כאבי הקלדה במפרק כף היד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי הקלדה במפרק כף היד
    דורון
    02/02/2009

שלום, אני מקליד כבר 20+ שנים ויש כאבים במפרק כף היד שמחמירים לאחרונה. אני מקליד עיוור לגמרי אז העברתי את המקלדת על הברכיים בזווית שמופנה מעט לכיוון המחשב כפי שהבנתי שכדאי. זה עוזר אבל עדיין יש כאבים, בעיקר עקב הקלדה של שילובי מקשים באותו זמן, דבר הגורם כנראה לכיפוף לא טוב של כף היד. האם יש דרך מומלצת לבצע שילובי מקשים? כמו כן האם הדרך שתיארתי שאני עובד בה היא טובה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי הקלדה במפרק כף היד

הוספת תגובה

• כאבי הקלדה

דלית בן טובים
    02/02/2009

דורון שלום

קצת קשה דרך התיאור שלך ומבלי שראיתי אותך מקליד ולא ראיתי את כל סביבת העבודה לתת לך הנחיות. ישנם היום מספר שיטות להקלדה נכונה והיא תלויה במספר גורמים שמשתנים מסביבת עבודה אחת לשניה ומשתנה מאדם לאדם. כמו כן, ישנם היום עכברים ומקלדות ארגונומיות שמאוד עוזרות, אבל צריך להתאים אותם למשתמש ולסביבת העבודה. בנוסף ישנם טיפולים שונים שכדאי לך להשתמש כגון: שימוש בקרח, מכשיר לייזר לשיכוך כאבים ותרגילים אורטופדיים לכף היד. חשוב גם לזהות מה הפעולה המדוייקת שאתה מבצע שגורם לך לכאב והאם שינית משהו בסביבת העבודה שלך בזמן האחרון. העצה הטובה ביותר בשבילך היא להזמין יועץ ארגונומי שיאבחן את הבעיה ויתן לך פיתרון מיידי לפני שתהיה החמרה והכאבים יהפכו לכרוניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לקרח

דורון
    02/02/2009

תודה על התשובה. תוכלי לפרט מה זה טיפול בקרח? למיטב ידיעתי חשוב לשמור על מפרק כף היד חם ולכן קרח יכול רק להזיק, אז למה הכוונה? מלבד זאת אודה לך אם תפני אותי למחקרים שמראים על יעילות כלשהי של האמצעים שהצעת.. למיטב ידיעתי מבחינה מדעית לא רק שלא הוכחה היעילות אלא שאף לא ידוע בכלל אם יש קשר בין הכאבים לעבודה עם מחשב. (כפי שמפורט בערך carpal tunnel syndrome בויקיפדיה האנגלית). תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בקרח

דלית בן טובים
    03/02/2009

דורון שלום

הקרח מונע היווצרות דלקת והצטברות נוזלים מהרקמה הפגוע ולכן בסוף יום העבודה רצוי לקרר את המקום (השתמש בקערת מים קרים והנח את ידך בתוך המים הקרים לכמה דקות ותרגיש את השיפור בכאבים בצורה מיידית).
    לגבי תסמונת התעלה הקרפאלית שהזכרת, אז קודם כל, לא כל כאב בכף היד מהווה אינדקציה לתסמונת התעלה הקרפאלית ואני מאחלת לך שאתה לא נמצא שם. אתה צודק שמחקרים בנושא התעלה הקרפאלית לא מאששים בצורה וודאית קשר ישיר בין עבודת הקלדה במחשב לבין תסמונת התעלה הקרפאלית, אולם כמו שאמרתי מקודם, לא בטוח שאתה סובל מהתסמונת הזאת וגם בתשובתי הקודמת המלצתי לך לבדוק את כל סביבת העבודה שלך ולא להתמקד רק בצורת ההקלדה. תנועות חוזרניות המפעילות עומס מסויים על נקודה מסויימת לאורך תקופה בסופו של דבר גורמים לכאבים וצריך לגלות אותם ותתפלא שהרבה פעמים הכאבים המורגשים בכפות הידיים נגרמים מבעיות בצוואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דורון
    03/02/2009

תודה על התשובה.. אז אני קודם כל אבדוק באמת אם יש לי תסמונת שרופא יכול לטפל בה... (מקווה שלא)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו