מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא נוח לי!ע.ש09/08/2009
שלום לכולם
אני סטודנטית וכרגע בתקופת מבחנים שאינני רואה את סופה לצערי..
בכל סוף יום אני עם התכווצות שרירים ברגליים כאילו רצתי מרתון
אני די בטוחה שזה בגלל ארגונומיה
השולחן שלי הוא חדש וגם הכיסא
ניסיתי להחליף כיסא אבל זה לא עזר. בכל יום אני ממש מרגישה את השרירים שלי כואבים אבל אני לא יודעת בדיוק מה הבעיה, אני לא מצליחה לשים על זה את האצבע
מה לעשות.....?
לעזרתכם אודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציוד ארגונומי
גיל בן טובים10/08/2009שלום לסטונדטית
בהרבה מאוד תשובות בפורום אני מנסה להעביר את המסר שהציוד חייב להיות מותאם למשתמש. גם אם תשבו עם הציוד הארגונומי הטוב ביותר שלא מותאם אליכם או שלא כוון נכון הכאבים ואי הנוחות יימשכו. תחשבו על מישהו שמחליט לשחק טניס לראשונה בחייו וחושב שאם הוא ירכוש את המחבט הטוב ביותר יוכל לשחק בצורה סבירה או נסיעה ברכב חדש ויוקרתי ללא כיוון המראות והכיסא.
לשאלתך, יכולים להיות מספר סיבות. היות ולא ראיתי את העמדה ולא ראיתי את צורת הישיבה שלך, סוג השולחן והכיסא ושאר האביזרים הנילווים יהיה לי קשה מאוד לעזור לך, אולם אנסה לתת לך מספר טיפים:
1.השתמשי בהדום לרגליים.
2.נסי לשבת במספר מצבי ישיבה (ישיבה דינאמית) לצורך חלוקת העומס
3. כל רבע שעה קומי מהכיסא ותעשי סיבוב קצר בבית של הליכה.
4. שלבי פעילות גופנית בסדר היום (אין כזה דבר, אין זמן).
5.וודאי שמסך המחשב מולך ובגובה המתאים.
6. תנסי להרגיש שחגורת הכתפיים תמוכה ורפויה.
7.תנסי לבדוק שאין בעיית איוורור או סינוור בחדר.
העצה שלי היא : יש לך הרבה מאוד שנים לעבוד מול מחשב ואם כבר עכשיו התחלת לסבול מאי נוחות, מאוד כדאי לך להזמין יועץ ארגונומי שיבדוק את סביבת העבודה שלך ויתאים אותה עבורך.
מדובר על הדרכה חד פעמית שתעזור לך לכל שנות חייך. אם תחלקי את סכום הייעוץ בכל השנים שאת תרוויחי בריאות, תראי שההשקעה הזאת כדאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)