מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבודה עם עכבריעלה27/02/2007
אני עובדת הרבה עם עכבר ובסוף היום אני מרגישה כאבים בשורש כף היד....מה אפשר לעשות בשבל לשמור על הידיים שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה עם עכבר
גיל בן טובים27/02/2007יעלה שלום
תופעת הכאב בשורש כף היד מאוד שכיחה בקרב משתמשי המחשב. בשביל לשמור על היידים עמדת העבודה צריכה להיות מסודרת בצורה ארגונומית. הסידור הארגונומי דומה לפאזל וכל מרכיב חשוב וקשור לשני. לדוגמא: אם בחרנו להתחיל אם גובה הכיסא צריך גם להתחשב בגובה המסך, בגודל שולחן העבודה, בכמות הניירת שנמצאת על השולחן, במקורות סינוור ועוד ועוד. כלומר, קשה מאוד בכמה מילים לתת לך הנחייה מדוייקת.
אולם, אני בכל זאת אתן לך מספר טיפים לשמירה על בריאות היידים:
1. להרפות מהעכבר כמה שאפשר, לא להחזיק אותו בכוח.
2. להשתמש בקיצורי הדרך של המקלדת ופחות עם העכבר.
3. להשתמש בעכבר גם ביד ימין וגם ביד שמאל.
4. עכבר אנכי מאוד עוזר.
5. תמיד עדיף להשתמש במפרקים גדולים ולא מפרקים קטנים, כלומר תנועת היד צריכה להיות מהמרפק ולא ממפרק כף היד.
6. לבצע מתיחות לכף היד ולהעזר בכדור ספוג ללחיצות עליו לזרימת דם יותר טובה.
7. מנח היד צריך להיות במנח ניטרלי ולא עם שבירות של מפרק כף היד.
8. לפעמים מיקום שגוי של המסך גורם ללחץ על הצוואר וזה מקרין לכף היד.
9. לנטרל גורמי סיכון שלא קשורים לעבודת המחשב.
10. ללכת לבדיקה אצל אורטופד ולשים את היד במי קרח לכמה שניות להקלת הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)