כיסא אורתופדי מטעם העבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיסא אורתופדי מטעם העבודה
    מתן
    30/04/2009

שלום,
    אני סובל מכאבי גב מספר שנים ועובד בסביבה ממוחשבת. לאחרונה התחלתי לעבוד בארגון גדול שמספק כיסאות ברמה שאינה מספקת ישיבה נוחה לכמות השעות שאני יושב - 9-10 שעות ביום.
    לאחר בקשתי לרכוש עבורי כיסא אורתופדי ספציפי נעניתי כי הארגון לא נתקל בבקשה דומה בעבר ולא כ"כ יודע איך "לאכול" אותה. התבקשתי להביא אישור מרופא תעשייתי. שאלתי היא מיהו הרופא התעשייתי, כיצד אני פונה לאחד כזה, והאם הוא אכן הסמכות שיכולה לקבוע אם אני זכאי לקבל כיסא מיוחד.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיסא אורטופדי

גיל בן טובים
    30/04/2009

מתן שלום

כיועץ ארגונומי שנותן ייעוץ ומתכנן סביבות עבודה בהרבה מאוד חברות וארגונים, אני נתקל כל פעם בסביבת עבודה לא ארגונומית. הטעות היא לחשוב שרק הכיסא פותר את הבעיה. סביבת עבודה ארגונומית מורכבת משולחן רחב, אמצעי אחסון, מסך דק, כסא ארגונומי ועוד.
    הנדבך השני בסביבת העבודה קשור למתן הדרכה נכונה במיקום נכון של המסך, המקלדת והעכבר, גובה ישיבה נכון, צורת ישיבה, הנחת ידיים נכונה, יציבה נכונה, תרגילים, מתיחות ועוד. לכן, אני ממליץ לך קודם כל לבקש ממקום העבודה שיזמינו יועץ ארגונומי לארגון ושיתן להם המלצות אמיתיות כולל הדרכה ותאמין לי שכל העובדים ירוויחו מזה. לגבי רופא תעסוקתי, זאת פרוצדורה שמקומות עבודה נעזרים בה על מנת לצמצם את מספר הדרישות לכיסאות, היות ורופא תעסוקתי ימליץ על כיסא רק במידה ועברת פריצת דיסק או בעיה חמורה בגב.
    לסיכום: עדיף למקום העבודה ולעובדים ייעוץ ארגונומי שבוחן בצורה אמיתית את סביבת העבודה ושהמטרה שלו למנוע מעובדים בריאים שסובלים קצת מהגב הדרדרות במצבם עד להגעה של פריצת דיסק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא אורתופדי מטעם העבודה - המשך

מתן
    30/04/2009

תודה על התגובה המהירה.
    לאחר שנים של בעיות גב אני בהחלט מודע לחשיבותם של הדברים שציינת בתגובתך. מאחר ואני חדש במקום העבודה הנוכחי, אין ביכולתי כרגע לגרום למישהו להביא לכאן יועץ ארגונומי, זו מלחמה שאפסיד בה בשלב זה. מאחר ויש לי ניסיון אני גם יכול לומר שרוב התנאים הסביבתיים בסביבת העבודה תקינים פרט לאיכות הכיסא. כיסא בשווי 300 שקלים אינו אמור לספק מענה לאדם היושב 10 שעות ביום. אני מאמין שדווקא להשיג לי כיסא יהיה לי יותר קל מלהביא יועץ שיטפל בכל אנשי החברה (החברה ענקית). האם הרופא התעסוקתי זמין דרך קופות החולים?האם יש רופאים מומלצים שניתן לפנות אליהם?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא תעסוקתי

גיל בן טובים
    10/05/2009

הי מתן

לצערי, אין לי תשובה, אנו לא בקשר עם רופאים תעסוקתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו