגיע למאמץ יתר), רצוי בהחלט לקבל הדרכה מקצועית לפני תחילת השימוש בכדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)