מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדור פיזיותרפי לישיבה מול מחשבמיכל24/03/2007
שלום!
אשמח לדעת האם כדור פיזיותרפי הינו מומלץ ארגונומית לישיבה מול מחשב, בבית או במשרד.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגונומיה תנועתית
גיל בן טובים24/03/2007מיכל שלום
במסגרת הייעוצים הארגונומיים שאנו מעבירים בחברות הי-טק נתקלנו במספר עובדים המשלבים ביום עבודתם ישיבה על כדור פיזיותרפי לצד ישיבה על כיסא רגיל. הכדור הפיזיותרפי מפעיל מספר גדול מאוד של שרירים, בעיקר את שרירי היציבה, זוקפי הגב והבטן ובנוסף יוצר תנועתיות בגב התורמת מאוד לבריאות עמוד השדרה.
אני מאוד ממליץ לשבת עליו חלק מיום העבודה, להתחיל בישיבה קצרה של דקה אחת ובהדרגה לנסות להגיע ליותר זמן.
רצוי מאוד לקבל הדרכה מקצועית לפני שמתחילים לשבת עליו, יש עשרות תרגילים שניתן לבצע עם הכדור וניתן להשתמש בו בבית, מול הטלוויזיה, להרדים את הילדים הקטנים, נשים בהריון, הקלה בזמן צירי לידה, בקריאה וכל פעילות שרוצים.
יש כיום חברות שרוכשות את הכדור כמתנה לעובדים ואנו מעבירים הדרכה ארגונומית עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור ישיבה ארגונומי
דרור28/02/2011גם אני אשמח לדעת מה דעתך.
אומרים שזה יכול לגרום נזק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור פיזיותרפי לישיבה מול מחשב - תגובה
גיל בן טובים28/02/2011הי מיכל
כיום יותר משתמשי מחשב משתמשים בצורות ישיבה אלטרנטיביות, כגון: כיסא ברכיים, כדור פיזיוטרפיה, עמדת עמידה ישיבה ועוד.
כשיושבים עם כדור פיזיו מול המחשב שרירי היציבה נכנסים לפעולה, שרירי הבטן מופעלים, זוקפי הגב ועוד.
אני מאוד ממליץ על ישיבה עם הכדור לא רק ליד המחשב, אלא גם מול הטלוויזיה וגם מול שולחן האוכל.
כשהילדים שלי היו קטנים, הכדור שימש אותנו בזמן הרדמת הילדים, הנקה ועוד. גם כיום הילדים שלנו יושבים מול הטלוויזיה חלק מהזמן על כדורי פיזיו.
חשוב לזכור לרכוש כדור המתאים במידות ליושב עליו, להקפיד מול המחשב שהכדור מתאים גם לשולחן.
יש לציין שעבור רוב האוכלוסיה, הכדור משמש אמצעי ישיבה בנוסף לכיסא הרגיל ומומלץ לאדם לא מאומן להתרגל אליו בהדרגתיות. ישיבה רצופה יכולה להיות משתי דקות ועד ליום שלם אצל אדם מאומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור ארגונומי - תגובה
גיל בן טובים03/03/2011הי דרור
קראתי את הנאמר בלינק ששלחת והתגובה שלי היא:
בתשובה הקודמת ציינתי שהכדור לא מהווה תחליף קבוע לכיסא אלא בנוסף לכיסא הרגיל וזאת על מנת לחלק את העומס. כמו כן, הישיבה צריכה להיות הדרגתית, אנשים לא מאומנים יכולים לשבת עד שתי דקות כל שעה עם הכדור ואנשים מאומנים בעלי שרירי יציבה טובים שעוסקים בפעילות גופנית יומיומית יכולים לשבת עליו גם זמן ממושך.
אני עדיין חושב שהכדור הוא דבר נהדר, רק צריך לדעת להתייחס אליו נכון.
הכי נכון להקשיב לגוף, צריך לדעת מה תוקף המחקר, איך הוא התבצע, מי היו אוכלוסיית המחקר, האם היו מחקרים נוספים שסתרו את המחקר, מה רמת החוקרים ועוד.
ההגיון שעומד מאחורי ישיבה על כדור הוא ישיבה דינאמית (חלוקת עומס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)