מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקלדתיולי22/07/2007
שלום - האם לשבת עם מקלדת על הברכיים זה בעייתי מבחינת הגוף? ככה התרגלתי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלדת ארגונומית
גיל בן טובים23/07/2007יולי שלום
אם אתה מקליד בצורה עיוורת ואתה לא מתכופף כשאתה מקליד, אז אין בעיה בהנחת המקלדת על הירכיים. כמובן, שתשים לב שהכתפיים רפויות בזמן ההקלדה וכפות הידיים במנח שלילי.
בעיה נוספת היא, היכן נמצא העכבר בעת ההקלדה? רצוי שיהיה צמוד למקלדת. אם אין אפשרות כזאת, יש לך אפשרות לעבוד עם קיצורי הדרך במקלדת ואז פתרת את הבעיה. בכלל, כמה שיותר לעבוד עם קיצורי דרך במקלדת עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל...
יולי25/07/2007קודם כל, אני בחורה....
שנית, העכבר לא צמוד למקלדת. הוא אינו רחוק, אבל לא ממש צמוד. זה בעיה?
ושאלת המשך - מאחר ואני יושבת הרבה, אני מוצאת את עצמי בתנוחות שכיבה לפעמים מול המחשב. אני מניחה שזה ממש לא בריא לי, יש לכם אולי עיצות לאיך לקבע לעצמי בראש את הצורך בישיבה בריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה בריאה
גיל בן טובים25/07/2007היי יולי.
את צריכה לשים לב שהעכבר אינו נמצא במיקום הגורם לך למתח מתמשך בכתף. רצוי למצוא מקום שבו תנועת היד בין המקלדת והעכבר תהיה מנימאלית, על מנת לא לבצע תנועות נשנות במתח העלולות להוות סכנה בריאותית.
לגבי המנעות ממצב "שכיבה על הכסא", להלן מספר טיפים שיכולים לעזור לך:
1- תדאגי לשבת בגובה שבו כפות הרגליים מונחות במלואן על הרצפה, רגליים "תלויות", גורמות במהרה ל"גלישה" למצב שכיבה.
2- נסי להשתמש במשענת הכסא ולשנות בה את זוית הישיבה, כך תגיעי למצב ה"שכיבה" האהוב, אבל ההבדל הוא שהגב התחתון עדיין נמצא בתמיכה.
3- אמצי לך צורות ישיבה אלטרנטיביות: ישיבה על כדור פילאטיס גדול, כסא ברכיים, פוף.
ישיבה דינמית מביאה לחולקת העומס על הגב על אזורים שונים ובכך מונעת הצטברות נקודתית על נקודה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)