טיפים ארגונומיים לתכנון משרד חדש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפים ארגונומיים לתכנון משרד חדש
    ישי
    03/03/2007

אני מתכוון לעבור למשרד עורכי דין חדש ואני רוצה לדעת אלו מרכיבים ארגונומיים אני צריך לקחת בחשבון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תכנון ארגונומי

גיל בן טובים
    04/03/2007

ישי שלום
    תכנון ארגונומי נכון למשרד חדש יכול לעשות את ההבדל בין עבודה נוחה, מהנה ובריאה ובין עבודה לא נוחה, מסורבלת, עם הרבה טעויות אנוש, מעייפת, מעצבנת ולא בריאה.
    השיקולים שעליך לקחת בחשבון יהיו על פי הצרכים הספציפים שלך כרגע, אבל עם ראיה קדימה, כלומר, תיקח בחשבון שיקולי מקום, האם בעתיד תרצה להגדיל את המשרד, מה יהיו ההשלכות לכך, כמה מרווח אתה רוצה בין העמדות, מיקום מכונת הצילום, המדפסות, הספריה המשפטית, מיקום המגירות וגובהן, המטבחון, חדר המתנה לאורחים, עמדת המזכירות, מיקום תיקי הלקוחות, מיקום גריסת הנייר, היכן מבוצעים הכריכות, תאי הדואר של העובדים, הציוד המשרדי, מיקום השרת, גודל השולחנות, סוג הכיסאות, השפעת התאורה על מסכי המחשב, חדר ישיבות, מיקום המקרן והרמקולים, שולחנות לימיניים ולשמאליים, מיקום השקעים, גודל החלונות, אביזרי הצללה, מיקום מסך המחשב והעכבר, שימוש בציוד ארגונומי, כגון: עכבר ארגונומי, זרוע ארגונומית, הדום, מקלדת ארגונומית ועוד.
    בהרבה מאוד מקומות שערכתי ייעוץ ארגונומי, מצאתי הרבה ליקויים בתכנון עקב העדפה של עיצוב ויופי על פני תכנון ארגונומי שמבוסס על נוחיות ובריאות העובד.
    לכן, אל תתפשר, שלב יועץ ארגונומי עם אדריכל בתכנון המשרד החדש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו